Minister Ramadhin heeft bilateraal overleg met Cubaanse collega

4

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft in de marge van de IV International Convention ”Cuba Salud” en de XV commerciële gezondheidsbeurs “Gezondheid voor eenieder”, welke zich momenteel in Havana-Cuba voltrekt, op woensdag 19 oktober een bilateraal onderhoud gehad met zijn Cubaanse collega Jose Angel Portal Miranda.

Het onderhoud had als voornaamste doel de bilaterale relatie op het gebied van de gezondheidszorg te versterken en verder uit te breiden en eveneens gebaseerd op wederzijds respect en solidariteit. Beide ministers stonden eveneens stil bij de vele uitdagingen waarmee beide landen te kampen hebben waarbij oplossingsmodellen zijn voorgedragen.

Naast de gezondheidszorg hebben beide partijen zich eraan gecommitteerd om alternatieve samenwerkingsgebieden, waaronder de traditionele geneeswijze te ontwikkelen.

De Surinaamse bewindsman bedankte zijn collega namens het volk en de regering van Suriname voor de Cubaanse medische brigade die Suriname voornamelijk gedurende de COVID-19-pandemie heeft aangedaan.

Met betrekking tot de achterstallige schuld voor verlening van Cubaanse medische diensten en de betaling van collegegelden voor Surinaamse studenten is er eveneens overeenstemming bereikt met de Cubaanse overheid om deze middels een betalingsregeling na te komen.

Het ligt in de bedoeling dat vanuit de Surinaamse zijde een technisch team zal worden geïdentificeerd die op een nader te bepalen datum naar Cuba zal afreizen om verdere vervolggesprekken te voeren.

4 REACTIES

 1. Wonder Albert.
  Al de besprekingen en funktie’s, wie houd bij wat hij waar bespreekt??
  Alle commissie’s, all invallende minister posten, alle platform, alle buitenlandse zaken.
  En nooit een behoorlijke afronding of bezoek met nut voor Sur.
  Wat gaat deze regering kletsen met Cuba. Ze keurden het af toen Bouterse dat deed.
  gemodereerd

 2. minister u bedankt namens het volk , minister velen van het volk wil niets met cuba te maken hebben , dus u doet het in uw eigen , hopelijk stopt Nederland alle steun en minister gaat u ook vragen in venezuela , in rusland , in noord korea , in china , bent u een vriend van de minister van bibis , het lijkt erop
  gemodereerd

 3. debby , daarom houdt jou lover van cuba , maar hij moest in US Dollars of in puur goud betalen om daar zijn plasje te doen , jij weet toch wat voor plasje dat was , debby weet jij wat pampers zijn , niet alleen voor baby’s maar ook voor jou en je vriend ddb
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.