Man zonder rijbewijs rijdt zwangere echtgenote naar ziekenhuis en veroorzaakt zware aanrijding

14
Politieauto in Suriname
Voorbeeldfoto

Moabie A. is vandaag tijdens zijn voorgeleiding in vrijheid gesteld. De man die niet in bezit is van een rijbewijs, veroorzaakte op dinsdag 18 oktober een aanrijding in het centrum van Paramaribo, waarbij drie voertuigen zware materiële schade opliepen.

De advocaat van de verdachte, Maureen Nibte, gaf bij de voorgeleiding aan dat haar cliënt zijn zwangere vrouw naar de dokter begeleidde.
De vrouw, die wel in het bezit is van een geldig rijbewijs en die het voertuig bestuurde, kreeg op gegeven moment hevige krampen achter het stuur.

Ze parkeerde haar auto, waarna de man besloot om door te rijden naar het ziekenhuis. Onderweg naar het ziekenhuis raakten zij betrokken bij de aanrijding tussen drie voertuigen, op de hoek van de Anton de Kom- en de Hofstraat. Een brandweerman, die een van de voertuigen bestuurde, liep een sleutelbeenfractuur op.

De advocaat gaf aan dat de verdachte, door hoge nood gedreven, genoodzaakt was om achter het stuur plaats te nemen. De man kan wel rijden, maar hij is niet in het bezit van een rijbewijs. De verdachte heeft veel spijt betuigd en geeft aan dat hij dit nimmer gewild had. Hij is bereid om de schade aan de voertuigen en de kosten van het slachtoffer te vergoeden.

De advocaat vroeg om haar cliënt desnoods met een dagvaarding in vrijheid te stellen. De man werd door het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) in vrijheid gesteld. Het OM zal nog een besluit nemen of zij de zaak alsnog aan de Kantonrechter zal voorleggen.

14 REACTIES

 1. Maureen nibte…vreet stront hoor. Alles wat krom is probeer je recht te praten. Dan mag iemand die dringend naar de winkel moet om eten te kopen voor zijn of haar hongerige kinderen, ook plaatsnemen achter t stuur!!! Want het is hoge nood!!! Meisje vreet stont hoor. Nu maak ie me echt boos. Snap ook niet dat het OM om in veel gevallen, met deze flut argumenten meegaat in haar eis. Het moet niet gekker woeden in het land…..schaf de hele ka OM af en laat iedereen maar doen wat hij/zij wil
  gemodereerd

 2. weer die nibte he , verdomd het zal zeker een paarse zijn zonder rijbewijs , maar was die dame wel zwanger nibte
  gemodereerd

 3. Ik heb ook geen rijbewijs en morgen moet mijn zwangere oma van 82 ook naar SEH dus kan ze ook niet rijden. Mag ik achter het stuur?
  gemodereerd

 4. Kon die man de politie niet bellen? De ambulance zou er dan ook snel bij zijn. Door die aanrijding had iemand dood kunnen zijn.

  Lijkt wel alsof leden van de OM diarree krijgen als ze Nibte zien.
  gemodereerd

 5. Als je vrouw zwanger is en op het punt staat te bevallen wil dat niet zeggen dat je gek geworden bent, niet meer normaal.kan denken en dus niet toerekeningsvatbaar bent geworden.
  gemodereerd

 6. In suriname zijn we te emotioneel bezig…ohh tjee….hii bracht zn zwangere vrouw naar het ziekenhuis, a rij wan toe sma panja, maar dat heeft niet want uit nood moest hij gaan rijden en hij wil alles vergoeden dus mag hij naar huis….WTF..en wat als iemand was overleden ten gevolge van die aanrijding???..het is niet alleen vergoeden van materiele schade…benadeelden hebben nu geen vervoer hun dagelijkse dingen te doen Gaat hij in de tussentijd een auto goor ze huren?? What about hun emotionele schade?. Want die hebben ze zeker ook wan van zo een aanrijding schrik je ie te pletter!. what about.in andere landen was hij aan zn lurven gepakt en in jail gesmeten. Rijden zonder rijbewijs in altijd strafbaar. Mooie rotzooi is dat!
  Het wordt ook tijd dat Santhoki een werkgroep installeert om onze wetboek uit te spitten en mazen dicht. Toch houdt hij van werkgroepen maar benoemd ze voor verkeerde dingen.
  .
  gemodereerd

 7. Nibte heeft een zeer goede s.. relatie met de corrupte o.m.en krijgt ieder rover of crimineel via de achterdeur vrij in dit bananen republiek.
  gemodereerd

 8. Betrof een noodsituatie. Goed gehandeld. 2 levens stonden op het spel.Moeder en kind.
  Blikschade kan altijd hersteld worden.Gebeuren nog ergere dingen.
  gemodereerd

 9. “De man kan wel rijden, maar hij is niet in het bezit van een rijbewijs.”

  Na zo’n zware aanrijding is het wel duidelijk dat deze lummel NIET kan rijden…
  Bij voorbaat al levenslang ontzien van deelname aan theoretische en praktijklessen.
  Indien mensen WEL over een geldig rijbewijs beschikken moeten ze eigenlijk ook een speciale code krijgen zodat de autohandelaren, autoverhuurders, verzekeringsmaatschappijen en andere instanties direct kunnen zien dat ze te maken hebben met een ROEKELOZE bestuurder.
  gemodereerd

 10. Een advocaat die een crimineel vrij krijgt, is een goede advocaat.
  Maaaaaaar voor de slachtoffer en eventueel nabestaanden altijd funest. >>>>>@<<<<>>>>@<<<<< WAT Zou de rechter
  ook paars zijn ????? Effe onderzoeken dus!!!!!
  Als ik dit allemaal zou schrijven wat ''moen'' schrijft, zou het niet geplaatst worden erger nog, ik word geblokkeerd!
  Dus de redactie heeft 2 maten, en daarmee wordt dat voor bepaalde mensen gebruikt, en ik ben er 1 van. Mijn posting moet nog altijd door de hele redactie, beoordeeld worden!
  Soms wordt het helemaal niet geplaatst, misschien past het niet bij hun contest!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. Nibte heeft een zeer goede relatie met de corrupte o.m.en krijgt ieder rover of crimineel vrij in dit bananen republiek.
  gemodereerd

 12. Meneer had ook de politie kunnen bellen die op haar beurt de ambulance had opgetrommeld, aangezien in Suriname alles via via via moet gaan.
  gemodereerd

 13. Door hoge nood gedreven
  Was nimmer zijn bedoeling
  Betuigt spijt
  Gaat aangerichte schade vergoeden.
  Allemaal larriekoek. Op deze manier je client proberen vrij te praten???
  En als er doden en/of zwaar gewonden waren gevallen?
  Geen rijbewijs, nooit en te nimmer plaatsnemen achter het stuur.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.