dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGezamenlijke aanpak beveiliging en publieke veiligheid JAP luchthaven

Gezamenlijke aanpak beveiliging en publieke veiligheid JAP luchthaven

-

Does Travel - naar Suriname

Om de integrale aanpak van terrorismebestrijding, orde en veiligheid, criminaliteitsbestrijding en grensbewaking te bevorderen heeft de Surinaamse president Santokhi het Platform Beveiliging en Veiligheid Johan Adolf Pengel Luchthaven (PBVJAP), geïnstalleerd. Dit heeft op 19 oktober 2022 plaatsgevonden op het Kabinet van de President. Het platform is benoemd voor een tijdsduur van 12 maanden.

Het staatshoofd heeft onder woorden gebracht dat het platform zal moeten dienen als een centraal besturingsmodel op basis van gelijkwaardigheid en commitment van alle betrokken partijen. “Hiermee wordt een gezamenlijke aanpak van de beveiliging en publieke veiligheid van de Johan Adolf Pengel Luchthaven beoogt. Met de mogelijkheid om visumvrij naar Suriname af te reizen is de veiligheid van de luchthaven van eminent belang voor de samenleving”, aldus het staatshoofd.

De regeringsleider heeft opgemerkt dat het platform ook zal zorgdragen voor een integrale benadering. Hiervoor zullen vijf werkgroepen ingesteld worden waarvan elk zal worden voorgezeten door een voorzitter die op regelmatige basis zal rapporteren naar de presidentiële commissie.

Het gaat om de werkgroepen Beveiliging en Terrorismebestrijding; Criminaliteit, Orde en Veiligheid; Grens en Vracht; Grens en Passagiers; Gemeenschappelijke CCTV-infrastructuur. De president zegt te rekenen op de maximale inzet van de leden opdat Suriname kan voldoen aan alle internationale veiligheidsprotocollen en – standaarden, op onze internationale luchthaven en omgeving.

De leden zijn Shivanand Ramlall (voorzitter), Vijay Chotkan (ondervoorzitter), Carmen Van Dijk (secretaris), Majoor Lilian Dankerlui (ministerie van Defensie), Renaldus Kasijo (SLM), Anand Bansraj (KLM/ American Airlines), Ch. Dragman (KPS), Quinsny Abelinti (ministerie van TCT), Shailesh Dhanai (PIU), Cosmo Wong (CASAS), Cindy Toemin (Luchtvaartdienst Suriname), Rajinderkoemar Panchoe (Veiligheid Luchthaven Zorg en Hoop), Charda Girwar (Douane

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Deze man is doorgedraaid
  Geen commissie’s meer maar platvorm.
  Kom in Godsnaam met 1 projekt dat nut hft voor Su.
  Geldverspillen, reizen en groepjes verwennen.


  gemodereerd
 2. Chan S. laat bijna iedere maand 1 of meer zg platform
  installeren. Dus naast de bestaande functie, die deze
  mensen bekleden, komt dit erbij ? Dus ze gaan extra ver-
  dienen of dit (hoort) komt erbij ???

  Jacko


  gemodereerd
 3. Deze man Chan is verslaafd aan commissies en platforms. Ik zou het eerder presidentiële “babbelclub” noemen. Dagelijks worden mensen door criminelen beroofd in hun huis en de autoriteiten kunnen niets doen. Nu wordt een presidentiële babbelclub geïnstalleerd voor beveiliging en veiligheid op het Johan Adolf Pengel Luchthaven (PBVJAP). En zo zal het doorgaan met Chan. Uiteindelijk blijft het resultaat uit. Hij blijft maar babbelen en nog eens babbelen.


  gemodereerd
 4. mooi gezegd , maar zorg eerst dat die straathonden en zwervers daar weg zijn , het is toch geen gezicht dat dit daar kan ,
  maar je hebt die zelfde probleem bij het azp , als bezoeker moet je je houden aan bezoektijden , maar die staathonden hebben 24 uur toegang met hun ziektekiemen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES