Hoofddader pesten en trappen leerling geschorst

10
Politie zal optreden tegen pesten en mishandelen scholier door medeleerlingen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname (minOWC), heeft stappen genomen in de zaak waarbij een leerling op maandag 17 oktober in elkaar is getrapt tijdens het pesten. De hoofddader van deze mishandeling is geschorst meldt het Surinaamse ministerie.

Er ging een filmpje viraal op sociale media, waar te zien is hoe de leerling in kwestie wordt belaagd door medeleerlingen en er geweld wordt gebruikt. minOWC vindt dit gedrag verwerpelijk en keurt het dan ook af. Eenieder heeft het recht op veiligheid en geborgenheid.

Jaarlijks hebben leerlingen te maken met allerlei soorten van geweld. Pesten is er een van. Enkele leerlingen hebben hierdoor ook de hand aan zichzelf geslagen. Hoewel er wordt gewaarschuwd dat leerlingen elkaar niet (mogen) pesten, wordt er geen gehoor hieraan gegeven. Het lijkt wel meer op het stoer doen van leerlingen om dit wangedrag voort te zetten.

Het minOWC doet een beroep op deze leerlingen om te stoppen met deze soort praktijken. “De school is een instelling waar je naartoe gaat om kennis op te doen. Te allen tijde moeten leerlingen zich vrij en veilig kunnen voelen om zich op en of onderweg, van en naar school te begeven. Niemand mag ze dat recht ontnemen. Behandel een ander met respect, zoals jijzelf behandeld wil worden.”

Het ministerie heeft in deze case al stappen ondernomen om de hoofddader te schorsen en als advies verandering van omgeving meegegeven. Er zal aan hem begeleiding aangeboden worden, hoe om te gaan met anderen. In het ergste geval zal de departementsleiding er niet voor schromen om deze leerling van school af te schrijven indien er geen verandering optreedt.

Intussen is het slachtoffer met zijn ouders ontvangen door de afdeling Inspectie van Onderwijs. Hij zal voor verdere begeleiding verwezen worden. De afdeling Jeugdzaken van de politie is door de school in kennis gesteld van het voorval en die zal de zaak verder onderzoeken.

10 REACTIES

 1. Geschorst!!!!!! Dat vind hij geen straf hoor hij blij want kan hij lekker thuis zitten en geen bal doen. Takel zn fucking mars af in het openbaar.
  What about de rest van de groep???? Die zijn even baldadig als hem….domme beesten.
  Jet slachtoffer moest mn fam zijn….ie bo jereh a slag….sakka sakka. Wakka e gie blakkamang sjing …..vervloekte beesten. Dan worden mensen boos wanneer je het zegt kaar alleen negers gedragen zich zo. Maar ja ..wie zijn hun rolmodels…bordo…pepie…benny….dada en dodo…..ppppfff…Blakkaman no ab boeng rolmodel….a sari
  gemodereerd

 2. schorsing? laat dat. Leg de ouders een fikse boete op om hun kind als een straathond op te voeden
  gemodereerd

 3. Waarvoor is dit nodig om op zo een lafhartige manier iemand keihard in de rug te trappen. De dader (s) moet (en) uit de samenleving verbannen worden. Stuur ze naar een interneringskamp zodat ze in ieder geval fatsoenlijk opgevoed worden.
  gemodereerd

 4. Zolang de ouders niets anders doen dan elkaar kappen, steken en slaan kan je van de kinderen niets anders verwachten. Daarbij krijgen ze ook (in bepaalde volksdelen) het voorbeeld dat je aan de kost kan komen zonder opleiding. 10 jaar wanbeleid en het voorbeeld van de top van de ABOP zijn daar onder meer de oorzaak van.
  gemodereerd

 5. Alleen schorsen als straf, lijkt me een beetje te weinig. Hij zou minstens een tijdje opgesloten moeten worden te Opa Doelie en bij herhaling zouden ze hem van school moeten afschrijven; één didibri in Suriname is meer dan genoeg.
  gemodereerd

 6. Deze rot jong moeten ze gelijk wegtrappen, wat schorsing!
  Hij is gewoon een toekomstige crimineel in wording. Ik zie
  hem liever onder een auto liggen, dan op een bank in het
  park.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Schorsen en/of afschrijven helpt tegenwoordig niet. Een flinke opdonder geven wel (denk ik).
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.