Guyana verwacht eerste oplaadstations voor elektrische voertuigen in februari 2023

6

De eerste grote stap om Guyana’s autotransitie in gang te zetten, nadert. Het Guyana Energy Agency (GEA) verwacht dat de eerste oplaadstations voor elektrische voertuigen (EV), onderdeel van een proefproject, in februari 2023 zullen arriveren.

Het project omvat de levering van zes laadstations die over het land worden geplaatst. Het contract werd toegekend aan Flash Motors Company Limited uit Jamaica, vertelde de Chief Executive Officer van GEA, Mahender Sharma, aan OilNOW.

Hij zei dat de verwachte datum gebaseerd is op de productiecyclus. Het kabinet verwacht op dit moment geen grootschalige import van EV’s, maar ziet de installatie van de eerste laadstations als een doorbraak.

Is Guyana klaar om elektrisch te gaan? Volgens Sharma bieden elektrische voertuigen een belangrijke kans om over te schakelen naar een duurzame vorm van energie en het hoge gebruik van hernieuwbare energie in de elektriciteitssector te bevorderen.

De CEO staat op basis van zijn eigen ervaring in voor het comfort en de efficiĆ«ntie van EV’s. De GEA had een Nissan Leaf 2019 binnengehaald, die in het weekend wordt opgeladen met zonne-energie.

GEA heeft ook een tweede voertuig aangeschaft, dat naar verwachting in november van dit jaar zal arriveren.

6 REACTIES

 1. Ik raad alle ontwikkelingslanden aan de elektrische auto links te laten.
  De kosten die daarmee gepaard gaan, gaan de ontwikkeling van deze landen alleen maar vertragen of zelfs achteruit brengen.
  gemodereerd

 2. Kom op Regering van Sur, zet hem ook in!
  Ik weet dat afgelopen is meer geroofd dan gewerkt.Maar regering /pres, maakt er werk van!
  gemodereerd

 3. wow. en wij in suriname gaan over op boerikie wagies. dat is onze vooruitgang. back to the future.
  gemodereerd

 4. In guyana rijden er nog steeds houten karretjes die voortgetrokken worden door ossen, lopen er vee rond over de straten, er is ook nog geen weg naar de goudmijn, geen olie rafinaarderij, geen electrische auto, maar alvast een electrische oplaad station, dus iets klopt niet. Hoop niet dat de regering die 150 visvergunning aan hun verleent want dan is de hek van de dam, dan moet Chan maar ook verhuizen naar guyana, want guyana betekent niks voor het surinaamse volk, alleen verlies.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.