Cocaïne in deuren van rijstcontainers op haven aangetroffen

10
Cocaïne in deuren van rijstcontainers op haven aangetroffen

In de deurbalken van deze containers met rijst, op de Jules Sedney Haven van Suriname, zijn vandaag drugs aangetroffen. Het gaat om cocaïne welke door een gezamenlijke actie van de Narcotica Brigade, Hondenbrigade en leden van de Port Controle Unit werd onderschept.

Eerder liet de redactie van Waterkant.Net weten dat gespecialiseerde diensten van de Surinaamse politie, druk bezig waren met een onderzoek op de haven. Dit nadat er onregelmatigheden door de douane waren ontdekt en een politiehond een positieve melding deed.

Het bericht werd even later bevestigd door het Korps Politie Suriname die onderstaande foto’s naar buiten bracht.

De drugs zaten volgens KPS verstopt in ijzeren staven in de deurbalken van de vier 20 foot containers, waarin rijst was ingeladen die vervoerd zou worden naar de haven van Rotterdam. De Surinaamse brandweer verleende assistentie om de ijzeren staven te verwijderen.

De aangetroffen hoeveelheid drugs is nog niet bekend.

Politie onderzoek naar aanwezigheid van drugs op Jules Sedney Haven
Foto (c) Korps Politie Suriname
Nadat er is geboord in de deurbalk van de containers, is er een witte substantie waargenomen die positief getest is op cocaïne.

10 REACTIES

 1. Hoort douane niet aanwezig te zijn bij inladen?
  waar werd rijst ingeladen..Bij de rijstexporteur thuis.?
  Is het een extra zakgeld voor de exporteur?
  Die deurbalken vul je niet eventjes
  waarom proberen ze de amerikaanse markt niet
  Die straffen in europa stellen geen moer voor
  Ik las vandg in times of suriname dat columbianse drugsbaron daniel herera 35jr in het gevang moet plus 45miljoen boete
  Kijk dat is een goede straf voor het verwoesten van mensenlevens
  gemodereerd

 2. eindelijk doen ze goed werk , maar belandt het dan later weer gewoon in de doofpot
  hoe zit het met die containers met illegale houtblokken die de chinezen wilden wegmoffelen , daar hoor je ook niets meer van
  gemodereerd

 3. Het is schering en inslag daar in de haven van Suriname. Douaniers worden bij bosjes omgekocht om een uiltje te knappen De enige manier om een halt toe te aan de export van cronto is door de aanschaf en installatie van X-ray-scanners. Dit beproeft systeem word al jaren wereldwijd gebruikt, ook in de haven van Rotterdam en Antwerpen.
  Maar in Su als ontwikkelingsland, staat alles nog in de kinderschoenen.
  Het is daar ook een kunst om een slimme investering te doen waar je op langere termijn de vruchten plukt.
  gemodereerd

 4. En zo wordt het beetje dat Su nog exporteert steeds te grabbel gegooid door die geldwolven. Nog even en niemand wil nog goederen uit Su dan zullen ze weer klagen dat er geen valuta binnen komt en dat alles duurder word. De daders zullen straks toch weer vrij gepleit worden door de abangie advocaten.
  gemodereerd

 5. De balken moeten weg zodat de smerige drugs niet in verstopt kan worden de overheid in suriname is de weg kwijt als het om drugs gaat, zo erg mang echt erg dit! Mijn erge griep wordt erger als ik de witte zakken rijst zo erbij zie liggen en bedoeld voor menselijk consumptie ik hoop niet dat deze partij naar rotterdam komt viese geur spul in de rijst getrokken .
  gemodereerd

 6. Cocaïne in deuren van rijstcontainersvop haven aangetroffen

  Er is behoorlijk veel stront aan de knikkers, outside en inside

  Al de rotte appels die in Jules Sedney rivierhaven werken en in verband kunnen worden gebracht met deze containers moeten per direct worden opgepakt en worden opgesloten worden.

  Verder

  Vanaf chauffeur die met de truck en de rijstcontainerst naar de Sedney haven heeft gereden, de eigenaar/personen op de locatie vd rijstcontainers waar de lading was opgehaald moeten worden opgepakt en worden opgesloten. Stevig aan de tand voelen en doen wat er gedaan moet worden.

  Suriname wil dat Surinamers visumvrij naar de Sengen landen, Dit zijn de Sengen landen en wanneer zij lid zijn geworden, België 1995, Duitsland 1995, Frankrijk 1995, Luxemburg 1995, Nederland 1995, Portugal 1995, Spanje 1995, Italië 1997, Oostenrijk 1997, Griekenland 2000, Denemarken 2001, Finland 2001, IJsland 2001, Noorwegen 2001, Zweden 2001, Estland 2007, Hongarije 2007, Letland 2007, Litouwen 2007, Malta 2007, Polen 2007, Slovenië 2007, Slowakije 2007, Tsjechië 2007, Zwitserland 2008/2009, Liechtenstein 2011 komen.

  Denkt de Surinaamse regering dat als men niets doet om de drugsdoorvoer naar de Sengen landen/EU te stoppen in Suriname men het mogelijk gaat maken om Surinamers visum vrij in deze landen krijgen. Suriname zal eerst orde op zaken moeten hebben gesteld, voordat dit mogelijk zal worden.

  Zie hoe Frankrijk/Frans-Guyana ook met dit probleem worstelt en de controle zeer streng zijn om in het Air France vliegtuig te komen en naar Frankrijk kan komen.

  Triest, Suriname kan als men verstandig is met talrijke andere mogelijkheden ( toerisme, moderne rijstbouwondernemingen, moderne zeevisserij ondernemingen, diverse culturen, diverse soorten culinair, dienstverlening, enz) afgezien van de aardolie – en gasvoorraden voor de kust van Suriname over enkele jaren een top land worden.

  Suriname moet alle emigratie stoppen van de Haitianen, Venezolanen, Brazilianen, Dominicanen, Chinezen en meer aan scholing, onderwijs en wetenschappen doen voor de Surinamers. ITC, automatisering, transport en logistiek, dienstverlening, toerisme, olie en gas, moderne landbouw, cultuur techniek, vreemde talen, productie-en afzetondernemingen, moderne houtonderneming tot eindproducten, productie en afzet.

  Surinamers laten zich het kaas van hun boterham eten door buitenlanders. Surinaamse regeringen zijn hier zelf schuldig aan. Zie hoe en vanaf wanneer zoveel nieuwe Chinezen naar Suriname kwamen en zich hier aan schuldig heeft gemaakt. Hetzelfde kan gezegd worden voor de Braziliaanse Inheemsen, Haitianen, enz.

  Ook nu wil men door gaan om nieuwe kans arme criminele criminelen naar Suriname te halen.

  Sinds wanneer is Suriname een Cocaïne land en wie is hier verantwoordelijk of schuldig aan.

  Het roer moet om, er moet een ijzer sterke minister op het ministerie van Justitie en Politie in Suriname komen, die van de hoed en de rand weet en keihard afrekent met alle criminelen. groot, klein, buitenlanders, wapenhandel, vrouwenhandel, Cocaïnedoorvoerhandel en wat voor soort criminaliteit dan ook.

  Maak Suriname weer het land waar het heerlijk, veilig wonen is. De Surinamers kunnen hier ook een zeer grote bijdrage aan leveren. Meldt Criminaliteit bij Justitie en Politie.
  gemodereerd

 7. Lijkt erop dat men pas goed is gaan controleren nadat een zending de vorige week in België is onderschept.
  gemodereerd

 8. Ze zijn wel erg vindingrijk man, maar ze vergeten dat
  Fikkie, daar met plezier rondloopt. Ze zijn nu bezig om
  honden te trainen, om mensen die vreemd gaan te
  traceren, als dat zo is wordt je besnuffeld. Wel ik weet
  zeker als zo’n hond in Su komt, wordt iedere volwassene
  persoon besnuffeld. Dang wo K@ wan truk, brada sisa.
  Dus jullie worden bij deze gewaarschuwd, nee geen Dank!!
  Ik heb deze honden training gezien in Den Haag, bij de politie
  Opleidings centrum. (mooi man.) Ze hebben verschillende
  honden voor diverse doelen Drugs Geld Goud Lijk Drank
  en voor het opsporen van mensen onder de puin!
  En nu dit ook nog, un luku bun bikassi dalijk wo K@
  gries!!!!!!

  bun tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. En natuurlijk weet die arme rijstboer niet hoe hoe dat spul speciaal in zijn container is gezet. Na 2 maanden loopt hij weer vrij rond omdat scheikundig rapport niet optyd binnen is en er ook nog procuderele fouten zijn in het pv.
  Feeststemming daar aan de Lachmon straat want er zijn vele wegen die naar Holland leiden dus gaat het spul weer via een andere route. Vooraf is er natuurlijk een verbrandings show opgevoerd…..
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.