Voortvluchtige fraude verdachte Robert Koendjbiharie aangehouden

11
Voortvluchtige verdachte Koendjbiharie aangehouden

Het Justitieel Interventieteam in Suriname (JIT) heeft maandagmiddag de voortvluchtige verdachte Robert Koendjbiharie (40), alias ‘Blaka’, aangehouden. Hij werd gezocht in de mega fraudezaak bij het Surinaamse ministerie van Financiën.

In deze zaak werd 59.3 miljoen SRD verduisterd, waarin Danielle K., hoofd Comptabiliteit Financiën & Planning, haar jongere zus en broer Megeza en Mervelino, Yoran R. en Sergio C. aangehouden en in verzekering gesteld. De hoofdverdachte Mosa Rother is vooralsnog voortvluchtig.

Het speciale team, dat rechtstreeks onder de Procureur-Generaal valt heeft na uitgewerkte informatie de verdachte Blaka in een appartementencomplex te Leonsberg opgespoord en aangehouden. Volgens informatie blijkt dat hij was uitgeweken naar Frans-Guyana.

Blaka wordt verdacht van deelname criminele organisatie, oplichting, valsheid in geschrifte, money laundring, verduistering en medeplichtigheid. Op zijn rekening is SRD 40.9 miljoen gestort. Intussen is het verduisterd geld reeds terugbetaald aan de staat.

11 REACTIES

 1. Dit verhaal wordt alsmaar grappiger.
  Kan ik 10 miljoen op mn rekening overmaken??
  Het geld was al terug en meer. Hft die ene boef gezegd.
  Als deze man het brein was hierachter moet hij in Chan zn team. Too smart. Mag hij minfin worden.
  gemodereerd

 2. wat een story , hij heeft geld gestolen , en er is meer geld terug gestort volgens ex minister van financiën , wie heeft dat meer geld gestort dan gestolen was , laat die koendjbiharie dat zeggen wie wroeging heeft gekregen
  gemodereerd

 3. avond mensen bradas sisas ,
  heeft deze man ooit miljoenen op zijn rekenening gehad !fout van banken ook ,ik als ondernemer moet alle bewijzen inleveren ,waarom hier niet ! denkt u na!
  gemodereerd

 4. Fufuru no pai
  Maak je zitvlak schoon om je straf uit te zitten…
  Dacht je weg te komen met die buit
  Ik vraag mezelf af of de bank deze enorme stortingen niet had moeten melden aan melding ongebruikelijke transactie
  gemodereerd

 5. Paarse ratten methode. Steel wat NIET van jou is en beschuldig ALTIJD anderen. Typisch opa D zijn methode..a no mi…..hmmmmm. Leonsberg????? Toch niet naast????? Doorpakken en er zullen meer paarse lijken uit de kast komen. Niet alleen in deze zaak….hoe staat het btw met die wapenkamer van opa D????? Spiet kong.
  Debieus, je lul baka. Vlieg op met je bezemsteel, paarse heks.
  gemodereerd

 6. De ontslagwet voor ambtenaren moet sneller aangepast worden.
  Deze is één vd ndp-abagnies die op zijn stoel mocht blijven zitten, net als die boefin en haar gang.

  Hoe lang zijn ze al bezig.
  Is er ook gestolen tijdens de vorige regering en hebben bouva en zijn klokkenluider hun lippen stijf dicht gehouden.

  De “ontvangende” partijen/ondernemers hebben toen flink pakketten uitgedeeld en goedkope producten onder deze constructie aangeboden, of niet dan?
  gemodereerd

 7. BLAKA aangehouden in een appartementencomplex te LEONSBERG ? U raadt het al ,dus LEONSBERG herbergt veroordeelde MASSAMOORDENAARS en BANKROVERS.
  gemodereerd

 8. @ Debby

  Hij heeft het van je baasje geleerd, die heeft (had) miljarden
  gepikt! “”Dus no lul” zou ik zeggen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. De bsnk niet door hebben??
  Weten jullie hoeveel daar stelen. Ik houd mn administratie bij tot de laatste cent.
  Ze hebben 2 keer een zg vergissing gemkt. Niemand wist waar mn eurie’s waren. Binnen 24 uur was het terecht. Let op je zaken. Boeven bij de banken.
  Vr 2 miljoen is zelf de directeur blind
  gemodereerd

 10. Goed zo. Maar er waren ook een paar zakenmensen die erbij betrokken waren. Die worden waarschijnlijk beschermd door de regering.
  gemodereerd

 11. Goed zo. Maar er waren ook een paar zakenmensen die erbij betrokken waren. Die worden waarschijnlijk beschermd door de regering. En niet te vergeten de verantwoordelijken op het ministerie van Financiën en de CBvS. Deze zouden tenminste ook geschorst moeten worden. Maar tja, er zitten meestal partijgenoten van de coalitie op de hoge posten en zal er niets gebeuren. Dat zijn we intussen al gewend.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.