VIDEO: Bromfietser na val overreden door aankomend busje

7
VIDEO: Bromfietser na val overreden door aankomend busje

De bromfietser die zondagochtend om het leven kwam na een verkeersongeval aan de Hendrikstraat in Suriname, is bij het inhalen van een auto op het wegdek gevallen waarna hij werd overreden door een aankomende auto. Dat blijkt uit camerabeelden van het ongeval, die hieronder te zien zijn.

Het slachtoffer, de 56-jarige Sjamkoemar Jhabboe, reed met zijn bromfiets over bovengenoemde weg vanuit de kant van de Derde Rijweg en ging richting de Langatabikistraat. Een witte auto die voor de bromfietser reed, verminder plotseling vaart ter hoogte van Joy supermarket en stopte om af te slaan.

De bromfietser reageerde door het voertuig dat voor hem stopte, niet links te passeren maar rechts in te halen. Op de beelden is te zien dat hij bij de inhaalactie op het wegdek valt. Het zou kunnen dat hij bij die inhaalactie tegen de witte auto is gebotst en daardoor is gevallen. Vanuit de tegengestelde richting kwam er een Noah busje die de gevallen bromfietser overreed met zowel de voor als achterwielen.

De bestuurder van het busje J.E. is in het bezit van een rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. Beide voertuigen zijn ter algehele keuring door de politie in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van Jhabboe is in opdracht van het Surinaamse Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden meldt KPS. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeers Unit van Regio Paramaribo.

De camerabeelden (schokkend) werden gisteren al door lokale media naar buiten gebracht en zijn hieronder te zien:

De witte auto wilde links afslaan waarna de bromfietser rechts inhaalde.

7 REACTIES

 1. Jammer ,maar precies zoals ik het ook zag..mensen opletten in het verkeer hoor ik begrijp dat we veel aan ons hoofd hebben en haastig zijn .. a ting tof.. Sterkte aan de nabestaanden
  gemodereerd

 2. Maar Rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg gaat toch voor. Je rijdt in een auto en je wilt bij een zijweg links- of rechtsaf. Je moet voorrang geven aan alle verkeer dat rechtdoor gaat op dezelfde weg als de weg waarop jij rijdt.

  Ik was er niet bij maar het zag eruit dat hij plots moest remmen, omdat de witte auto op het laatste moment afsloeg met als gevolg dat hij snel moest uitwijken. Die witte auto heeft geen richting op tijd aangegeven om af te slaan!!!

  Rip en sterkte aan alle nabestaanden.
  gemodereerd

 3. Sensatie nieuws. Waterkant heeft blijkbaar geen morele grenzen meer. Waarom foto’s en link naar video publiceren? (gelukkig is deze verwijderd op Insta). Shame on you waterkant. Echte nieuws zoals op andere serieuze sites in Suriname daar doen jullie blijkbaar niet aan mee.

  Bedankt voor je reactie. De beelden zijn gisteren al door serieuze lokale media gepubliceerd, onder andere in het videoverslag van Gail Eijck hierover. Wel frappant dat je toen niet bent gaan klagen bij hen, maar wel vandaag hierover op waterkant.net druk komt doen. Heel kinderachtig, maar dat moet je zelf weten.

  Wij doen niets anders dan het beeld, dat dus al overal gedeeld wordt, erbij plaatsen ter ondersteuning van het artikel. Met name omdat de officiële lezing van de politie anders is dan hetgeen er is vastgelegd op beeld. De film staat overigens nog steeds op Instagram en nu ook zelf op onze site voor de mensen die geen Instagram hebben. Fijne dag.
  gemodereerd

 4. Klopt…bestuurder witte auto remt plotseling …aan de andere kant….die goede meneer, may he rest in piece, rijdt ook te dicht op de auto aan waardoor hij niet tijdig zag dar de auto tot stilstand kwam
  gemodereerd

 5. Oordelen is makkelijk
  Bromfietsers halen in waar ze maar kunnen
  Het verkeer is een chaos men neemt de verkeersregels niet in acht of men kent ze niet
  Helaas met de dood tot gevolg.
  Ik heb medelijden met de nabestaanden
  Iedereen heeft haast.
  Als men zich gedraagt in het verkeer zouden er minder doden te betreuren zijn
  Politie kijkt ernaar en doet niks ook al zien ze verkeersovertredingen
  gemodereerd

 6. De witte auto kan alleen fout geweest zijn als zijn richtingwijzer en remlichten niet goed functioneerden (dat moet het onderzoek van de politie uitwijzen). De bromfietser had rustig achter het witte auto moeten wachten en hij mocht de auto beslist niet links inhalent (dat doen bromfietsers maar al te vaak in Suriname, dat mag alleen tijdens een stapvoets rijdende file). Een links afslaande auto moet alleen voorrang verlenen aan rechtdoorgaande (brom)fietsers als ze naast hem rijden op het moment dat hij besluit links af te slaan. Een (brom)fietser die rechtdoorgaat heeft geen voorrang op een linksslaande auto die voor hem rijdt, hij zou de linksafslaande auto rechts moeten passeren en dat alleen als het tegemoet komend verkeer dat toelaat (dat heeft deze bromfietser dus niet gedaan). De bromfietser is in dit geval alleen niet schuldig aan het ongeluk als, zoals ik eerder opmerkte, de remlichten en de richtingwijzer van de witte auto defect waren. De bestuurder van het busje heeft totaal geen schuld aan het ongeluk omdat door natuurkindige wetten hij niet door de witte auto kon kijken en iemand, die plotseling vanachter een auto opduikt, niet kan zien aankomen en geen enkel zich voortbewegend voorwerp/lichaam abrupt tot stilstand kan komen. Door inertie duurt het altijd een poosje voordat een auto tot stilstand komt nadat de bestuurder op de rem heeft getrapt (hoe harder men rijdt en hoe meer massa het voertuig heeft, hoe langer de remweg).
  gemodereerd

 7. In het verkeer heeft men altijd haast. Alleen dan is er haast in Suriname.
  Geen failed state, maar Neverending Hopeless State…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.