Contactverbod Saya met acht dagen verlengd

10
Bekende Haïtiaanse ondernemer Saya aangehouden

Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft het contactverbod tegen voorzitter van Team Haïti tevens ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon, maandag met nog eens acht dagen verlengd. Dit bevestigt zijn advocaat Maureen Nibte desgevraagd tegenover Waterkant.Net.

Saya werd op vrijdagmiddag 7 oktober door het Corruptie Onderzoek Team (COT) van de Surinaamse politie aangehouden, in een onderzoek naar gebruik van vervalste documenten. Bij de invoer van een peperdure auto is vermoedelijk gebruik gemaakt van valse dan wel vervalste documenten.

Waterkant.Net verneemt dat het gaat om een Aston Martin Vantage V12, een auto van meer dan 250.000 euro, die op de foto hieronder te zien is.

In verband met deze zaak zijn ook twee douaniers aangehouden, te weten R.G. (47) en J.C. (56). Het tweetal heeft ook contactverbod opgelegd kregen van het OM. Advocaat Derrick Veira, die R.G. bijstaat, zegt aan de redactie dat de acht dagen aanstaande woensdag verloopt.

Veira heeft intussen een voorlopig invrijheidstellingsverzoek bij de rechter-commissaris ingediend, dat is afgewezen. Hij kijk uit wat er woensdag uit de bus komt. De andere douanier J.C. heeft advocaat Benito Pick in de arm genomen.

In het belang van het onderzoek zit het trio in voorarrest.

10 REACTIES

 1. Frankrijk vraagt nr zijjn opsporing ivm drugshandel
  Dat dit tuig zich hier zomaar kan settlen en een autozaak kan beginnen
  In nl zou je moeten aantonen waar het geld vandaan gekomen is
  Suikeroom.?Dat geloof die bakra fiod echt niet ,alleen die opsporingsambtenaren hier
  gemodereerd

 2. Haha Saya, hij gaat je nu uitschakelen.
  Ik geloif niet dat het om de vervalste auto papieren gaat.
  Waar hij het geld vandaan hft maskt niet uit. VHP ook gegeven tijdens verkiezingen.
  gemodereerd

 3. Als de betaling van die 250.000 euro buiten de bank om is gegaan, hoef je niet te raden naar de herkomst van het geld. En als het OM er niet ervan overtuigd was dat die Saya valsheid in geschrifte had gepleegd, hadden ze hem ook niet opgepakt en hem een contactverbod opgelegd.
  Ik zeg, laat het OM deze zaak tot de bodem uitzoeken en genoeg belastend materiaal verzamelen om deze crimineel achter de tralies zetten. Na zijn straf dient hij het land te worden uitgezet als ongewenste vreemdeling.
  Nipte zal deze keer achter het net vissen (of ze moet een nieuwe pop laten maken)
  gemodereerd

 4. Debby domme koe! hoe bedoel je, waar het geld vandaan komt maakt niet uit!! door idiote dommerikken als jou hebben we zoveel moreel verval in ons land. Tuurlijk maakt het uit vanwaar jet geld komt! of denk je dat hij heeft gewerkt ervoor??. reageer liever niet meer hoor.
  want voor alleen valsheid in geschrifte ga je echt niet zolang contactverbod hebben….dat gebeurt alleen in mega zaken.
  gemodereerd

 5. Hoe zit het met de voodoo praktijken van de haitianen??
  Werkt het niet meer??
  Wanneer ik mensen zeg BS.
  Waar je in geloofd komt op je pad.
  De kracht zit in positief denken.
  gemodereerd

 6. Debby 18 oktober 2022 Bij 11:39
  Hoe zit het met de voodoo praktijken van de haitianen??
  Werkt het niet meer??
  Wanneer ik mensen zeg BS.
  Waar je in geloofd komt op je pad.
  De kracht zit in positief denken.

  Jouw slotzin De kracht zit in positief denken slaat als een tang op een varken. Juist jij met je pessimistische postings geeft steeds blijk over een zieke geest te beschikken.
  gemodereerd

 7. Ik hoop voor deze man dat de oranje partij hem wat ondersteunt met lekker eten en drinken in de gevangenis. Al bij al was hij een sponsor van de oranje partij. Van mij mogen ze deze boef een enkel naar Haïti geven.
  gemodereerd

 8. eigen + mening , ben jij vergeten dat die crimineel saya juist groot geworden is tijdens het bewind van jou lover ddb , maar toen jou lover afgestraft werd tijdens de verkiezingen ging die saya de vhp steunen, maar de vhp heeft hem een oor aangenaaid en die crimineel saya zal straks moeten brommen of hij wordt het land uitgezet
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.