Controlediensten ontdekken wederom onregelmatigheden bij winkelcontrole in Nickerie

3

De afdeling Milieu en Gezondheidsdienst (MGD) en de afdeling Buitendienst van het Commissariaat Nickerie hebben samen met de plaatselijke Bestuursdienst controle werkzaamheden uitgevoerd bij winkels in de Westelijke polders en Henar.

Bij de controle zijn goederen waarvan de houdbaarheidsdatum reeds lang is verstreken, van de schappen gehaald. Ook zijn winkeliers bij wie de hygiëne te wensen overlaat aangezegd dit binnen een week aan te pakken.

Van de goederen die van de schappen zijn gehaald worden vooral de levensmiddelen ter plaatse vernietigd door de winkelier in bijzijn van de ambtenaren. Een deel van de producten wordt door de producent of leverancier in Suriname zelf opgehaald ter vernietiging.

De controle werkzaamheden zullen ook in de overige ressorten van Nickerie worden uitgevoerd, melt het Burger Informatie Centrum van het district.

3 REACTIES

 1. Ik wil u graag een anekdote vertellen over wijlen mijn grootvader.
  Die man stoorde zich nooit aan houdbaarheidsdata. Bij een blik levensmiddelen waren zijn standaardvragen aan mij:
  1. Kwakoe is het blik bol?
  2. Heb je een knal gehoord bij het openmaken en
  3. Heb je schuim gezien?
  Als ik alle drie de vragen met neen had beantwoord was zijn reactie: ” Dan is dat ding nog goed. Opeten, die handel”.
  Tegenwoordig gaan er stemmen op over de vraag wat voor waarde die houdbaarheidsdata hebben. Dat is een indicatie, wat niet betekent dat het product niet voor consumptie geschikt is. Fabrikanten zijn voorzichtig en geven een veel te vroege datum op. Producten worden dan ten onrechte vernietigd. De vraag rijst of er geen andere methode uitgevonden moet worden om de echte houdbaarheidsdatum te bepalen. Of moeten wij de methode van mijn grootvader toepassen ter voorkoming dat wij producten ten onrechte vernietigen.
  gemodereerd

 2. Bij qe controle gewoon sluiten geen pardon.
  Als het over het hoofd word gezien dan werken ze mee aan de vernietiging van mensen
  gemodereerd

 3. als jullie die winkel bij eerdere controles direct gesloten hadden na mistoestanden dan hadden jullie nu andere winkels kunnen aanpakken
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.