Beschoeiingswerkzaamheden achter markt Nickerie vorderen

6

De werkzaamheden achter de openbare markt Nieuw Nickerie verlopen vlot. In opdracht van het ministerie van Openbare Werken (OW) is aannemer R. Balwantgir bezig met de uitvoering. Het aanleggen van een beschoeiing achter de markt in het rijstdistrict was een dringende noodzaak om verdere afkalvingen en verzakkingen te voorkomen. Op vrijdag 26 augustus 2022 werd de eerste paal geheid.

Volgens de aannemer zouden de beschoeiingswerkzaamheden twee maanden duren. Tot nu toe zijn er 40 Manbarklak palen geheid op een hoogte en zijn er 517.5 m3 klei gepeild. Ook is er 130 m3 aan gordingen aangebracht.

De palen die geheid zijn, moeten deels nog aangevuld worden met klei en de afwatering van de markt moet nog aangepakt worden. Volgens planning zal de oplevering eind oktober dit jaar plaatsvinden, meldt het ministerie van Openbare Werken.

De vishal die aan de Nickerierivier is gelegen, had jaren te kampen met het probleem van afkalving. Bij vloed en springvloed liep de vishal ook onder water, wat voor veel overlast voor de venters aldaar zorgde.

Teneinde verdere afkalving en ondermijning van dit gebied tegen te gaan, heeft het ministerie gekozen voor een speciaal soort hout dat goed bestand is tegen wormen en termieten, maar ook langer mee kan gaan.

6 REACTIES

 1. Beschoeing.voor korte periode van max 2 jaar.
  Duidelijk te zien dat dit project de 1ste beschoeing.is van de “aannemer”
  Men kiest wederom niet voor duurzame oplossingén.
  Over een periode uitgetrokken(2 jaar) gelet op de grond condities en ………(kenners weten waarover ik het heb) zullen de geheide palen richting rivier hellen en kan men weer van vooraf beginnen. Is deze job een ook een politieke gunning ???????
  gemodereerd

 2. Poppenkast

  Als men iets doe, doe het dan volgens de richtlijnen, maar niet met touwtjes en planken.

  Er moeten toch mensen bij OW zijn die van toetsen en blazen weten als het om een schoeiing gaat. Genoeg materiaal in Suriname om het op een juiste technische wijze te doen.

  Met een heel klein beetje geld kan het vele malen beter, dit is pappen en nat houden.

  Triest
  gemodereerd

 3. eigenlijk wel jammer voor de vissen , want nu hadden ze bij hoogwater een kans om te vluchten , nu de beschoeiing wordt hersteld is het niet meer mogelijk
  gemodereerd

 4. debby jou vriend wendy , nee debby is wendy , ha ha , valt wel op he man
  deze beschoeiing heeft het bloot gelegd
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.