Bromfietser rijdend beroofd van overgemaakt geld

2
Straatrovers op bromfiets rukken gouden ketting van vrouw op fiets weg
Voorbeeldfoto mannen op bromfiets

De 28-jarige bromfietser A.C. is zaterdag beroofd, nadat hij geld had ontvangen bij Western Union aan de Kwattaweg in Suriname.

Zijn familie had vanuit het buitenland geld overmaakt. Onderweg naar huis werd hij door een bromfietser en een duorijder van zijn tas beroofd, waarin hij het geld had bewaard. De verdachten hebben al rijdend het slachtoffer A.C. aan de Weidumweg beroofd.

In gesprek met Waterkant.Net zegt de benadeelde dat hij het geld voor zijn oom was gaan ontvangen. Hij stopte daarna bij een winkel waar hij die 200 euro heeft gewisseld. Nadien reed hij naar een bromfiets onderdelenzaak.

Volgens A.C. hebben de daders hem vanaf de bromfiets onderdelenzaak achtervolgd. Al rijdend rukte de duorijder de tas van A.C. weg met als gevolg dat het slachtoffer met zijn bromfiets kwam te vallen. Hij liep hierdoor verwondingen op aan zijn linkerarm.

De daders lieten hem in hulpeloze toestand achter en reden met de buit weg.

De politie werd ingeschakeld, die ter plaatse ging voor onderzoek. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. De buit betreft 200 euro, die reeds in SRD was omgezet en een identiteitskaart.

2 REACTIES

  1. Dit is mij eens overkomen op een zandweg in Suriname met een totaal andere oorzaak en afloop in de jaren 60. Ik kreeg ruzie met 2 jongens, die het in hun stomme hoofd haalden om tegen mij te vechten tijdens het rijden. Ik overwoog en overzag heel snel de situatie. Ik zou zeker valen en een ongeluk krijgen. Ik besloot ze dus mee te nemen in mijn val en veroorzaakte opzettelijk een botsing. Wij kwamen alle 3 ten val en raakten gewond. Gelukkig was dit een zandweg en wonder boven wonder raakte ik niet zwaar gewond en mijn brommer niet zwaar beschadigd. Zij wel.
    Ik ken de situatie niet waaronder deze bromfietser verkeerde, maar als ik het onderspit zou moeten delven en gewond zou raken zou ik die andere twee zeker meenemen in mijn val door opzettelijk een aanrijding te veroorzaken. Dat zou ze leren om nooit meer deze bromfietsmethode toe te passen bij berovingen.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.