zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieReeds 21 containers vuurwerk met waarde van circa US$ 800.000 ingevoerd

Reeds 21 containers vuurwerk met waarde van circa US$ 800.000 ingevoerd

-

Does Travel - naar Suriname

Tot en met vandaag zijn er reeds 21 containers van 40 voet met vuurwerk aangekomen in Suriname. De lading is inmiddels ook al geïnspecteerd door de brandweer. Zij controleert of er geen verboden vuurwerksoorten het land zijn binnengekomen.

Aroen Jadoenathmisier, directeur van Economische Zaken, zegt aan Waterkant.Net dat de waarde van de lading circa US$ 800.000 bedraagt. De staat heeft daarvan een aanzienlijk bedrag aan invoerrechten geïnd. Er zijn nog een aantal containers onderweg. Tot en met 31 december mag er vuurwerk het land binnengehaald worden.

De directeur zegt verder dat er stringente voorwaarden van de procureur-generaal aan de verleende vergunningen zijn verbonden, die te allen tijde door de importeurs nageleefd dienen te worden in het kader van de veiligheid van de Surinaamse burgers.

De verkoop aan winkeliers (groothandel) begint 1 december. De verkoop aan consumenten (kleinhandel) en de afsteekperiode is van 27 december tot en met 1 januari.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Wij hebben geen geld!! wij hebben geen eten!! kinderen gaan met lege maag naar school!! moni no de!! Alles is duur!!

    Maar un ka saksaka unu! a moni de fu bai a pagara/Bombel!!
    Mek mi put wan pagara go nini unu gogo!! Ef yu tak moro, da mi sa pot a faya go tu!!! D’ka tori!!


    gemodereerd
  2. Had die usd liever gebruikt voor medicamenten
    Ja de overheid heeft aardig verdiend aan invoerrechten…het gaat toch in bodemloze put


    gemodereerd
  3. @verrekijker iemand die zijn geld verspild aan vuurwerk koopt geen medicijnen, wie gaat hem dwingen. Hij zal later eerder medicijnen nodig hebben die door anderen gekocht zijn. Die gaan een hoop winst maken door de verkoop aan andere leeghoofden, die liever de lucht verontreiniging en geld verspillen. Andere mensen pienaren en een stel idioten, die blijkbaar teveel hebben schieten een hoop troep in de lucht


    gemodereerd
  4. Ik heb een goeie oplossing. Aangezien vuurwerk geen eerste levensbehoefte is kan het verkocht worden tegen een koers van 500.
    Dan kopen alleen de drugsdealers en elite corrupte varkens vuurwerk.

    De verkoper dan verplichten om 50% van de opbrengst te doneren aan weeshuizen, bejaardentehuizen en gehandicaptenzorg instellingen. Want ze houden toch nog dikke winst over bij zo een koers.


    gemodereerd
  5. Triest is dit het volk pinaart ,maar OWROE JARI moet knallend worden beeindigd,zodat er ruimte vrij komt in het nieuwe jaar.DE BOEVENBENDE moet toch het arme volk verder kunnen uitzuigen ( laten kreperen van de honger en stijgende armoede ).Dus importeer maar vuurwerk uit CHINA .Wat een lachertje Santokhi en Gilde wanneer gaan jullie eens aan het arme Surinaamse volk denken ? Hebben jullie niet genoeg geroofd ???


    gemodereerd
  6. Hiervoor maakt deze regering wel $$ vrij.. Ik doe niet mee aan geen enkele dag, viering of oudjaar.
    Er is geen reden.
    Smokkel maar nr Guyana.
    Daar mag je niet zomaar vuurwerk schieten.
    Waar komen de $$$ vandaan????
    Wat een vervloekte regering. Geloof me is geen $800.000 maar meer


    gemodereerd
  7. Vele landen verbieden het afsteken van vuurwerk .
    Het breng alleen maar elende met zich mee.
    Vervuilde lucht verwondingen en het vervuilen van de stad.
    Het moet verboden worden.Steek deze geld in de landbouw.


    gemodereerd
  8. Surinamers zijn zg “arm”Dit doen ze om te kunnen bedelen ,bazo kaart aanvragen, voedsel pakketten vragen aan families uit Nederland, lui, niet willen werken enz. maar voor pagara hebben ze wel geld.


    gemodereerd
  9. @verrekijker
    100% met je eens. En het zijn dezelfde mensen die straks steen en been gaan klagen dat alles duurder en onbetaalbaar wordt. Ik ga met mijn videocamera postvatten bij een verkooppunt van die rommel. Wordt spannend. Uiteraard is eenieder vrij om z’n eigen bestedingspatroon te bepalen, het geklaag daarna moet echter dan achterwege blijven.


    gemodereerd
  10. Suriname heeft geen vuurwerk nodig.
    container met aardappelen en uien spijs olie knoflook dat heeft men nodig is de regering nog steeds blind.


    gemodereerd
  11. 😳 belangrijk om het oude jaar groots uit te knallen. Belangrijker dan je medemens een bordje eten te gunnen of tenminste een beetje hulp te bieden in hun dagelijkse leven.🥱


    gemodereerd
  12. Blijkbaar zijn er voldoende gegadigden om vuurwerk te kopen.
    Het zal voor degene die amper de dagelijkse behoeften kunnen kopen best
    teleurstellend zijn.
    Een wonderlijk schouwspel.
    Vergapen aan het vuurwerk, en met een lege maag naar bed.


    gemodereerd
  13. hallo verre-kijker , wat dacht jij dat die chinezen medicamenten zullen sturen in plaats van vuurwerk , maar voor het milieu zou het goed zijn dat al dat vuurwerk in een bodemloze put terecht komt en zo niet afgeschoten kan worden , de criminaliteit zal nu juist toenemen , want die willen vuurwerk er zullen velen beroofd worden en de chinezen zullen blijven lachen , zij hebben de US Dollar’s binnen


    gemodereerd
  14. De boosheid, verontwaardiging betreft nu vuurwerk, volgens velen nodeloze geldverkwisting. Wat betreft de vele buitenlandse vakantietripjes van onze (rijke, gegoede kondremangs), de feestpartijen, de drinkpartijen, de grote braspartijen, zullen deze ook bekritiseerd moeten worden omdat Sranan é pina. Iedereen een auto etc?Waar leggen wij de grens!!!!!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES