Moeder en dochter dood na vergiftiging door koolmonoxide

9
Moeder en dochter dood na vergiftiging dor koolmonoxide
Louise (links) en haar dochter Deborah. — © rr via gva.be

In België zijn de 44-jarige Louise en haar dochter Deborah (23) dinsdag om het leven gekomen door Koolmonoxidevergiftiging. Volgens Belgische media hadden de vrouwen een barbecue in de woning aangestoken als een goedkoop alternatief voor verwarming.

De politie viel hun woning binnen nadat familie geen contact meer met de twee kon krijgen. Binnen vonden agenten de nog smeulende barbecue. 

“Met de energiecrisis gaan mensen alternatieven zoeken om zich op een goedkope manier te verwarmen. Een barbecue in huis zetten is nooit een goed idee. Niet om te barbecueën en niet om je te verwarmen”, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Koolstofmonoxide oftewel CO is een geurloos en kleurloos gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van gas (aardgas en butaan- of propaangas), kolen, stookolie, petroleum, benzine of hout.

CO-vergiftiging is de belangrijkste vorm van dodelijke intoxicatie in België. Het is echt een sluipmoordenaar: je ruikt, proeft en ziet het niet, dat is het grootste gevaar.

9 REACTIES

 1. En alles was zeker potdicht, geen zuurstof en dat werkt funnest.
  Jammer man, sterkte aan de familie.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Triest, triest, triest.
  Waarom geen koolmonoxide-meter voor een paar euro’s aanschaffen als je deze gevaarlijke dingen wilt doen of een paar extra truien en dekens gebruiken om je te verwarmen?

  RIP en sterkte aan de familie.
  gemodereerd

 3. dom dom een vuur maken met een barbecue binnenhuis zonder goede ventilatie heeft zijn tol geëist , zeer treurig maar koolmonoxide (CO) is dodelijk , was er een CO melder aanwezig dan hadden ze nog kans gehad
  gemodereerd

 4. @wat dan hadden ze gedacht wat piept er zo hinderlijk en hem uitgezet. Dom geboren en nooit iets bijgeleerd. Zullen niet de laatste zijn deze winter
  gemodereerd

 5. In nl dezelfde probleem warmte, maar god zij dank ik heb warme kleren en mij vogels ook warm met hun veren. Ik wil in koude nl niet uit doodkist uit huis vertrekken in de winter. Ik hoop niet dat het een strenge winter wordt. Triest voor moeder en dochter waarom gaan mensen die niet tegen kou kunnen overwinteren in suriname.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.