Directeur en manager securitybedrijf na twee weken door OM in vrijheid gesteld

6
Aanhouding directeur en manager securitybedrijf rechtmatig getoetst
Medewerkers van het desbetreffende security bedrijf

Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft woensdag de verdachten Akshay R., directeur van een securitybedrijf en zijn manager Soeniel R., die op dinsdag 27 september voor illegaal vuurwapenbezit waren aangehouden, in vrijheid gesteld.

Na bijkans twee weken achtte het OM niet meer nodig om hun inverzekeringstelling te continueren. In deze zaak hebben de advocaten Chandra Algoe en Benito Pick vanaf het prille begin verzoeken ingediend om hun cliënten op vrije voeten te krijgen, maar het OM verzette zich steeds.

Nadat de raadslieden dit keer het verzoek bij het Hof indienden vond de vervolgingsambtenaar het plotseling nodig, om kort voor de behandeling van de zaak beide verdachten in vrijheid te stellen. De redactie van Waterkant.Net heeft vernomen, dat de directeur de stiefzoon is van een districtscommissaris.

Het bedrijf heeft bijkans 30 tot 35 man in dienst, die met illegale vuurwapens op verschillende locaties voor bewakingswerkzaamheden worden ingezet. Het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) kreeg informatie dat er bewaakt wordt met verschillende illegale wapens en stelde daartoe een onderzoek in.

De directeur werd daarover aangesproken en aangemaand om de wapens in te leveren. Hij had toen een vuistvuurwapen en een jachtgeweer afgestaan. Onlangs werd bij een restaurant aan de Lalla Rookhweg twee van de security medewerkers van hetzelfde bewakingsbedrijf betrapt met twee illegale vuistvuurwapens. Deze werden toen in beslag genomen.

Akshay werd vervolgens wederom opgeroepen door de politie om alle illegale wapens in te leveren. Hij heeft toen twee vuistvuurwapens afgestaan, die thuis bij zijn schoonfamilie waren bewaard. De politie deed een inval en stuitte op een aantal illegale wapens.

Er zijn in totaal vijf vuistvuurwapens, een jachtgeweer en twee alarmpistolen aangetroffen en in beslag genomen. Akshay en zijn manager werden aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar ze toen in verzekering werden gesteld.

6 REACTIES

 1. Bijna iedere ”AAP” loopt, met vuist vuurwapen in Su!
  Wapen wetgeving is gewoon knudde in Su, heb je
  een goede relatie met zo,n Ambtenaar dan heb je zo een
  wapen vergunning. Erger nog, je kan een illegaal wapen
  op straat zo kopen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Zou voor het volk ook fijn zijn te weten op grind waarvan hij in vrijheid is gesteld anders lijkt het alsof OM alle criminelen zomaar in vrijheid stelt. Dat geldt overigens voor alle zaken …snap niet dat GEEN ENKELE journalist moeite doet om achter de reden van invrijheidstelling proberen te komen….zomaar noemen ze zichzelf journalist….
  gemodereerd

 3. Onbegrijpelijk.
  Het waarom ontbreekt!

  Dus de illegale wapeninkoper en zijn compagnon gaan gewoon verder met hun beveiligingsbedrijf met andere illegale wapens.
  Waarom, omdat er nu een vergunnings-stop is, en ze hebben 35 mensen in dienst. Hoe komen ze aan legale wapens om het bedrijf te runnen.
  En de wapenhandelaar wie is dat?

  Als de meldingen v klokkenluiders af worden gedaan cq niet behandeld omdat de verdachten familie zijn v weet ik wie, dan zal niemand meer een melding doen én jullie kunnen de ballentent sluiten.

  Toppunt van Rommel!
  gemodereerd

 4. De redactie van Waterkant.Net heeft vernomen, dat de directeur de stiefzoon is van een districtscommissaris.

  Dan mag alles en ben je zo weer buiten

  Corruptie Dus
  gemodereerd

 5. vriendjes politiek al meer dan 12 jaar , het houdt niet op he , geen wonder dat ddb nog steeds vrij rond loopt
  gemodereerd

 6. Ik vermoed dat de leverancier van de illegale wapens binding heeft met de ABOP. Deze partij heeft waarschijnlijk druk uitgeoefend om de gearresteerden vrij te krijgen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.