Delegatie uit Qatar in Suriname om energie samenwerking te bespreken

18
Delegatie uit Qatar in Suriname om energie samenwerking te bespreken

Op woensdag 12 oktober 2022 heeft de staatsminister van Qatar voor Energie, Saad Bin Sherida S.J. Al Kaabi samen met de vicepresident Commerciële & Bedrijfsontwikkeling van QatarEnergy, Mohamed Salem Al-Marr een ontmoeting gehad met president Santokhi.

Tijdens de deliberatie op het Kabinet van de President hebben minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en Staatsolie-functionarissen Rekha Bissumbar en Angele Karg aangezeten.

QatarEnergy is een staatsoliebedrijf van het Arabische Emiraat. Het bedrijf exploiteert alle olie- en gasactiviteiten in Qatar, inclusief exploratie, productie, raffinage, transport en opslag. De staatsminister voor Energie is ook de president en directeur van de staatsmaatschappij.

President Chandrikapersad Santokhi heeft aangegeven dat Suriname erg trots was om te horen dat QatarEnergy interesse had in de Surinaamse olie- en gassector.

Het staatshoofd heeft ook in zijn rol als CARICOM-voorzitter aan de staatsminister gevraagd om ook te investeren in de voedselindustrie, om de voedseltekorten wereldwijd tegen te gaan, waarop de Caribische regio flink kan inspelen.

“De maatschappij heeft een rijke geschiedenis in de olie- en gasindustrie”, aldus de regeringsleider. De Qatarese maatschappij deed een bod in 2021 in het ondiepe offshore en werd geselecteerd als de winnende bieder van Blok 6 en 8.

“De samenwerking tussen beide landen kan verder worden verstevigd door die te intensiveren, binnen zowel de publieke als de private sector, om de economische groei te versnellen en investeringen te bevorderen, zoals het luchtverkeer”, aldus de president.

18 REACTIES

 1. Weer luchtkastelen bouwen eerst was dubai heel hot veel geld verspild in dubai, hoeveel moeten er nog komen. Qatar wil alleen maar geld verdienen net als de gierige hollander in deze moeilijke vervelende tijd maar verschil is alleen de hollander zitten achter computer met vette dikke kont op knopjes te drukken en geld te loeren en bij je weg te halen als kan iedere cent al moet ik drugs gaan handelen door de vervelende vette blonde ratten met blauwe ogen bij de gemeente en belastingdienst zitten echte vette geld- duivels zijn hun mang, de qatar mensen komen persoonlijk langs hand schudden! Dat is het verschil!
  gemodereerd

 2. Kijk, dit zijn de landen waarmee de Volksleider ZE Chandrepersad Santokhi het land vooruit gaat brengen en niet door zaken te doen met Angola of met Guinee – Bissau. Landen uit Afrika kunnen niets voor Suriname betekenen en ik vrees dat Suriname zometeen de melkkoe van veel Afrikaanse landen wordt (denk na wanneer ……….).
  gemodereerd

 3. Zie je hoe dom Chan is. Blij waarvoor??
  Die mannen komen om geld te maken. Niet voor jou??
  Money talks, BS walks.
  Ze zien dat je zwakke schakel bent.
  gemodereerd

 4. Open goal voor de president om te praten over de misstanden op de Arabische Emiraten. Niet alleen in Qatar, maar op alle eilanden.

  Tijdelijke contractarbeiders, voornamelijk Indiërs, worden als eigendom en moderne slaven gehouden door de Emirati. Hard werken onder de hete woestijnzon van soms wel 50 graden. Vernedering, ophokken, misbruik en mishandeling is dagelijkse kost voor de arbeidsmigranten. Er zijn genoeg hartverscheurende documentaires en krantenartikelen over dit onderwerp. Op de Emiraten verandert hoogmoed in nederigheid en superioriteit verandert in inferioriteit.

  Ruim 80 procent van de bevolking bestaat uit buitenlanders die nooit van hun leven de Emirati nationaliteit zullen/kunnen krijgen. De nationaliteit is alleen voorbestemd voor de sjeiks en hun nazaten. Als de arbeidsmigranten zijn uitgeblust en niet meer kunnen werken, worden zij afgedankt en teruggestuurd naar waar zij vandaan komen.
  gemodereerd

 5. Hopelijk hebben zij een 5000 volt stroom meegenomen als cadeau voor de moordenaar en de landvernietiger! om in zijn reet te stoppen!!
  gemodereerd

 6. Hahaaa… Het zal zeker schrikken zijn voor die gast. Zoals Su. dat vaak doet, mooie verhalen vertellen over Su.
  gemodereerd

 7. Quatar steunt jaarlijks met miljarden dollars de islamisering van tal van landen. Is Suriname aan de beurt?
  gemodereerd

 8. president denkt u dat Qatar Airways hier zal komen om toeristen hier te brengen , nou president die komen niet hoor zelfs daar weten ze dat Suriname een crimineel land is en je als toerist vogelvrij bent verklaard
  gemodereerd

 9. Suriname in de etalage, een flink voorschot uit de Zandbak en het kan worden geclaimd door de Sjeik.En SR heeft niets meer

  De beer is al verkocht terwijl hij nog geschoten dient e worden opgespoord en geschoten

  succes met deze actie van deze Baklap de MP Chan
  gemodereerd

 10. ok ..mooie foto’s voor vhp opperhoofd fotoalbumBlablabla vult onze buik niet
  Kijk naar zijn omvang hoe goed hij boert
  gemodereerd

 11. @First things first: Eerst Google Maps checken voordat je onzin schrijft, Qatar en de UAE zijn geen eilanden. Mensen die daar komen werken komen daar vrijwillig.
  Als je denkt dat Suriname het kan durven om de zaken die je benoemde dan weet jij echt niets van de politiek/diplomatie. Zelfs grote landen gaan hier heel voorzichtig mee om.
  En voor de anderen, jullie moeten blij zijn dat een klein land als Suriname de aandacht krijgt van Qatar/UAE/SAUDI ARABIA. Als je het hier niet mee eens bent ga protesteren op de presidentiële paleis als je ballen hebt.
  gemodereerd

 12. Jaichand 13 oktober 2022 Bij 19:40
  Quatar steunt jaarlijks met miljarden dollars de islamisering van tal van landen. Is Suriname aan de beurt?

  Even een paar opmerkingen.
  Qatar sponsort wereldwijd heel veel sportevenementen. De vele voetbalwedstrijden wereldwijd kunnen wij gratis bekijken mede dankzij de sponsoring door Qatar. Gisteravond ook naar Manchester United vs. Omonia gekeken. Op bijna alle onderdelen van sport heeft Qatar belangen in. Het Indiase cricketteam wordt door Qatar gesponsord. In al die gevallen speelt het gevaar van islamisering geen rol van betekenis ook niet toen tijdens de Corona pandemie de Islamitische landen 10 vliegtuigen met zuurstof naar India stuurden. Toen werd er niet gekeken naar uit welk hoek die hulp kwam.
  Trouwens beste Jaichand, niet de Islamisering maar de Hindoefundamentalisten vormt het grootste gevaar. Reeds in 2009 heeft Rahul Ghandi de wereld hiervoor gewaarschuwd. Zijn visie is dat de Hindoefundamentalisten een revival van Nazi Duitsland willen, daarom wordt in India op de basisschool zoveel aandacht aan Nazi Duitsland besteed. Gruwelijk natuurlijk !
  gemodereerd

 13. elk geloof is gevaarlijk papa
  dat je dat nu nog niet weet
  elke gelovige van welke religie ook, doet dingen in naam van hun religie en niet uit eigen beweging
  zowel goed als kwaad
  zit je niet in dezelfde religie? dan moet je ten alle tijden oppassen
  gemodereerd

 14. Ik ben vaak niet eens met @”Papa Jantje uit Livorno 14 oktober 2022 Bij 11:14″ maar ik ben het 100% eens met uw laatste analyse. Alles is gebaseerd op feiten.
  gemodereerd

 15. Er is van alles en echt van alles mis met Quatar wat schending van mensenrechten betreft bij de bouw van sportcomplexen voor de komende WK voetbal. Voor de arbeidsomstandigheden van de arbeidsmigranten, voor de mensenrechten, voor vrouwenrechten, voor vrijheid, voor gelijkheid. Chan zou deze goeie man uit Quatar wel hierop kunnen wijzen. Maar tja, Suriname loopt ook niet achter wat criminaliteit en persvrijheid betreft.
  gemodereerd

 16. @Zomaar: Qatar en de UAE zijn geen eilanden.
  Bedankt voor je correctie. My bad!!!

  Voor de rest blijf ik bij mijn standpunt. Ieder mens met een geijkt moreel kompas geeft mensenrechten en humaniteit voorrang op (geo)politiek en misplaatste diplomatie die gestoeld is op afhankelijkheid, financieel economisch en militair gewin.

  Burgers hebben het recht om hun staatshoofd, wereldleiders, organisaties, bestuurders enz daarop te wijzen. De president, als Surinaams staatshoofd, heeft onlangs ook gebruik gemaakt van dat recht en de gelegenheid om de situatie op Haiti internationaal onder de aandacht te brengen.
  gemodereerd

 17. @Papa Jantje kletst zoals vaker uit zijn nek. Moslims vallen Hindoes voortdurend aan in India.
  Onlangs hebben ze 7 Hindoes de keel doorgesneden. Dat schrijft volgens de moslims van India de koran nl voor als straf voor iedereen die kritisch is op Mohammed.
  In de Islamversie van deze moslimfundamentalisten mag je nl niks zeggen over Mohammed. Bijv. over de leeftijd van de dames met wie hij trouwde.
  De hele wereld weet dat de echte terreur van moslimextremisten komt.
  Wat Rahul Gandhi betreft, hij is een echte mislukkeling die nog nooit in zijn hele leven een baan heeft gehad en toch bijzonder rijk is. Hoe kan dat? Omdat hij, zijn moeder, schoonbroer voor miljarden dollars gefraudeerd hebben. Nu is deze regering bezig zijn fraude bloot te leggen, dus wat doet Rahul Gandhi? Hij bespeelt de moslims voor hun stem en houdt hen en de wereld voor dat de huidige regeringspartij fundamentalistisch is en een gevaar is voor de moslims.
  De waarheid is echter dat deze regering meer doet voor de moslims dan enige regering daarvoor.
  Het is niet voor niets dat ook moslims in grote aantallen op de huidige regeringspartij hebben gestemd.
  Probleem met Papa Bobo Jantje is dat hij nl een Hindoefoob is.
  Quatar is een uitbuitende natie. Ze hebben de dood van zeker 6000 arbeiders uit Zuid Azië veroorzaakt wegens zeer slechte arbeidsomstandigheden bij de bouw van de stadions voor het WK voetbal dat straks van start gaat. Ze hebben de organisatie via omkoping binnen gehaald.
  Overigens heeft India aan tal van landen medicijnen tegen de Coronavirus geleverd.
  Quatar zelf leeft van het graan dat ze van India kopen.
  gemodereerd

 18. 🤔MMM is dat wel zo een verstandige set. Deze gasten hebben zoveel geld , dat ze Suriname zo zouden kopen, straks lopen we allemaal met een tulband rond. Ik hoop dat Chan er zeker van is dat we onze schuld aan hun ook daadwerkelijk terug gaan kunnen betalen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.