Dc Saramacca verbiedt zandtruckchauffeurs om boven 40 km per uur te rijden

8

Districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga van Saramacca heeft vandaag bekendgemaakt dat het voor chauffeurs van lege als beladen zandtrucks verboden is om boven een maximum snelheid van 40 kilometer per uur te rijden op de Saramaccaweg, Mr. P. Chandie Shawweg, Wanicakanaalweg en Tawajariepolderweg te Creola.

De dc zegt dat er nu ook een inhaalverbod geldt voor de zandtrucks op de bovengenoemde wegen. Zij roept de zandtruckchauffeurs op om hun medewerking te verlenen voor hun eigen veiligheid en die van andere weggebruikers.

De burgermoeder waarschuwt dat er gepaste maatregelen getroffen zullen worden tegen degenen die zich niet houden aan het besluit.

De dc heeft de bekendmaking gestuurd naar de gewestelijke politiecommandant van het district.

8 REACTIES

 1. Natuurlijk is dit al een goed begin, maar dat neemt niet weg dat deze trucks nog steeds met hun gewicht en lading, alle wegen richting Groningen en Uitkijk helemaal kapot rijden.
  Eerst rijden ze de linkerkant van de weg kapot en als die ook voor hun te slecht wordt, nemen ze gewoon de andere kant en als jij er aan komt, moet je maar aan de kant gaan, want zij zijn het grootste. De brug bij Creola is pas helemaal gerestaureerd en er staat duidelijk een bord met 5 TON en niet meer, maar onze trucks gaan er elke dag met volle lading (25 ton inclusief lading) er over heen. Het is de belastingbetaler die moet opdraaien voor al deze onkosten aan wegen en bruggen………(als het gemaakt wordt, want meestal gooit men er wat zand of grind in de kuilen)
  gemodereerd

 2. Dan moeten er ook duidelijke inhaal verbod borden geplaatst worden!! Waar wel/niet mag!! De overtreders aan hun zakken laten voelen!!
  gemodereerd

 3. Wat een belachelijkheid…..Ze moet ervoor zorgen dat er langs de wegen verkeersborden langs de weg komen waarop de verplichte snelheid staat. D’r zogenaamde waarschuwing slaat op niets …..ze verliest he gegarandeerd in de rechtzaal als ze boetes gaat laten uitdelen ……
  gemodereerd

 4. Gaat de DC daar op de genoemde wegen, persoonlijk ?
  bivakkeren ? Fuck off man, na las ting, Surinaamse slap
  geouwehoer zeggen wij hier in NL. Kort samen gevat: ” veel geschreeuw en weinig wol” .

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Bij overtreding 100 x 40 srd beboeten!! Dus kort samengevat! 100x wat boven de 40 km is. v.b. bij 45 km p/u is de boete 100x 5 srd!! mooi he? Wel met een waarschuwing voor de eerst volgende keer met 2x verhogingen plus registratie. Als zij 60 rijden, dan wordt de boete zonder excuus 100x 20 is srd 2000. Kassa!!! En de 2e keer de dubbele ervan en bij 3e keer rijbewijs invorderen, maar het mag meer naar boven gesleuteld worden hoor o.a. met de administratiekosten(srd 250,) erbij!! Zo los je het op denk ik!!
  gemodereerd

 6. Geweldig dat de burgermoeder dit eindelijk aanpakt, want ze racen om zo vaak als mogelijk een lading weg te kunnen brengen. Of dit dan iets tijdelijks is , want de chauffeurs verdienen hier ook hun geld mee en als ze minder kunnen rijden op 1 dag, gaan ze minder verdienen!!
  Wat ik erger vind, is dat ze de wegen en bruggen dusdanig beschadigen, dat het ook een groot gevaar is voor de andere weggebruikers. De weg naar Groningen, naar Uitkijk en Leiding is al op veel plaatsen beschadigd en gevaarlijk voor de andere weggebruikers. De linkerkant is op veel plaatsen verzakt en als ze een kans zien, nemen de trucks ook de rechterkant en moet jij met je kleine autootje aan de kant. De brug bij Creola is pas gerenoveerd en er staat een bord dat max 5 TON over de brug mag, maar de trucks rijden er elke dag met 20 ton over. Alle reparaties worden betaald door de belastingbetaler en dus NIET door diegene die alles kapot rijden. Wanneer gaat de overheid/politie daar eens iets aan doen?
  gemodereerd

 7. Wie gaat ze controleren???
  Jij zeker.
  Hun lichten, remmen en hun banden zijn niet in orde en daar houd iedereen zn bek over dan wil je praten over snelheid??
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.