Jaarlijkse Conventie Ahmadiyya Gemeenschap Suriname succesvol afgesloten

12
Jaarlijkse Conventie Ahmadiyya Gemeenschap Suriname succesvol afgesloten
DNA-lid Obed Kanape was een van de sprekers.

‘Absolute gerechtigheid voor de ontwikkeling van de samenleving’ was het centrale thema voor de 41ste jaarlijkse conventie van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname (AMGS). Deze conventie genaamd de Jalsa Salana is een een jaarlijks terugkerend evenement, ingesteld in het jaar 1891 door de stichter, Mirza Ghulam Ahmad, van de Ahmadiyya stroming in de Islam.

Volgens de gemeenschap is hij de Beloofde Messias en Beloofde Hervormer, waarop de wereld wacht. De 41ste editie in Suriname werd na een onderbreking van 2 jaren wederom groots georganiseerd op het complex van de Nasir Moskee te Ephraimszegen in Paramaribo. Gedurende drie dagen lang werd er over geloof en spiritualiteit gesproken.

Onder andere DNA-leden Obed Kanape, Ronny Aloema, OW-minister Riad Nurmohamed waren naast vertegenwoordigers van religieuze organisaties, waaronder de Arya Diwaker en Sanatan Dharm en sociaal maatschappelijke organisaties aanwezig.

Middels vele toespraken werd de rol en noodzaak van absolute gerechtigheid voor de ontwikkeling van de samenleving bevestigd. Absolute gerechtigheid is een hoeksteen van de leer van de Islam. Voorzitter Samseerali Sheikh-Alibaks van de AMGS benadrukte dat middels teksten uit de Heilige Koran en geschriften van de stichter van de Ahmadiyya stroming in zijn toespraak.

Hoofdbestuurslid Asad Mushtaq stelde in zijn toespraak om gerechtigheid, zoals voorgeschreven in de Islam ten alle tijden toe te passen. De Heilige Koran zegt; ‘Voorwaar, Allah beveelt gerechtigheid en het goed doen aan anderen. Voorts ook; O gij die gelooft! Laat de vijandschap van een volk u er niet toe aanzetten om anders te handelen dan met gerechtigheid. De Islam schrijft de hoogste standaard van gerechtigheid voor; één, dat noch op individuele basis, noch op nationale basis, de vijandschap van anderen iemand ervan mag weerhouden om anders te handelen dan met gerechtigheid. Dat is het prachtig principe om alle muren van haat te vernietigen!

12 REACTIES

 1. “Volgens de gemeenschap is hij de Beloofde Messias en Beloofde Hervormer, waarop de wereld wacht’

  Heeft men binnen deze gemeenschap een kronkel in het hoofd? In de Bijbel en de Koran staat dat Jezus de Messias is en niemand anders. Waarom denkt deze sekte dat hun Leider de Beloofde Messias is ? Ik heb nooit eerder van die man gehoord.
  Gerechtigheid voor wie of wat ? Zo vaag die alles.
  gemodereerd

 2. Ahimadya geloof groot in pakistan en onder surinaams moslims. Veel grote stromingen binnen islam. My geloof all mighty great asian in gobi dessert happy buddha at dessert of mongolia and all mighty great mom kali mom.
  gemodereerd

 3. @Jantje,

  Voor Jezus hadden de Jooden al hun Messias aangekondigd. Ze erkennen Jezus niet als Messias. De christenen hebben het concept Messias van de Jooden overgenomen en de Jooden hadden het weer van de Hindoes, waar het Avtaar heet.
  De Jooden stammen overigens af van de Yaadav clan waarin Bhagvaan Shri Krishna geboren was. Heer Krishna werd ook Yadunandan (de Vreugde van de Yaadavs) genoemd.
  Na de grote en vernieuwende Mahabhaarat oorlog, trokken veel Yaadavs weg uit India naar het Midden Oosten.
  De naam Yaadav verbasterde tot Yaudi en dit weer tot Yahudi. In vele talen van het M.O. worden Jooden nog steeds Yahudi genoemd.

  Dat jij nooit van die man gehoord hebt, geeft al aan dat je een beetje of misschien heel veel gehersenspoeld bent door de Padre’s.
  Gebruik zelf je verstand ipv het uit te besteden aan Padre.
  gemodereerd

 4. Ahmadya,s hebben niks met islam .
  Ze hebben hun eigen religie, afgetapt en de quran versen vervalst.
  gemodereerd

 5. @Papa Jantje uit Livorno, kunt u mij laten zien waar het in de koran staat dat Jesus de Messias is?
  Ik weet zelf dat Jesus (Issa) als profeet wordt genoemd in de koran.
  Ik ben het wel met u eens dat Al Ahmadiyya meer een sekte is dan een islamitische stroming, discriminatie tegen andere niet Ahmadiyya moslims is normaal bij hun.
  gemodereerd

 6. De Islam veroorzaakt overal in de wereld ellende, waar is de
  gerechtigheid in Iran, Afghanistan, Pakistan, India etc ???
  Wie houden jullie voor de gek met die leugens in Suriname ?
  gemodereerd

 7. In mijn jonge jaren liep ik dagelijks langs deze moskee aan de Indira Ghandiweg (het oude pad van Wanica ) te Ephraimzegen.
  De tekst op een van de minaretten: “There’s no God but Allah and Mohammed is his Prophet” ben ik nog steeds niet vergeten.
  En wij arme mensen uit de buurt mochten 1 keer per jaar (offerfeest) rundvlees halen. Voor velen van ons was dit ook de enige kans per jaar om het dure rundvlees te eten.
  Ik heb nooit de kans gehad deze mensen persoonlijk te bedanken daarvoor.
  gemodereerd

 8. @mevrouw kwakoe uit helena…….. ontroerende verhaal schrijft u. In nederland ook veel moskeen de grootste in r,dam maar worden geen dieren geslacht. Kinderen worden geboren doen ogen open zien grote moskee in r,dam blank, zwart, bruin etc en de moslims en toch maar klagen hun dat er haat is tegen islam! Door alle ellende nederland 4e wereld land geworden door al het extreme gedachten goed van witten, zwarten, bruinen.
  gemodereerd

 9. @Anna: uw uitspraakt slaat op niets. De Islam zorgt niet voor ellende in de wereld. Iemand die een godsdienst beleid en mensen rond zit te vermoorden, voor zijn daden kan u niet zijn godsdienst aansprakelijk stellen. Ik heb het volste vertrouwen in dat elke godsdienst harmonie, eerlijkheid, transparantie en zuiverheid promoot zonder derden schade aan te richten. Wij stellen zijn godsdienst aansprakelijk voor de daden dat mensen verrichten, terwijl de mensen zelf een besluit hebben gemaakt. Elke mens kan gebruik maken van common sense, wij kiezen echter dit niet te doen. Ga maar na hoeveel van ons in staat zijn ons medemens te helpen, maar doen dit niet. Zou je dan hiervoor de mens aansprakkelijk stellen of zijn godsdienst die hij/zij beleidt.
  gemodereerd

 10. @anna: Moslims veroorzaken ellende in India? Jij bent zeker een aanhangster van Modi en zijn BJP partij die bezig zijn het land te ‘zuiveren’ van alles wat niet Hindoe is.
  gemodereerd

 11. Jaichand 11 oktober 2022 Bij 14:37d at jij nooit van die man gehoord hebt, geeft al aan dat je een beetje of misschien heel veel gehersenspoeld bent door de Padre’s.
  Gebruik zelf je verstand ipv het uit te besteden aan Padre.

  Nee, en na jouw reactie nog steeds niet bekend met de man die zich Hervormer of Messias noemt. Voor de duidelijkheid heb ik het niet over Jezus maar over de Ahmiyya ‘messias’.
  gemodereerd

 12. Sandra: Kwakoe is de Ghanese naam voor een jongen , die op een woensdag is geboren. als ik een vrouw was zou ik Akuba heten.
  Ik zal het een keertje hebben over de dagnamen van creolen.
  Suriname mag je op bepaalde gebieden niet vergelijken met Nederland. Vergeet een ding niet. Nederland heeft ons opgezadeld met diverse rassen en ook nog het hokjessysteem ingevoerd. Kennelijk met de bedoeling rassenoorlogen uit te lokken.
  Gelukkig dat wij Surinamers zijn gaan inzien dat het Surinamer zijn belangrijk is en dat ras, geloof en seksuele overtuiging geen rol mogen spelen in de Surinaamse samenleving. Wij respecteren andermans geloof. Wij gaan zelfs met anderen (ras, geloof) feesten als er iets te vieren valt. Reden is ook de integratie. In mijn familie komen niet alleen alle rassen, maar ook alle geloven voor. Ik heb datgene wat ik in mijn leven heb meegemaakt zo objectief mogelijk verwoord. Wat dat betreft mag Nederland van Suriname gaan leren.
  Wat niet zeggen wil dat er geen idioten zijn in de Surinaamse samenleving, die de rassenscheiding aanwakkeren zoals onze VP, die niet alleen verdeeldheid zaait in de Surinaamse samenleving, maar ook onder de Marrons. Deze man loopt de kans om nooit meer gekozen te worden omdat hij iets doet waarvoor Surinamers niet meer gevoelig zijn.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.