Suriname wint awards op Floriade Expo in Almere

7
Suriname wint zilver en goud op Floriade Expo in Almere

Gisteren werd in Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 afgesloten. Ook Suriname deed mee aan deze tentoonstelling en heeft twee awards gewonnen.

Suriname deed met een eigen paviljoen mee onder de onder de noemer ‘Suriname: The Greenest Place. Since Ever.’ In de categorie voor het mooiste paviljoen won het Suriname paviljoen zondag zilver voor haar award winning interial design and landscaping. Daarnaast werd er ook een cultural award gewonnen.

Op vrijdag werd op de Floriade, dat als thema Growing Green Cities had meegekregen, ook een intentieverklaring tussen Suriname en Flevoland getekend om te gaan samenwerken aan ontwikkeling van een duurzame voedselketen in Suriname.

De provincie en Suriname willen bijvoorbeeld innovaties realiseren om de landbouwproductie in Suriname te verduurzamen en te verhogen. Onderwerpen als irrigatie, watermanagement en verantwoorde gewasbescherming in de (organische) landbouw zijn daarbij volgens de partijen belangrijk.

Floriade Goldwinnaars

7 REACTIES

 1. Ik had t al vele maanden gelee ook hier gezegd, dat men zich moet toeleggen op Landbouw , Veeteelt en Visserij; want er zou voedseltekort komen volgens profetieen. Ook zou er een grote economische wereldoorlog komen door wereldwijde boycotacties; dus t wordt erger dan t nu al is.
  Jullie moesten eens weten wat er allemaal aankomt stormen , booi. Erop voorbereid zijn , is t minste wat je nu kan doen.

  Het credo is dan:

  Landbouw , Veeteelt en Visserij!

  Want alles gaat straks weer naar t oude, t primitieve.
  Jullie gaa tories zien, booi, straks, tories …..
  gemodereerd

 2. Hartelijk Gefeliciteerd, dit succes nu gebruiken om het maximale voor de Surinaamse Maatschappij en de Surinamers uit te halen.

  De provincie en Suriname willen bijvoorbeeld innovaties realiseren om de landbouwproductie in Suriname te verduurzamen en te verhogen. Onderwerpen als irrigatie, watermanagement en verantwoorde gewasbescherming in de (organische) landbouw zijn daarbij volgens de partijen belangrijk.

  Waaraan het m.i. hieraan ontbreekt samenwerking van scholen zoals het NATIN/landbouw/ CELOS/ Centrum Landbouw Ontwikkeling Suriname door te trekken en om te zetten dat afgestudeerden vh NATIN en hoger in de landbouwstudie productie en exportondernemingen te laten ontstaan. Dat is de leegte hoe studenten ondernemingen opzetten/Coöperaties, domeingronden krijgen, leningen bij de banken krijgen, niet alleen productie gericht worden, afzetgericht, marketing gemaakt, maar ook export gericht.

  Landbouw
  Surinamers moeten weer gaan leren om op het veld met moderne landbouw cultuur technische machines te gaan werken. Diverse specialisten, plant/zaad, bodem, ITC, kassen, op landbouwgronden werken, diverse, machines, enz.

  Suriname had in de jaren 60, begin jaren vd vorige eeuw, landbouwproefstations, grote plantages met fruitbomen met veel soorten fruit aan. Weinig of niets meer van terug te vinden, met vele landbouw cultuur technische deskundigen, enz

  Watermanagement
  Ook bij watermanagement komen diverse specialistische vakken aan de orde: bodemkunde, weer en klimaat, flora, fauna, kwaliteit vh water, economische betekenis vh water, veiligheid, neerslag, inpolderen, schoeiing, kanalen, pompgemalen, sluizen, waterstanden, landmeters, opzichters, dijkbewakers, bodemonderzoek, diverse software kennis, technische kennis, veel buiten zijn, onderzoek, stand van zaken bekijken, in software stoppen en vergelijken met computermodellen, resultaten, bekijken en aan de hand daarvan zien hoe/wat de stand van zaken is, rapporten schrijven, vergaderingen met andere deskundigen van het watermanagement, onderhoudt, onderzoekingen, nieuwe zaken/ nieuwe technologieën gebruiken, enz en wat er moet gebeuren, enz. en dit hierop informatie verschaffen aan de samenleving.

  De Surinaamse maatschappij heeft vele uitdagingen, maar aan kennis, ervaring, kapitaal, mentaliteit, enz vd Surinamers moet nog een zeer lange weg worden bewandeld.

  Surinamers hebben een te afwachtende houding en zijn erg passief, Surinamers zijn initiatief loos en het zou mij niet verwonderen als bij de Nederlanders de moed in de schoenen zinkt als ze naar hun passiviteit en houding kijken e/o aanhoren. De houding, Anderen moeten het voor ons doen. Ze zijn niet bereid om met hun handen en voeten in de modder in het veld te staan.

  Drs. Eddy Jhairap werd vreemd aangekeken toen hij met de olie expert uit Texas verwoede pogingen deed om Staat Olievelden te vinden in Suriname en Staatsolie van de grond te krijgen. Hij heeft het bewezen, Vertrouwen In Eigen Kunnen.
  gemodereerd

 3. Ik vind het jammer dat Brunswijk en Bordo met helikopters zoveel geld strooien naar zijn volk. Alleen maar show en blingbling

  In Marowijne had de agrarische sector ook miljoenen aan inkomsten kunnen opleveren net als in Nickerie en had zijn volk niet zijn hand hoeven op te houden. Deze leiders moeten hun mensen bundelen niet alleen om stemmen te winnen voor de volgende verkiezingen, maar ook bundelen om echt te gaan werken en te gaan produceren. Misschien kan er nog een kentering komen en kan dit streek, waar enorm veel potentie zit tot echt ontwikkeling komen.

  Er is veel vraag op de wereld, speel daar op in.
  gemodereerd

 4. Sustainable food chain in Suriname.
  You have land, you put a seed in it and the seed grows into edible food. How more sustainable do you want it?
  It is true that you first need to know the composition of the soil, so that you know if it is fertile or not, soil research.
  And of course all other research that is needed in agriculture such as irrigation, water management, crop protection, etc. To be able to grow smart, biologically healthy and responsible to meet your own needs and then for export.

  Exchanging ideas is always good when something is done with it that creates a win-win situation.

  Two awards have been won. Okay and now. What can you do with those prices?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.