Man die al 40 jaar in Nederland woont wordt uitgezet naar Suriname

35

Een 61-jarige man die begin jaren 80 vanuit Suriname naar Nederland kwam en dus al ruim 40 jaar in Nederland woont, dreigt te worden uitgezet naar Suriname door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De reden daarvoor is dat hij enkele maanden te lang in het buitenland verbleef.

Het zit zo dat mensen met een verblijfsvergunning in Nederland, niet langer dan zes maanden weg mogen blijven uit Nederland. In 2017 werd zijn verblijfsvergunning ingetrokken omdat hij te lang in het buitenland was geweest.

De opa van drie Nederlandse kleinkinderen is analfabeet en kende deze regel niet. Hij dreigt nu te worden uitgezet naar Suriname. Een land waar hij naar zijn zeggen helemaal niets mee heeft.

Zijn advocaat zegt tegen het Algemeen Dagblad dat de man formeel inderdaad te laat is. “Maar ik mis hier de menselijke maat. Het is een man die analfabeet is en meer dan 40 jaar in Nederland woont. Hij heeft al zijn familie en vrienden hier, is in Nederland geworteld en heeft hier zijn werk”, aldus de raadsman tegen de krant.

35 REACTIES

 1. Volgens de advocaat heeft de man hier zijn werk in Nederland. Hoe kon deze man dan meer dan 6 maanden buiten Nederland verblijven?
  Ik ben benieuwd wat voor werk deze analfabeet deed?
  gemodereerd

 2. Misschien moet hij op de Dam.gaan staan met een bord waarop staat dat hij van Oekraine houdt en de pest heeft aan Poetin.
  gemodereerd

 3. Ach ja ik ken het, mensen die puur in de ellende zitten met zichzelf flink in de koop en huilen janken en schreeuwen dagelijks hun rotte strot uit. Trieste ellendelingen. Ik snap de artikel niet had hij nl paspoort of verblijfsvergunning.
  gemodereerd

 4. Oja toevoeging veel allochtonen roepen altijd heel erg trots mij kinderen en kleinkinderen geboren in nederland met veel kapsones en air, maar de boze woeste hollander maak dat niet meer uit langzamerhand die lijkt er genoeg van te hebben. Dus wacht maar tot geert wilders of forum voor demoncratie baudet en co aan de macht komt in nederland dan pas wordt het echt erg gezellig met de roep van oma’s en opa’s . Dan wil ik hun horen piepen. Hun gaan janken als babies.
  gemodereerd

 5. AD:

  Ganesh verbleef te lang in het buitenland en wordt daarom land uitgezet: ‘Ik woon hier al 40 jaar’

  Devendra Ganesh (61) woont al ruim 40 jaar in Nederland, maar moet nu ons land uit omdat hij in 2017 drie maanden te lang in de Antillen verbleef. Toen hij terugkeerde, bleek de verblijfsvergunning van de Surinaamse Hagenaar te zijn ingetrokken. Sindsdien leeft hij hier ‘illegaal’. ,,Al mijn kinderen en kleinkinderen zijn hier. Ik heb daar helemaal niks.”
  gemodereerd

 6. Vreemde tori: hij analfabeet, maar zijn kinderen en kleinkinderen niet. Hoe zit het met inburgeringscursussen? Verblijfsvergunning van 41 jaar? Wanneer wordt genaturaliseerd?
  Werken, mijn hoela. Alleen mensen met een bijstanduitkering hebben een vakantieduurbeperking; mensen die werken niet. Die nemen gewoon verlof buiten bezwaar en daar heeft de IND Gee invloed op.
  Sorry, kom maar met een ander geloofwaardig verhaal.
  gemodereerd

 7. Als je in een land woont, dan moet je tenminste de basisregels kennen. Aan de andere kant zou Nederland deze man niet gelijk een rode kaart moeten geven. Dus er is meer aan de hand.
  gemodereerd

 8. De man heeft( kleinkinderen, )kunnen zijn kinderen dan niet lezen of schrijven ??????

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. Henry,

  Dit is heel makkelijk. Je gebruikt je vakantie dagen. Daarna kan je onbetaald verlof opnemen.

  Gebruik je fantasie Henry.

  Ik rust
  Djamoe
  gemodereerd

 10. Henry,

  Dit is heel makkelijk. Hij neemt eerst zijn vakantie dagen. Daarna neemt hij onbetaald verlof.

  Gebruik je fantasie Henry.

  Ik rust
  Djamoe
  gemodereerd

 11. @Ashna…wat kakel je….pensioen bouw je op door te werken. Al hij al 40 jr in NL woont kan niet tegelijkertijd ook in Suriname werken en pensioen opbouwen. Hij kan niet in 2 landen tegelijk zijn.
  Los daarvan, iemand die analfabeet is, is niet per definitie dom! Genoeg analfabeten die werken. Misschien heeft die goede man uren gespaard voor sabbatical leave…weet jij veel.

  @Kwakoe van Helena Christina… vind je het vreemd dat een analfabeet zijn kinderen wel kunnen lezen en schrijven?

  Wat ik wel raar vind is dat hij 40jr lang verblijfsvergunning heeft maar nooit is genaturaliseerd.
  Sommige mensen kennen inderdaad de regel niet ten aanzien van langer dan 3 mnd in het buitenland verblijven. Lijkt mij niet logisch dat je het doet ondanks je weet wat de gevolgen zijn dus geloof ik wel dat hij het niet wist.
  gemodereerd

 12. De man hft 3 kleinkinderen. Maar hft hij geen kinderen??
  Al de jaren hft hij niets geregeld?? Geen familie (diaspora) die hem kon helpen??
  Hij is ook vr 1975 geboren.
  Laat hem maar daar blijven.
  Hft langer daar gewoond dat in Su.
  Heeft hij met verblijfsvergunning gereisd of hft hij al die jaren vr niets daar gezeten??
  gemodereerd

 13. Los van alles, hij is een oud nederlander. Daarna is hij 3 mnd naar de antillen geweest is nog steeds nl toch.
  Wel erg slordig van deze meneer dat hij nog met sl paspoort loopt. Gewoon je ouwe nationaliteit terug vragen.
  En ja onze maxima heeft er dubble paspoorten.
  gemodereerd

 14. Doet mij denken aan het verhaal van de Surinaamse dame die ondanks dat zij voortreffelijk Nederlands sprak, volgens velen beter dan de gemiddelde Nederlander, moest zij toch aan de inburgeringsvoorwaarden voldoen. Mevrouw vertrok, gefrustreerd, terug naar Suriname. Dit is ook zo een raar verhaal. Er is sprake van een gat van 6 maanden en als je het optelt op een verblijfsduur van 40 jaar legaal verblijf, is de IND behoorlijk van het paadje af. Ambtenaren zijn de gevaarlijkste terroristen die er zijn. Ik hoop dat deze advocaat goed in de materie zit (tenzij het om die loepzuivere gajes uit Leiden gaat die zichzelf zogenaamd opgeeft als advocaat).
  gemodereerd

 15. zo is dat…..regels zijn regels !!!!! Als je denkt dat je overal mee wegkomt, dan heb je het mis. Inpakken en wegwezen. Doeiiiiiiiiiiii
  gemodereerd

 16. Zal wel het werk zijn van een overijverige ambtenaar, die op grond van inclusiviteit, allochtone target, plus wokïsm een baan heeft bemachtigd.
  Als dank mag dinges onderzoek doen naar eigen kondrémangs. Die zijn de ergste.
  Ja hé, lekker op je strepen staan omdat je geen fuck heb te doen.
  Asielzoekers wachten jaren op een uitsluitsel vd ind, helaas druk, druk, drukkie!

  Die man is een geboren Nederlander, waarom hij geen paspoort heeft aangevraagd is vaag.
  Maar…..
  Is dat niet een onderdeel vd werkzaamheden van ind, om klanten bij te staan en te adviseren; meneer u maakt aanspraak op de ned nationaliteit.
  Of was het klantnummer: 11345690@@
  gemodereerd

 17. Om de hoeveel maanden moet een verblijfsvergunning verlengd worden?
  Heeft de IND hem erop gewezen dat hij in aanmerking komt voor naturalisatie?
  gemodereerd

 18. Uit het AD gehaald; Thing 1: Toen ontstond ook het idee om een bezoekje te brengen aan Suriname, waar hij sinds zijn 18e niet meer was geweest. ,,Ik wilde kijken hoe het daar was na al die jaren.’’

  Uit het AD gehaald; Thing 2: Maar hij heeft daar niemand meer. Hij is er niet eens geboren, maar in Brits Guyana. Hij verhuisde pas op zijn 18e naar Suriname.’’

  wat is er hier aan de hand?
  gemodereerd

 19. @Djamoe

  Dan zit deze analfabeet goed in de slappe was dat hij een aantal maanden ONBETAALD verlof kan opnemen om een aantal maanden in het buitenland te verblijven.

  Ik heb jarenlang gewerkt en verdiende redelijk maar ik kon niet maanden onbetaald verlof opnemen tenzij ik zou dealen in Drugs.

  Daarom was mijn vraag ook wat voor werk deze analfabeet deed meneer DJAMOE?
  gemodereerd

 20. De meeste mensen die in de ‘problemen’ komen/zijn vertellen niet het juiste verhaal. Dit verhaal klopt van geen kant. 61 jaar en analfabeet…. 40 jaar in Nederland. Laten we daar vanuit gaan. Hij was dus ca. 20 jaar toen hij naar Nederland kwam. Is hij dan nooit naar school gegaan. Lariekoek! Terecht wordt hij het land uitgezet. Voor dit soort (corrupte) gasten moeten we zoveel belasting betalen.
  gemodereerd

 21. Voor 1975 geboren is een Nederlander en heeft geen aparte paspoort nodig. Vakantie in de antillen, ja hello, is de antillen niet van Nederland???? Dat noem ik geen verblijf in het buitenland. Meneer was gewoon op vakantie in een Nederlandse bezette land…en wat lullen mensen over dubbel paspoort, onze koningin heeft niet alleen een dubbel nationaliteit maar kom ook uit een dictators corrupt mafioos familie…als deze dame in Nederland geaccepteerd kan worden….is die meneer in kwestie een geboren Nederlander. Surinamers hebben meer recht op Nederland dan een Argentijn of Oekies….
  gemodereerd

 22. San, daar is hij ruiterlijk laat mee, de toescheidings overeenkomst, daar heb je het over. De termijn is verstreken. Hij had daarvoor moeten opteren en geen vrienden document. Als dat nog kon, hebben alle suris, geboren voor de onafhankelijkheid en daarvoor recht op. Zou niet verkeerd zijn, gezien de shit hier.
  gemodereerd

 23. Als hij drie maanden te lang op de Antillean heeft gezeten, moet het eigenlijk geen probleem zijn. Als hij Maureen Nibte of Inez Wesky inhuurt, krijgt hij zo zijn papieren in orde, de Antillen zijn immers Nederlands grondgebied, juridisch gezien zijn ze dus geen buitenland.
  gemodereerd

 24. Auwwww, meneer is Guyanees.
  Not our cup of tea, call jagdeo.

  Dan heeft onze surined het goed gedaan.
  Sorry, 😛
  gemodereerd

 25. Gooi je paspoort weg en meld je aan in Ter Apel voor asiel.
  Mag je een mooie lkamer uitkiezen op een cruiseschip met onbeperkt eten & drinken all inclusive. Alles gratis!

  Doen al die gelukzoekers uit Noord-Afrika ook in Nederland ook.
  Dus dan mag een Surinamer dat ook, Surinamers hebben mijn inziens meer rechten dan een criminele Noord Afrikaan!

  Vieze gore IND, want criminele Noord-Afrikanen en andere veiligelanders mogen hier allemaal blijven.
  Geldt tevens voor heel Syrië, mogen hun hele familie laten overkomen, want ze zijn zo zielig.
  Als ze eenmaal een gratis woning hebben en uitkering, b lijven ze op hun luie reet zitten en kunnen ze opeens met vakantie naar het o zo onveilige vaderland.
  Smeerlappen zijn het.
  gemodereerd

 26. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ik heb het onvolledige artikel ook gelezen via (ad.nl).
  En natuurlijk de vele reacties hierop via (waterkant.net).
  Heeft iemand de afwijzende beschikking van het IND ook gelezen?
  Met welk nationaal paspoort is deze Ganesh 40 jaar geleden naar Nederland gekomen? Waar is deze Ganesh geboren? In Suriname of in Guyana.
  Als hij in Guyana v/h Brits-guyana is geboren had hij niet de Nederlandse nationaliteit. Indien hij voor de onafhankelijkheid van Suriname in Suriname was genaturaliseerd, dan had hij daadwerkelijk de Nederlandse nationaliteit in Suriname verkregen.

  Dus ik zou graag eerst willen weten wat zijn eerste verblijfsvergunning inhield.
  Want 40 jaar geleden was de procedure voor een verblijfsvergunning altijd bij de Vreemdelingenpolitie in samenwerking met ministerie van Justitie, onder afdeling Vreemdelingenzaken. Het IND is later ontstaan.

  Als iemand het weet, graag een reactie hierop. Want ik ken de afwijzende beschikking helemaal niet.
  gemodereerd

 27. achna , jij weet het he , nou hier in Suriname krijg je vanaf je 60 tigste AOV en dat stelt niets voor zo’n 1250 SRD p/maand , zelfs de grootste boeven die miljoenen SRD’s hebben nemen dit nog , we horen dat je als daar in Nederland 67 jaar word je recht hebt op AOW en dat het wel zo’n 800 EURO p/maand is , dus deze man die alles al 40 jaar lang kreeg is door zijn eigen fout nu zover dat hij niets meer krijgt , en 40 jaar analfabeet , ja de koekoek zeker , Nederland heeft gelijk deze man heeft 40 jaar gratis geleefd , en nu eruit doei
  gemodereerd

 28. Mensen zullen altijd een oordeel over een ander vellen en hebben altijd een gevatte mening over materie die niet berusten op feiten, in dit nietige leven als je daar zoveel tijd aan besteed wat voor toevoeging draag jij dan zelf aan het leven?
  gemodereerd

 29. 40 jaar in ned en geen ned nationaliteit aangevraagd. Hoe dan…. analfabeet en werken. Hoe heb jij je contract getekend…..doei enkeltje su. Kan hij daar keti kotie en onafhankelijkheid vieren
  gemodereerd

 30. sommigen lezen niet goed
  de max termijn in buitenland is 6 maanden
  hij is diverse maanden daar overheen gegaan
  dus deze man is minimaal 8 maanden in het buitenland geweest

  geboren guyana is surinamer leeft in nederland?
  geboren in guyana? op zijn 18 naar suriname gegaan en op zijn 21ste naar nederland
  40 jaar een verblijfsvergunning en geen paspoort
  analfabeet maar wel werkzaam?
  zegt zelf niets met suriname te hebben? maar gaat er wel op vakantie naar toe?
  volgens de berichten heeft hij 3 jaar in suriname gewoont?
  tuurlijk heb je dan niet veel met een land.
  suriname wordt genoemd omdat dat past in het verhaaltje om een verblijf in nederland los te peuteren. aan heel het verhaal kloppen diverse dingen niet.
  het ind heeft dus gewoon goed gehandeld, helaas zitten er vele opvreters uit diverse landen in nederland die nog veel erger zijn
  gemodereerd

 31. Als deze man gewerkt heeft, dan kan het zo zijn dat hij zijn gespaarde verlof heeft opgenomen. Waarom al die haat tegen hem.Nu mag je verlof niet mee opsparen. Ik had zelf ook bijna 7 maanden verlof opgespaard. Mijn neef is 2 jaar erder gestopt met werken zoveel verlof had hij na 45 jaar werken.
  gemodereerd

 32. Meneer woont al 40 jaar in Nl, wat aangeeft dat hij voor 1975 is geboren, dus geboren en getogen Nederlander. Instanties hadden moeten begeleiden daarbij analfabeet is en duidelijk de basisregels uitleggen. Indien deze man weggestuurd wordt naar land van herkomst dan moet ook de gouden koets mee. NL heeft geen goud, noch leeuwen in hun koninkrijk.
  Normaal omgaan met mensen is ook een pré, niet alleen voor de Oekraïense en Máxima.
  gemodereerd

 33. Moen: @Kwakoe van Helena Christina… vind je het vreemd dat een analfabeet zijn kinderen wel kunnen lezen en schrijven?

  Ik adviseer jou een cursus begrijpend lezen aan.
  Neen, ik vind het niet vreemd dat kinderen en kleinkinderen kunnen lezen en schrijven, maar ik vind het wel vreemd dat ze de moeite niet nemen om de regels en voorwaarden van de IND te lezen en uit te leggen aan opa.
  Er zijn buitenlanders hier, die de Nederlandse taal niet machtig zijn en met kinderen en of kleinkinderen naar de dokter gaan en die de taak hebben aan de dokter te vertalen en uit te leggen wat hun scheelt.
  Waarom kunnen zij het wel en Surinamers niet. Lui- of laksheid?
  Ik heb misschien te ver en te diep doorgedacht toen ik aan het geval van de buitenlanders dacht bij het schrijven van mijn opmerking.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.