Eigenaresse reisbureau verhoord in onderzoek naar valse paspoorten bij Haïtianen

11

In een onderzoek naar valse paspoorten die de afgelopen tijd bij Haïtianen in Suriname zijn aangetroffen, is de eigenaresse van een reisbureau gisteren aangehouden. De vrouw is gisteravond na lang verhoor weer heengezonden.

De aanhouding komt enkele dagen nadat ondernemer Saya in een gesprek met D-TV aangaf welk reisbureau volgens hem ‘zaken regelt voor Haïtianen’. Saya, eveneens van Haïtiaanse afkomst, noemde daarbij de naam van het reisbureau.

De afgelopen dagen zijn diverse vreemdelingen met valse Surinaamse paspoorten aangehouden. Vorige week werd een 34-jarige vreemdeling, die op vertrek stond vanuit Suriname naar Haïti, door de douanerecherche aangehouden omdat hij met een vals Surinaams paspoort wilde afreizen.

Ook een Haïtiaanse vrouw werd vorige week aangehouden. Zij ging met een vals pasport naar een reisbureau in Paramaribo om haar stukken in te dienen.

Het valse Caricom paspoort dat daarbij werd ingediend, is een van de ruim honderd verdwenen paspoorten is die een paar maanden terug op onverklaarbare wijze bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verdwenen.

11 REACTIES

 1. Precies,Cornelis
  Diefstal vervalsing rijksdocumenten staat gevangenisstraf op en in verzekeringstelling
  Dus C O R U P T I E

  Tja de overheid heeft schokt aan eigen wet
  gemodereerd

 2. iedereen wordt toch heengezonden hier in Suriname , zelfs moordenaars en verkrachters en boeven etc., zelfs als je meer dan 15 mensen vermoordt hebt en een straf van 20 jaar aan je broek hebt wordt je heengezonden en niet opgesloten , Surinaamse OM en rechtspraak is ene wassenneus
  gemodereerd

 3. Vreemde tori.
  1. De politie gelooft het verzonnen verhaal van Saya. kennelijk door hem verzonnen om zin hachje te redden.
  2. De taak en het belang van een reisbureau is om reizen te verkopen en niet op jacht te gaan naar valse paspoorten.
  3. Wil je de bron van de valse paspoorten ontdekken dan moet je zijn op de plaats waar paspoorten worden verstrekt. Ga een onderzoek doen naar de ongeveer 100 foute paspoorten, die verdwenen zijn en dan heb je de bron. En als je de bron niet kan vinden moet je de directeur aansprakelijk stellen, want die heeft zijn of haar taak verzaakt.
  gemodereerd

 4. Zodra Maureen Nibte de zaak in behandeling heeft, wordt de verdachte heen gezonden, moord, diefstal, ontvoering of narcoticazaken of fraude het maakt niets
  gemodereerd

 5. Door de douanerecher che aangehouden?
  De douane heeft in su niets uit te staan met paspoorten. Zal wel de Militaire Politie (immigratiedienst) zijn geweest.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.