50 miljoen streams voor ‘Parijs’ van Kenny B op Spotify

7
50 miljoen streams voor 'Parijs' van Kenny B op Spotify
Beeld (c) Koffietijd/Topnotch

De grote hit Parijs van Kenny B heeft 50 miljoen streams behaald op Spotify. “Het houdt niet op. Bedankt”, reageert de zanger kort maar krachtig op het feit.

De 60-jarige Kenny B scoorde in 2015 een grote hit met het nummer Parijs. Het lied is de tweede single van de Surinaamse zanger na zijn overstap naar Nederlandstalige muziek.

In het nummer bezingt hij hoe hij in Parijs onder de indruk raakt van een vrouw die hij omschrijft als een “mix van Doutzen, Edsilia en Anouk”. Als hij haar in het Frans aanspreekt, zegt zij in het Frans dat ze Nederlandse is. Vervolgens stelt hij voor Nederlands te praten, samen toeristische trekpleisters in Parijs te bezoeken en samen naar Nederland terug te vliegen.

De videoclip werd geschoten in Parijs. Ondanks het grote succes vindt Kenny dat ‘Parijs’ niet het beste werk is dat hij ooit heeft afgeleverd.

De zanger is gisteren in Suriname aangekomen, nadat hij eerder deze week verrast werd tijdens het programma Koffietijd (video onder):

7 REACTIES

 1. Mijn moeder zaliger zou na het lezen van dit mooie bericht meteen zeggen; ‘mi breti dyi Kenny, ma ó meni den ó pái en’? M.a.w. hoeveel verdient Kenny hieraan? Vroeger was het eenvoudig; hoe meer singles van een nummer je verkocht, hoe meer geld er in het laadje stroomde. Maar hoe zit het nu met de streaming van een nummer, wie betaalt Kenny wanneer ik in Asidonopo of Lutjebroek een nummer van hem stream op mijn computer?

  ANTW
  Het gaat hier om streams via Spotify. Die leveren per 1.000 circa 3 euro op hebben wij ergens gelezen.
  gemodereerd

 2. @ Henkes
  Moet nu werkelijk alles in geld uitgedrukt worden?
  Is het niet gewoon mooi om zo erkend te worden?
  gemodereerd

 3. Nou leuk voor deze 60-jarige ex-jungle commando. Je gaat feest vieren met je andere nazaten van de weggelopen slaven aka marrons.
  Er valt niks te vieren, jullie moeten je bezinnen want het gaat niet goed met de marrons.
  Notabene een feestje vieren met nazaten die jullie voorouders voor spiegeltjes en kraaltjes, hebben verkocht. Die vp heeft die Ghana docu duidelijk niet gezien, of misschien wel, want hij doet hetzelfde.

  Dat geromantiseer over deze groep moet stoppen, ze hebben geen enkele rolmodel. Sommigen hebben 3 gezinnen, zo brave zijn ze. Zelfs bee doet mee. Plots is meneer master in de… only god knows, uni van die oplichter.

  R&R
  Rauwe Realiteit!
  gemodereerd

 4. Toppie hoor Kenny B, je hebt het verdiend, ik ben trots op je, Parijs is al jaren mijn ringtone op me mobiel, sinds de eerste keer dat ik dit liedje hoorde.
  gemodereerd

 5. Isabella, alles in Europa wordt in geld uitgedrukt en alleen rijke mensen willen je doen geloven dat geld niet belangrijk is. Vertel b.v. aan het vorstenhuis van Groot Britannie dat geld niet belangrijk is en dat ze daarom de gestolen schatten uit India en Afrika nu eindelijk terug moeten geven, dan zal je merken hoe onbelanrijk voor hen is. Nàtuurlijk.is het leuk voor Kenny dat hij zo erkenning krijgt, maar met erkenning alleen kan hij straks zijn gasrekening in Nederland niet betalen, terwijl Mr.Spotify (wie dat ook mag zijn) o.a. door figuren als Kenny steeds rijker wordt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.