Brug over Demerara rivier in Guyana onbruikbaar na aanvaring door olie tanker

3
Brug over Demerara rivier in Guyana onbruikbaar na aanvaring door schip

In Guyana is een belangrijke brug onbruikbaar geworden en gesloten, nadat een schip in aanvaring kwam met de brug. Het gaat om de Demerara Harbour Bridge die werd geramd door het schip MV Tradewind Passion.

De Demerara Harbour Bridge is een pontonbrug over de Demerararivier in Guyana, even ten zuiden van de hoofdstad Georgetown. Het is een tolweg die het westelijk gedeelte van het buurland van Suriname verbindt met het oostelijk gedeelte.

Het schip, de MV Tradewind Passion, is een olie/chemische tanker die in 2008 werd gebouwd en vaart onder de vlag van Panama. Het vertrok woensdag vanaf Trinidad & Tobago richting Guyana.

Een gezamenlijk team van ambtenaren van de regering en de particuliere sector, waaronder ministers, was afgelopen nacht ter plaatse om de problemen in de kortst mogelijke tijd te herstellen.

Er is een taxatie gemaakt om de volledige omvang van de schade vast te stellen. Zodra deze beoordeling is afgerond, wordt het publiek op de hoogte gehouden.

3 REACTIES

 1. Dit doet me denken aan die affaire van de boot van Sardjoe, die de Carolinabrug naar de Filistijnen hielp en in de doofpot is gestopt. Zulke figuren als Sardjoe moeten uit Suriname verbannen worden.
  gemodereerd

 2. Dam gaan ze hun brug weer bouwen. Wij hebben genoeg problemen in Su.
  Guyana hft op hun vliegveld 1 slurf en nog 2 in aanbouw, luxe hotels, goede verlichting. Su begint op broko pranasie te lijken
  gemodereerd

 3. De veroorzaker van de aanvaring zou Rudisa moeten bellen om te weten te komen hoe te handelen om de schade niet te hoeven vergoeden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.