dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameBaggerproject Surinamerivier fase 2 start deze maand

Baggerproject Surinamerivier fase 2 start deze maand

-

Does Travel - naar Suriname

Het baggeren van de Surinamerivier startte in 2021, waarbij in maart 2022 de diepte van 4.5 meter werd bereikt. Door middel van een nieuwe aanbesteding zal eind oktober 2022 de tweede fase van het baggerproject tot een diepte van 5.5 meter van start gaan.

Fase 1 van het baggeren van de Surinamerivier werd uitgevoerd door joint-venture baggerbedrijf De Boer B.V. en Boskalis. Op 22 juli 2021 werd een overeenkomst aangegaan, waarbij er tot een diepte van 4.5 meter is gebaggerd en formeel in maart 2022 is opgeleverd.

Met het oog op een intensievere vaart en ter verhoging van de doorvaart mogelijkheden op de Surinamerivier tegen de achtergrond van de olie- en gasindustrie, is het thans noodzakelijk dat tot een diepte van 5.5 meter gebaggerd wordt. In dit kader is er een aanbesteding gehouden op uitnodiging, waarvan joint-venture De Boer B.V en Boskalis het meest voordelige gevonden werd met een ingeschreven bedrag van USD 47.026.690.

Op basis van de ingeschreven bedragen en de eerdere ervaring met Boskalis – De Boer is er een prijsonderhandeling geweest, waarna de prijs werd gereduceerd naar USD 40.682.190,-. De financiering van dit project zal plaatsvinden middels een af te sluiten lening tussen de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) en de Hankrinkbank tot een maximaal bedrag van USD 30 miljoen voor de Capital Dredging. De Maintenance Dredging (onderhoud van de vaargeul) zal ten laste van de vergoeding voor het gebruik van de vaargeul komen.

Het baggeren van de Surinamerivier tot de diepte bereikt is zal maximaal 11 maanden duren, dus tot eind september 2023. Het gebaggerd materiaal zal gedumpt worden in de door de MAS aangewezen dumplocaties in de monding van de Surinamerivier. Er zullen ook voorbereidingen worden getroffen om het baggeren van de vaargeul tot een grotere diepte voor te bereiden middels het uitvoeren van Technische-, Economische-, Sociale- en Milieustudies.

Deze studies zullen een jaar in beslag nemen en in het openbaar geschieden onder leiding van de MAS. Dit project kan beschouwd worden als één van de meest succesvolle PPP-projecten op dit moment die het ministerie van Openbare Werken uitvoert in samenwerking met particuliere investeerders.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Het is iets wat telkens terugkomt, voor al die vele miljoenen kan je als land toch zelf wel zo’n baggerschip kopen. Met eigen personeel/bevolking en ze opleiden…

    Op den duur is dat toch veel goedkoper, dan om de zoveel jaar telkens de hoofdprijs te betalen voor een paar centimeter dieper baggeren.

    Zeg nou zelf, wat is nou 4,5…5,5 meter diepte, dat is toch helemaal nikkes nada!
    Voor een roeiboot ok, maar voor het echte werk, waardeloos.

    Een gemiddeld zwembad met duikplank in NL is al minstens 3 meter diep.

    De vaargeul op de Noordzee die toegang verschaft tot de haven van Rotterdam is 23 meter diep.


    gemodereerd
  2. Iam, de haven van Rotterdam voert produkten in voor miljoenen mensen in Nederland, Duitsland en weet ik voor welke Europese landen nog meer. De haven van Paramaribo voert voor een half miljoen mensen produkten in, dat is niets in vergelijking met Rotterdam. Als wij in December één schip met 6 containers vol vuurwerk in de haven zien, is het breaking news in Suriname. En jij wil dus dat we de vaargeul gaan uitdiepen om eens in de duizend jaar één mammoet containerschip vol vuurwerk te kunnen accomoderen in Paramaribo?


    gemodereerd
  3. iam jij zal ook wel geen natuurbad kennen , weet jij hoe diep ze deze baggeren , of graven ze die opdiepte , echt jij kunt je beter bezighouden met visvijvertjes en pierenbadjes , laat het echte werk over aan specialisten en hier voor Suriname is 5,5 meter diepte al goed en kunnen er grotere schepen aanmeren in de haven en ze gaan nog tot 7,5 meter , ooit zal Suriname over een diepzeehaven beschikken en dan komen de grootste schepen hier , maar het zal voor vele Surinamers nog een droom blijven , want die olie opbrengst na 2028 zal geen vetpot zijn , want over 6 jaar zal er minder olie en gas nodig zijn en al het geïnvesteerde geld in oil en gas zal ook eerst terug verdient worden


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES