Vreemdeling wil met vals Surinaams paspoort naar Haïti reizen

4

Een 34-jarige vreemdeling, die op vertrek stond vanuit Suriname naar Haïti, is vorige week dinsdag door de douanerecherche aangehouden omdat hij met een vals Surinaams paspoort wilde afreizen.

Tijdens controle door de douanerecherche op de luchthaven, viel de reiziger genaamd Jacob L. door de mand. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Zanderij, meldt het Korps Politie Suriname.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is Jacob door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Fraude.

Deze week is ook een Haïtiaanse vrouw in Suriname aangehouden door de politie, omdat ze met een vals paspoort stuken indiende bij een reisbureau in Paramaribo.

Het valse Caricom paspoort dat werd ingediend, is een van de ruim honderd verdwenen paspoorten is die een paar maanden terug op onverklaarbare wijze bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verdwenen.

Of er een verband bestaat tussen de twee zaken is niet duidelijk.

4 REACTIES

 1. De politie hoeft niet te onderzoeken. Deze paspoorten zijn verkocht door deze crimineel van abop. Ook belfort was vroeger bezig met paspoorten verkopen aan chinezen.Dit staat vast , er hoeft geen onderzoek aan gedaan worden.99% ZIJN ER CRIMINELEN IN DE DNA.
  gemodereerd

 2. Los van het vals paspoort, wat gaat deze persoon in Haïti doen? (Fambezoek of ronselaar).
  Waarom is er überhaupt een vlucht naar/van Haïti?
  Internationaal is er een negatief reisadvies voor Haïti. Het is een complete chaos, wegen naar het centrum afgesloten door criminele bendes, kans op gijzeling, geen elektra etc.

  Die mensen gebruiken suri alles hub en zijn niet van plan om in de landbouw te werken. Ze zijn al besmet door de lokale drugsbendes en goudkoorts.

  Jullie spelen russische roulette met suri.
  gemodereerd

 3. Weer een crimineel die dacht van ,hier valt niks tehalen.
  Dus maar vluchten met een valse paspoort 🛂.

  In Haïti zal hij niet opvallen dat hij het land heeft verlaten
  gemodereerd

 4. Dat gedoe met in en uitgaande vluchten naar Haïti moet grondig onderzocht worden. Of willen ze dat USA of Frankrijk dat onderzoek boot ze moet doen??..ze doen jet graag hoor…..alle criminelen en mensenhandel gaan ze blootleggen. Trouwens….geloof me…ze hebben als een dik dossier en weten precies wie erbij betrokken zijn en wat hun aandeel in deze rommel is
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.