Nederlandse medici naar Suriname voor hartoperaties bij kinderen

8
Voorbeeldfoto medische ingreep

Binnenkort gaan 12 medewerkers van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Beatrix Kinderziekenhuis naar Suriname om 7 hartoperaties bij kinderen uit te voeren.

“Suriname heeft zelf geen kinderhartchirurgie, waardoor soms goed behandelbare hartaandoeningen bij kinderen kunnen leiden tot blijvende schade. Met deze missie brengen we de 75 jaar ervaring van Groningen binnen de kinderhartchirurgie, naar Suriname. Het team zal de kinderen opereren en voor de nazorg zorgen”, meldt de Kinder Intensive Care van UMCG.

Voor de prijs van één operatie over de grens kunnen nu 7 kinderen geopereerd worden in Paramaribo zelf. Een ander belangrijk voordeel is dat de kinderen niet hoeven te reizen en dicht bij huis en de familie blijven.

Het hebben van een aangeboren hartafwijking heeft een grote impact op een kind en het hele gezin. Bij een uitzending is een kind en een deel van het gezin vaak wekenlang van huis in een vreemde omgeving. “Nu we ze in Paramaribo opereren zijn vriendjes en familie in de buurt en kan ook de rest van het gezin hun dagelijkse dingen (school/werk) blijven doen tijdens de periode van nazorg”, zegt de afdeling van het Groningse ziekenhuis.

“De aanwezigheid van de Groningse professionals is daarnaast een mooie gelegenheid om elkaars ervaring en kennis te delen. Een onderwijssessie in het AZP, samen met de Surinaamse collega’s is dan ook een belangrijk onderdeel van ons concept en draagt bij tot een duurzaam effect op de kwaliteit van kinder(hart)zorg.

Deze missie bespaart Suriname veel geld, maar alsnog zijn de kosten hoog. Graag willen wij het ziekenhuis in de bekostiging ondersteunen”, aldus de Kinder Intensive Care van UMCG. Via deze link kan er gedoneerd worden.

8 REACTIES

 1. Leer die sukkels eerst maar eens om hun eigen broek op te houden.
  GEwoon de rekening sturen naar de Surinaamse regering.

  Geld geven ze uit als water maar altijd aan totale onzin en snoepreisjes voor de elite.
  gemodereerd

 2. Heel mooi. Ik hoop dat alle operaties succesvol zullen verlopen en dat deze kinderen weer kunnen genieten van het leven.
  gemodereerd

 3. iam , , , , wat een lul bent jij , deze artsen komen zonder tussen komst van de regering hier om kinderen te helpen die hartafwijkingen hebben , wist jij , maar dat zal wel niet dat ddb in zijn regeerperiode de Nederlandse artsen boycotte , maar hij liet wel nepartsen uit cuba naar hier komen , nou beste iam,,, nooit is er een kind geholpen , en als meneertje zich niet goed voelde ging hij naar cuba met een vliegtuig van de slm , en de passagiers die geboekt hadden voor een reis werden in de kou gezet , wil je nog meer horen iam , o ja laatst ging toch die ndp ex plesident wijdenbosch toch naar Nederland voor een operatie en wie heeft betaald , ja wij het volk van Suriname he , paarse klootjesvolk
  gemodereerd

 4. In SU is alles onbetaalbaar!! Steeds maar klagen dat het niet zo verder kan!! kinderen gaan met lege maag op school etc.etc. Alles is onbetaalbaar! Let maar op!! Het is nu al alvast 7 containers vuurwerk binnen gekomen uit China!!
  gemodereerd

 5. @WAT

  Ik vind het gewoon te achterlijk voor woorden dat na zoveel jaren zelfstandigheid ze nog steeds hun eigen broek niet kunnen ophouden.
  Voor gezondheidszorg hebben ze nooit geen geld, maar wel voor andere dingen waar niemand op zit te wachten.

  En je geklaag over de vorige regering, dat haal jij er allemaal bij.

  Want ik heb het nergens niet over die smerige laffe Bouterse en zijn holmaatjes.
  Bouterse moeten ze achter een trekhaak binden van een truck en net zolang rondjes door de stad rijden tot dat er niks meer van over is.
  Daarna de volgende in de rij van family and friends.
  gemodereerd

 6. iam als die wijdenbosch en zeker die ddb geinvesteerd hadden in de zorg en onderwijs dan hadden we hier nu eigen medici gehad op allerlei niveaus , maar die paarsen dachten alleen aan hun zelf , aan hun kinderen en hun familie en aan hun vrienden , en de gewone Surinaamse burgers van klein tot groot lieten ze links liggen , voorbeelden genoeg vele baby’s jonge kinderen en vele ouderen stierven omdat er geen goede zorg was , en deze regering kan weinig doen omdat ddb ook nog de staatskas had geblunderd en meer dan 4 miljard US Dollar schuld heeft achter gelaten
  gemodereerd

 7. wat een naar volk zijn suri geworden komen mensen kids helpen uit een ander land is het ook niet goed wat willen we nou we kunnen het niet zelf en als er van buiten hulp komt is het ook niet goed het zal je kind maar zijn die hulp nodig heeft suriname word wakker
  word wakker aub
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.