dinsdag, maart 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieImex Cambio: 'Juridische stappen tegen CBvS na niet verlengen vergunning'

Imex Cambio: ‘Juridische stappen tegen CBvS na niet verlengen vergunning’

-

De Nationale Carrierebeurs

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) liet dinsdag weten dat er aan International Money Exchange N.V. (Imex NV) geen vergunning is verstrekt voor het uitoefenen van het bedrijf van wisselkantoor. Het is Imex dus verboden het bedrijf van wisselkantoor uit te oefenen, meldde de moederbank.

“Conform het bepaalde in artikel 5 lid 1c van de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 is het onmiddellijk intredend rechtsgevolg hiervan het verbod ter uitoefening van het bedrijf van wisselkantoor door International Money Exchange N.V.”, liet de CBvS president Roemer officieel in een communiqué weten.

In een reactie hierop heeft Imex Cambio woensdag laten weten dat zij met met stijgende verbazing kennis genomen heeft van het besluit van de CBvS om niet tot verlenging van haar vergunning over te gaan. Imex acht dit besluit volstrekt ongegrond en zal juridische stappen nemen, laat het bedrijf op haar beurt weten.

“Imex NV zal door tussenkomst van mr. Serena Muntslag-Essed de onafhankelijke rechter verzoeken een uitspraak te doen over het onrecht en vermeend doel achter de handelingen en opstelling van de huidige CBvS contra Imex NV”, zegt het bedrijf in een uitgegeven verklaring.

Volgens de cambio is het besluit van de CBvS niet bevorderlijk voor de koersontwikkeling, gezien het feit dat op deze manier belemmeringen worden gecreëerd voor instellingen zoals Imex NV om de Surinaamse samenleving van schaarse valuta te voorzien. Imex NV zegt dat ze daarom haar verantwoordelijkheid zal nemen om de nodige rechtsmaatregelen hiertegen te treffen.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

5 REACTIES
  1. Smet op je naam, als je deze case aanneemt.
    Kijk maar naar Inéz. Typisch als dingen naar je hoofd stijgen.

    Dit is een ongebruikelijk actie voor een centrale bank. Ze moeten wel duidelijk aangegeven waarom, het volk is niet zo slim.
    Dus…, is het witwassen, greenwashing of opzettelijk opdrijven vd koers. (wat behelst artikel 5).

    Daarnaast verwacht ik minimaal een aangifte van de malversaties v deze cambio, want nu kruipen ze in de bekende slachtofferrol. Zonder hun is de koers in gevaar. 🙄


    gemodereerd
  2. Ook de toeristen (diaspora) hebben schuld aan die hoge koers.
    Ze willen alleen wisselen bij die hoogste aanbieders.
    Om dat ze een paar srd meer kunnen krijgen .
    Zo drijven ze ook de koers om hoog.
    En daar door krijgen de arme Surinamers de moeilijk .
    Aldus abdoel.


    gemodereerd
  3. Dit is een ongebruikelijk actie voor een centrale bank. Ze moeten wel duidelijk aangegeven waarom, het volk is niet zo slim.
    Dus…, is het witwassen, greenwashing of opzettelijk opdrijven vd koers.

    Uit jouw opmerking kan ik opmaken dat iemand pas slim is als die voorbarige conclusies trekt.
    Het volk is niet zo slim. Wat een denigrerende opmerking, maar je beledigt het Surinaamse volk wel vaker. Dat superioriteitsgevoel is lastig te beheersen.


    gemodereerd
  4. mensen die roemer krijgt opdracht van ddb , alle cambios die niet paars gelinkt zijn per direct stoppen , en roemer voert de opdracht uit , als de ex-minister van financiën Achaibersing nog aan het roer zat dan had roemer dat niet gedurfd , zo zie je maar , die roemer is door ddb daar neer gezet


    gemodereerd
  5. als cambio geen regels heeft overtreden dan vergunning verlengen
    kan zijn dat een koper van usd/euro cambio verklikt heeft omdat hij te veel betaalde
    Geen wonder dat een cambio harde valuta aan hun vaste klanten verkopen
    Dat zou ik ook als cambio doen
    Santokhi zegt dat je koers niet omlaag kan brengen door een knop in te drukken.
    Nog minder door die oerdomme marron vp door met zijn vuist op tafel te slaan of dreigen de president van cbvs te ontslagen
    Hoe vaker santokhi en brunswijk het woord koers in de mond nemen hoe eerder de koers een vogelvlucht neemt.Dat hadden we toch ook bij bouta gezien
    Dus kleppen dicht tapen


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES