zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEx-vriend die Shella vermoorde door 62 keer te steken krijgt zwaardere straf...

Ex-vriend die Shella vermoorde door 62 keer te steken krijgt zwaardere straf dan eis

-

De Nationale Carrierebeurs

De man die zijn 30-jarige ex-partner Shella begin dit jaar in Rotterdam doodstak in het bijzijn van haar kinderen, krijgt een zwaardere straf van de rechtbank dan was geëist. Hij krijgt geen 12, maar 18 jaar gevangenis met tbs en dwangverpleging, omdat er sprake is van moord en geen doodslag.

Garland van der K. bracht het slachtoffer uiteindelijk 62 steekwonden en 23 snijletsels toe. Hij had haar eerder ook al bedreigd en schreef in een ap bericht: “Op een dag knal of steek ik je dood. Over twaalf jaar ben ik weer buiten.”

De rechtbank vindt dat de Rotterdammer niet in een opwelling reageerde toen hij de vrouw met tientallen messteken om het leven bracht. Hij wist waar hij mee bezig was en ging er zelfs mee door, nadat het zoontje van de vrouw had geprobeerd hem van zijn moeder af te trekken, schrijft het Algemeen Dagblad.

“Tijdens het steken van zijn partner is de verdachte door de zoon van het slachtoffer gestoord. Die heeft een poging gedaan om de verdachte van het slachtoffer af te trekken. De verdachte is toen opgehouden met steken en heeft de jongen gezegd dat hij dit niet moest doen en rustig moest blijven. Toen de jongen vervolgens naar de balkondeur liep om hulp te roepen, heeft de verdachte dit nogmaals gezegd. Daarna ging hij door met steken”, aldus de rechter.

De kinderen van Shella – een zoon en dochter – van destijds 13 en 3 jaar hebben de steekpartij gezien. Ze hebben een posttraumatische stressstoornis opgelopen en zullen naar verwachting nog lange tijd grote psychische schade ondervinden van de weerzinwekkende gebeurtenis. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn, zei de rechter.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

13 REACTIES
 1. 18 jaar + tbs en dwangverpleging = ‘levenslang’. Hij bepaalde dus zelf de strafmaat door aan die vrouw te zeggen dat hij na 12 jaar weer vrij is. Lekker puh!! Hopelijk wordt zijn straf een levende hel in zijn cel.


  gemodereerd
 2. Ik vind het heel erg onterecht dat hij 18 jaren krijgt en TBS!! Dat meen ik echt!! Het is oneerlijk!!~Voor elke steek zou ik hem jaar geven dus, dat zijn 23 jaren voor de snijletsels en 62 jaren voor de steekwonden. En dan nog wat de betreft!! Kort samengevat!! Hij moet een kogel door zijn kop krijgen!! Maar daarvoor goed mishandelen. Gooi hem desnoods voor de hongerige kroks!! Door een Ezel laten goed buffelen!! en uiteindelijk een genade schot!!
  Ka..lo sakasaka Alata!!


  gemodereerd
 3. 18 jaar maar, liever levenslang in een grot vol giftige slangen. Nu moeten de Nederlandse bevolking voor deze Aziaat 18 jaar
  te vreten geven. Waarom niet gelijk een kogel door zijn K@olo
  kop jagen ??????

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Wat een DUIVElSE moordenaar. En waarom moeten ze deze om zogenaamde privacy zijn gezicht voorzien van een zwarte balk?

  De eis van 18 jaar is in deze veel te weinig. In bijzijn van hun moeder werd ze op een beestachtige manier om het leven gebracht.
  Dus ze moesten hem zonder tbs levenslang hebben veroordeeld.

  Hij mag nooit meer terugkeren in de maatschappij.
  De eerste 18 jaar mag hij geen enkel bezoek ontvangen.
  Ook mag hij niet in de gelegenheid worden gesteld om eventueel afscheid te gaan nemen van een overleden familielid. Elke dag muziek in zijn cel muziek afspelen van wijlen Mieke Telkamp. WAARHEEN, waardoor


  gemodereerd
 5. Mensen zijn grotere beesten dan er in het wild rondlopen.
  Zonder enige vorm van empathie blijven insteken, ondanks dat je zoontje je smeekt om op te houden. Wat voor een hel moet er niet plaatsvinden in die kinderhoofdjes.

  Het kwalijke van deze blinde razernij, is dat het totaal niks opgelost heeft, maar nog meer traumatische ellende in de wereld gebracht heeft. Hoe leef je met jezelf?


  gemodereerd
 6. Beleidsmakers in Suriname: Ga eens een kijkje nemen in een TBS-gevangenis in Nederland,
  zorg ervoor dat er mensen worden opgeleid, bouw dergelijke gevangenissen in Su, pas het Wetboek van Strafrecht aan en leg daders van zware delicten ook TBS met dwangverpleging op teneinde de samenleving te beschermen tegen zwaar gestoorde, zieke figuren.


  gemodereerd
 7. FER.E 5 oktober 2022 Bij 19:13
  Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Wat een DUIVElSE moordenaar. En waarom moeten ze deze om zogenaamde privacy zijn gezicht voorzien van een zwarte balk?

  De eis van 18 jaar is in deze veel te weinig. In bijzijn van hun moeder werd ze op een beestachtige manier om het leven gebracht.

  FER.E een kleine correctie.

  De ie svan het OM was 12 jaar met dwangverpleging omdat het OM uitging van doodslag en niet moord. De rechtbank echter is van oordeel dat hier sprake is van moord (zwaarder misdrijf) en niet van doodslag en daarom passeert de rechtbank de eis van 12 jaar en legt hem 18 jaar op en daar bovenop TBS. Ik ben inderdaad van oordeel dat de beest en gek nooit meer in de samenleving terug mag keren. Maar ja als het aan de D66’er Weerwind ligt zal deze man binnenkort weer fluitend over straat mogen lopen niet om te werken maar om andermans leven kapot te maken. Ik hoop dat de familie bereid is om deze laffe moord te wreken. Dat meen ik uit het diept van mijn hart.


  gemodereerd
 8. 18 jaar en TBS…dat staat gelijk aan levenslang hoor, helaas zit hij in een Nederlandse gevangenis, waar hij beschikt over LED tv, 2x daags gratis eten, douchen, sporten, tandarts gratis, bezoek 1x per week, elke dag luchtje scheppen buiten een uur, tja, hij weet wel waarom hij niet erg vond om deze daad te doen, met dit hotel leven in de gevangenis daar.


  gemodereerd
 9. @A3 Ik denk dat hij met een ernstige waarschuwing naar huis zou zijn gestuurd. Dat is toch de nieuwste mode in Suriname.


  gemodereerd
 10. Ex vriendin van deze moordenaar is heel blij want zijn ex kon het niet verkroppen dat hij met chella een relatie had.
  God heeft alles gezien!
  Je kon het niet verkroppen dat jou ex kinderen met deze dame had.
  Is deze moordenaar zijn verdiende loon!
  Van mij part kreeg die levenslang!
  Maar zijn ex wiens naam met een R begint achternaam met een C begint God heeft je gezien.
  Wat zocht je bij bonoemangs?
  Wat je zaait zal Je maaien!
  Niets blijft geheim!

  Groeten van familie cabral


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES