Entry fee kan nog steeds bij aankomst in Suriname fysiek betaald worden

5
Aankomst-luchthaven-suriname

De entry fee-voucher die nodig is om toegelaten te worden tot het grondgebied van Suriname, kan na 1 oktober 2022 nog steeds op de luchthaven bij aankomst aangeschaft worden. De Surinaamse regering heeft de mogelijkheid om dit toegangsbewijs op de verschillende aankomsthavens aan te schaffen vanwege organisatorische redenen verlengd.

Eerder was bekend gemaakt dat dit vanaf 1 oktober 2022 niet meer mogelijk zou zijn. Ambassadeur Luziano Truideman zei op 4 oktober 2022 dat de mensen nog steeds de mogelijkheid hebben om bij aankomst in Suriname te betalen, dus fysiek. “Dus je kan naar de balie lopen, je betaalt en je krijgt een voucher”, voegt hij eraan toe. Tot wanneer dit kan is niet bekend gemaakt.

Uiteraard kan men ook nog steeds kiezen voor het online aanvragen van het toegangsbewijs. Dit kan via de webapplicatie van VFS Global.

Het gaat in deze om een single-entry fee welke de persoon de mogelijkheid biedt om voor 90 aaneengesloten dagen in Suriname te verblijven. Dit betekent dat – indien men binnen de 90 dagen Suriname verlaat en terugkeert – men bij de terugkomst weer de entry fee dient te betalen.

Buitenlanders die langer dan 90 dagen wensen te blijven vanwege werk of studie, hebben wel een visum nodig en moeten ook verblijf aanvragen. De BIBIS-functionaris merkt op dat bij veel mensen verwarring is ontstaan over de entry fee. Het is volgens hem niet hetzelfde als een visum. “De entry fee is slechts een bedrag dat betaald wordt aan de overheid”, aldus directeur Truideman.

De Entry Fee geldt niet voor mensen met de Surinaamse nationaliteit, burgers van de Caricom-lidlanden, burgers van Vaticaanstad en ook niet voor ingezetenen. Verder is het ook niet van toepassing op personen met een geldig visum of toeristenkaart, een geldig PSA-document of een geldige verblijfsvergunning.

Om de veiligheid van het land te garanderen, zijn verschillende veiligheidsmechanismen in werking. Zo is er het Border Management System, waarbij er informatie beschikbaar is van de passagiers en waarbij kan worden nagegaan of zij een gevaar vormen. Indien dit het geval is, krijgen deze personen geen toegang tot het land.

5 REACTIES

 1. Door jullie achterlijk gedoe hebben veel mensen die maandag moesten vliegen problemen gehad. KLM deed moeilijk. Geen moer kan deze regering goed doen.
  gemodereerd

 2. Een paar maanden gelen vroeg een goede kennis mij om voor haar een visum te regelen voor haar bezoek aan Suriname. Nou, dat heb ik geweten. Wat een ramp is die webapplicatie van VFS Global!
  Het is duidelijk dat ze bij de ontwikkeling gekozen hebben voor de goedkoopste vorm. Het is ook een grote ramp om een medewerker aan de lijn te krijgen en als het ook nog lukt word er engels gesproken (WTF..?) Nu is dat voor mij geen probleem. Het probleem was, ik had die visum na 7 dgn. nog niet ontvangen, terwijl er op de website stond dat je deze binnen 5 dgn. ontvangt. Dus vroeg ze mij om de volgende dag terug te bellen. Nou, dat gedaan, maar toen waren ze gesloten. VFS Global levert een dienstverlening waar je broek van afzakt.
  En dan werken ze ook nog voor de Surinaamse staat. Soso spontaan loes-bere….
  gemodereerd

 3. Dat haddennjullie uit moetennleggen aan KLM want mensen hadden problemen maandag. Jullie deugen voor niets
  Nog nooit zo een chaos gezien in Su . Deze regering deugd niet en hoop debielen voeren beleid.
  Een grote bende in Sur vanaf deze regering aanzit
  gemodereerd

 4. Waarom geldt het niet voor burgers van Vaticaanstad?
  Santokhi voert een zwaar pro-christenbeleid uit.
  Waarom zijn ook inwoners van de stad Kashi (Benares, Varanasi), het centrum van het Hindoeïsme, niet uitgezonderd?
  De slaapkoppen binnen de VHP, ene Bhogi en Gayaraat, slapen zoals Kumbhakaran door. Ze vinden hun discriminatie prima.
  Ik als Hindoe zou echt nooit meer op Santokhi stemmen.
  Maar ja, ik heb dan ook geen politieke belangen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.