Bezorgde ouders klagen over tekort meubilair VOJ Debie Sahaiweg; kinderen moesten op vloer zitten

10
Dc bezoekt VOJ Debie Sahaiweg
De dc krijgt een rondleiding van het schoolhoofd.

Nadat de districtscommissaris (dc) van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, klachten hadden bereikt van bezorgde ouders in verband met onvoldoende schoolmeubilair, waarbij de leerlingen op de eerste schooldag op de vloer van het leslokaal moesten zitten, heeft zij dinsdagochtend met spoed een bezoek gebracht aan de VOJ-school aan de Debie Sahaiweg in het district.

Bij haar bezoek werd de dc ontvangen door schoolhoofd G.Dubois, die haar een rondleiding gaf. Ook werd de dc door het schoolhoofd voorgehouden dat er een tekort is van 60 tafels en 60 stoelen om de leerlingen op te vangen om zodoende het leerproces op normale wijze voortgang te doen vinden.

Momenteel gaan de leerlingen van leerjaar 9 en 11 om de ene dag naar school wegens het tekort aan schoolmeubilair.

Bansi-Durga heeft dit voorval terstond doorgegeven aan Onderwijsminister Marie Levens,waarbij de bewindsvrouw heeft aangegeven dit probleem binnen twee weken te zullen oplossen. Hierbij heeft de dc ook terstond opdracht gegeven aan de Technische Dienst van het commissariaat om het oude en kapotte meubilair te repareren.

Ter oplossing van de nood heeft de burgermoeder voorlopig tafels en stoelen van het commissariaat ter beschikking gesteld aan de school (zie foto’s hieronder).

10 REACTIES

 1. Vreselijk wat er in 2 jaar met onderwijs is gebeurt. Ik zie bij heleboel scholen, half gebouwde lokalen, waarom zijn die niet afgemaakt???
  Deze regering feest en reist maar aan de jeugd en het land wordt geen moer gedaan.
  gemodereerd

 2. Deze mag met vervroegd pensioen.
  Die hele houding, echt niet normaal.

  Voordat de school begint moet jij als schoolhoofd ervoor zorgen dat alles in orde is. Plus moet je uitleggen wat je met het meubilair hebt gedaan. Zijn er meer kids, of heb je het meubilair verkocht of hebben ze op de laatste schooldag het meubilair aan flarden geslagen.

  Dit soort simpele zaken mag niet.
  Ongeschikt!
  gemodereerd

 3. OMG !
  wist de schoolhoofd G.Dubois het niet , bijvoorbeeld ergens in Augustus dat er een tekort is / zal zijn ?
  gemodereerd

 4. Dat Chan en zn regering met friends and family de wereld first class rondvliegen is more important om daaraan geld uit te geven. Schaamteloos.
  gemodereerd

 5. Dit kan toch niet. Ai boiii sari tori. Ik hoop dat dit probleem binnen 2 weken wordt opgelost.
  gemodereerd

 6. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Bezorgde ouders klagen over tekort meubilair VOJ Debie Sahaiweg; kinderen moesten op vloer zitten.

  Dus nadat de DC van het district Saramacca werd benadert, kon er een kleine oplossing in deze worden geboden.

  Bij haar bezoek werd de dc ontvangen door schoolhoofd G.Dubois, die haar een rondleiding gaf. Ook werd de dc door het schoolhoofd voorgehouden dat er een tekort is van 60 tafels en 60 stoelen om de leerlingen op te vangen om zodoende het leerproces op normale wijze voortgang te doen vinden.

  Ik vraag mij in deze af, wat het schoolhoofd G. Dubois voor aanvang het nieuwe schooljaar heeft ondernomen om met (spoed) dit probleem te helpen oplossen.
  Want niet op de eerste schooldag is deze situatie ontstaan.

  Vooraf moest er toch reeds h.e.a. op deze school zijn gecontroleerd, wat voor school materialen dringend nodig waren.
  Heeft de schoolhoofd mevrouw G. Dubois nimmer de moeite genomen om dit voor aanvang van het nieuwe schooljaar het ook kenbaar te maken bij het ministerie van Onderwijs in Paramaribo?

  En nu moet de (dc.) van Saramacca, mevrouw Sherin Bansi-Durga, ter oplossing van de nood voorlopig tafels en stoelen van het commissariaat ter beschikking stellen aan de school.

  Ik hoop dat alle schoolbenodigdheden heel snel in orde worden gemaakt voor alle leerlingen van deze school.
  En een advies aan de schoolhoofd mw. G. Dubois. Als zaken niet in orde zijn, moet u dit tijdig ook aankaarten.
  Niet wachten tot het te laat is.
  Ouders van de kinderen van deze school moeten ook niet wachten. Maar heel snel aan de bel trekken met jullie klachten.

  Kinderen succes met het nieuwe schooljaar. En de schoolhoofd mw. G. Dubois goed in de gaten houden.
  gemodereerd

 7. Sarie torie. Zat het schoolhoofd te slapen of heeft hij/zij in de vakantie geen inventaris gemaakt van leerlingen staat tot meubilair. Leerkrachten zijn 365 dagen per jaar in dienst of zijn jullie dat vergeten.
  Hoorde ik gisteren zijne excellentie de veepee de minister gisteren niet aanvallen dat ze niets doet aan het onderwijs in het binnenland? Hoort saramakka ook tot het bnl vp? Mensen vallen altijd in de slachtofferrol.
  gemodereerd

 8. Surinamers maken mij niet wijs dat er niet 1 omgekapte boom van rond hout in Suriname blijft en dat er niet 1 houtzagerij in Suriname is die plakken, latten, enz kan maken.

  Als er 1 houtondernemer zou zijn zou die best kant en klare schoolmeubilair maakt, Zie dat dit hele probleem wordt opgelost. Men andere woorden, de meubels worden per tafelbladen, poten, enz gemaakt en de afnemers komen ze kopen bij de doe het zelf winkel en nemen ze mee de regio vd school en gaan ze zelf met bouten en schroeven op de scholen zelf in elkaar helemaal gereed maken.

  Als er zulke houtondernemers die kant en klare houtonderdelen van bedden, kasten, tafels, bedden keukenkasten, stoelen/bureau van ondernemingen, overheid, scholen, huishoudingen, enz maken zie hoeveel werkgelegenheid hierdoor al ontstaat, Voor Doe Het Zelfondernemngen worden verkocht en consumenten komen ze kopen. Zie de afzet op de Surinaamse Markt. Deze uitdagingen moeten Surinaamse ondernemingen durven te nemen. En dit kan men dit doortrekken naar de buurlanden/buitenland, Guyana, Frans-Guyana en het Caribisch gebied. Hierdoor verkoopt men eindproducten en geen rondhout en dit zou meer valuta voor Suriname betekenen in vergelijking met rondhout aan het buitenland te verkopen. Er ontstaat in Suriname veel werkgelegenheid. Surinaams Fabricaat, made in Suriname, met een merknaam vd ondernemer/s.

  Surinamers moeten hun mentaliteit gaan veranderen en zullen zelf de vruchten van plukken, een eigen houtonderneming die houten meubelen maakt, met hun eigen familienaam en deze nog positief neer zetten in Suriname en in de Caribische wereldkaart.
  gemodereerd

 9. Dit geval laat duidelijk zien dat mensen in een bepaalde functie wel verplichtingen hebben, maar geen bevoegdheden. Ik denk dat elke zichzelf respecterend schoolhoofd direct aan de bel zal trekken wanneer hij/zij ontdekt dat er iets in de school niet klopt. De vraag rijst: Is er naar het schoolhoofd geluisterd?
  Neen, die is kennelijk te laag in rang om zijn stem te horen. Je moet pas DC zijn om gehoord te worden. De DC gaat hiermede scoren en het schoolhoofd krijgt de schuld van de situatie. Vreemde situatie in Suriname.
  Dit systeem lijkt op een mengeling tussen “Top-Down” en “Bottom up ” methode. Noem het de Surinaamse Methode.
  gemodereerd

 10. Passant: Heb je naar de foto’s van het ter beschikking gesteld meubilair gekeken?
  Allemaal import oftewel ” Laten Halen “.
  De oude Surinaamse slogan”koop Surinaamse waar, dan helpen we elkaar” zijn ze in Suriname kennelijk al lang geleden vergeten. Hier in Nederland wordt ik vaak jaloers, wanneer ik houten banken en tafels in parken zie en speeltuigen van hout in de speeltuinen.
  Dat zijn toch spullen, die Suriname zelf kan maken.
  Neen, het zit ons tussen de oren. Pas als onze mentaliteit verandert zal het goed gaan met ons geliefd Suriname. Jammer.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.