VIDEO: ‘Steeds meer mensen in Nederland wonen in hun auto’

10

De hoge huizenprijzen maar ook de alsmaar stijgende kosten van energie in Nederland hebben gezorgd voor een nieuw fenomeen: mensen die noodgedwongen in hun auto wonen.

Afgelopen maand onderzocht RTL nieuws deze nieuwe vorm van dakloosheid. Hoewel het verboden is, blijkt dat naar schatting een paar honderd mensen ‘in hun auto of busje wonen. Een paar voorbeelden zijn te zien in bovenstaand filmpje van de zender.

Deskundigen verwachten dat het er steeds meer worden door de groeiende armoede en de woningnood.

Lees meer hierover bij RTL Nieuws.

10 REACTIES

 1. Is het allemaal niet een beetje overdreven aan het worden?
  Energieprijzen: Velen zijn voor een paar tientjes op een jaar overgestapt van energieaanbieder en het zijn nu juist die aanbieders die met hoge prijzen mensen nu in de sjit storten. Maar we hebben ook nog steeds eigen verantwoordelijkheden. Pas je stookgedrag aan doe wat extras aan dik of laagjes. Sokken kosten een drol.
  Huurprijzen: ook die hoeven geen verrassingseffect te hebben als je er wit woont is er meestal wel een regeling te treffen of via de gemeente hulp in te schakelen.
  Nu zien we 2 voorbeelden van elk een autobezitter en dan vraag ik me af hoe dan? Waar zijn hun familie en vrienden of collega’s?
  Let wel: obia a no fu mi dus mi no e spiti na ini.
  gemodereerd

 2. Een van de modernste en rijkste landen ter wereld. Schandaaaalig. Ze moeten zich schamen Rutte & Co…. Aan de ene kant smijten ze met honderden miljarden en aan de andere kant willen ze groeien, maar kunnen ze bewust niet voor huisvesting zorgen. Terwijl er duizenden lege kantoren gebouw mochten worden. Veel goede woningen worden gesloopt maar er komt niet veel voor in de plaats terug. En doordat de woningen schaarser worden, worden ze duurder en kunnen veel mensen niet meer kopen of huren.

  Ze hebben absoluut wel de middelen maar vertikken het om nog meer huizen te bouwen met allerlei smoesjes waar en onwaarheden. Co2, stikstof, bijvoorbeeld is veel belangrijker dan mensenlevens.
  gemodereerd

 3. Nieuwe maatrellen gaan NL belastingbetaler 23,5 Miljard kosten.
  De wereld moet zijn borst maar nat maken.
  De Zeven zeven magere jaren zijn al aangebroken.
  De toekomst ziet er niet zo veelbelovend uit. Wordt tijd voor een eigen moestuintje etc
  gemodereerd

 4. @ Carla: mee eens. Vraag me af of ze ook bad en toilet in de auto hebben. Ze zien er voor hun doen niet smoezelig uit. Heb geen medelijden met deze zielige gasten.
  gemodereerd

 5. ze kunnen hier onder de balkons en in het portiek van prolasco komen slapen. of in het spookhuis tegenover beirouth bazaar dat al jaren leeg en vervallen staat. hier heb je geen verwarming nodig.
  gemodereerd

 6. @REALIST!! Als NL dat niet doet, dan wordt het net SU een begie kondre!! Jouw nick name is verkeerd!! Sterker nog! lees wat Carla neerzet en dan kom je wel erachter wat realist is!! Ga je mond spoelen al hoewel je moet geen gotrowatra hebben!! Anders gaat het nog erger stinken!!
  gemodereerd

 7. Zwaar Overdrijven is ook een vak!!!

  Reactie 4 oktober 16:58 : KLOPT!! Helemaal mee eens!!
  gemodereerd

 8. Als ik naar de reacties kijk is mijn conclusie: dit zijn mensen, die in Nederland wonen maar niet naar het journaal kijken en kennelijk nooit in hun leven gekampeerd hebben of het zijn mensen met hele hoge inkomens, die geen last hebben van de huidige crisissituatie.
  Als ik het filmpje goed bekijk zie ik een bosrijke omgeving. De plaats om in het geniep jouw behoeften te doen en bij een parkeerplaats is er vaak een benzinepomp, waar jij je de hele dag kan opfrissen en ook een hapje (wel duur en onsmakelijk) kan eten. En als je naar het nieuws kijkt word je dagelijks geconfronteerd met de ellende in Nederland. Kinderen, die zonder ontbijt naar school moeten. Laatst is er eentje op school onwel geworden omdat die een heel weekend niet gegeten had. Dus denk niet dat Nederland nog steeds het paradijs op aarde is, want dan zouden we geen voedselbanken nodig hebben.
  Conclusie: als je enkele jaren geleden nog net kon rondkomen van een minimum inkomen kan dat nu niet meer vanwege de gestegen energiekosten en boodschappen. Vooral omdat je met een laag inkomen bent aangewezen op tochtige huurhuizen.
  N.B.: Ik wil de mogelijkheid van acteurs niet uitsluiten net als de mogelijkheid van stille armoede in Nederland.
  En over hulp van vrienden en familie gesproken. Deze hebben het ook moeilijk en ik heb geleerd om op eigen benen te staan en anderen niet lastig te vallen.
  gemodereerd

 9. @Wiepeding,

  Wat @realist schreef is gewoon waar.
  Het klimaatbeleid van de regering gaat voor op het welzijn van de bevolking.
  Dat jij zelf geen realist bent en graag jouw ogen sluit voor deze waarheid, daar kan je zelf wat aan doen.
  Ik geef je een tip. Help de regering met het klimaatbeleid en eet slechts 3 keer per week. Dat scheelt enorm aan CO2 uitstoot.
  gemodereerd

 10. Ja en ze gaan daar ook allemaal dood van de honger!
  Want de voedselbanken hebben ze ook al opgevreten en nou is er helemaal niks meer te vreten in het land wat tot de top van de grootste voedselexporteurs ter wereld hoort.

  Geloof niet alles wat je leest!

  Slechts, af en toe een verdwaalde Pool of andere Oost-blokker/Afrikaan/Moslim-Extremist, die lui kom je wel steeds vaker tegen.
  Met een mooi woord “gelukszoekers” die het geluk niet hebben kunnen vinden!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.