Verplichte registratie ambtenaren in Suriname van start

11
Verplichte registratie ambtenaren in Suriname van start

Honderden ambtenaren waren op zaterdag 1 oktober aanwezig bij het hoofdkantoor van Biza, om met begeleiding van muziek en veel vertoon van saamhorigheid onder de ambtenaren, de start van het Public Sector Reform programma van de regering Santokhi/Brunswijk feestelijk te lanceren.

Simultaan worden twee activiteiten hieruit afgewerkt namelijk het openen van de venster voor ambtenaren die vroegtijdig en vrijwillig uit overheidsdienst willen treden en de verplichte landsdienaren registratie, waarbij alle ambtenaren verplicht worden gesteld om zich te registeren. Indien daaraan geen gevolg wordt gegeven wordt het loon stopgezet.

1 oktober werd volgens minister Bronto Somohardjo speciaal gekozen omdat het op de zaterdag viel en om Suriname te laten zien dat ambtenaren niet lui zijn, getuige de honderden ambtenaren die zijn komen opdagen op de zaterdag, aldus de bewindsman. Hij is vol lof over de ambtenaren van zijn ministerie en voelt zich gelukkig met zijn enthousiaste team en is zich ervan verzekerd dat met gemotiveerde ambtenaren de PSR zal slagen.

De Biza bewindsman riep de ambtenaren op die een nieuwe uitdaging in hun leven willen om gebruik te maken van de stimuluspakketten die de regering aanbied, pak je kans want misschien komt die kans niet meer langs en ga je registeren want if yu no registreer yo skeer, aldus Somohardjo.

Directeur Nasier Eskak van BiZa deed zijn plicht door zich als eerste te registreren. Volgens directeur Eskak is de verplichte landsdienarenregistratie slechts een deel van het PSR-traject, maar dan wel een heel cruciaal deel, “omdat we een probleem heel effectief en efficiënt kunnen aanpakken wanneer we weten hoe groot het probleem is.”

Eskak is blij dat BiZa, startende op deze dag, de eerste stap heeft gemaakt om van ons overheid een betere overheid te maken.

11 REACTIES

 1. Goede poging om spookambtenaren uit te bannen.
  Het ambtenaren apparaat in Su is groot, lomp en zit vol waste.
  Er mag toch verwacht worden dat elk ministerie een afd. HRM heeft waar er een lijst van medewerkers beschikbaar gesteld kan worden. Leg deze lijst naast degenen die gehoor hebben gegeven aan de oproep. Het overgebleven deel zijn die leba’s en jorka’s.
  Zou me niks verbazen als het honderden zijn….

 2. Ja ZE Santokhi zo moet je als integere leider werken. Pak al die spookambtenaren die onder de fascisten een goed betaalde baan cadeau hebben gekregen zoals dikke madame Van Ommeren. Maak schoon schip en stel ambtenaren aan die opgeleid zijn om integer te werken.

 3. Suma ne wroko ane go yang!! Werk naar je loon!! Wie dat niet doet zijn profiterende luie Ratten, kakerlaken en krabdagu’s!!!

 4. “”Suriname te laten zien dat ambtenaren niet lui zijn, getuige de honderden ambtenaren die zijn komen opdagen op de zaterdag, aldus de bewindsman””.

  Waarom geloof ik het niet??

 5. En regering NU doorgaan met meer van deze acties. Maakt je niet geliefd, maar willen we een beschaafd land met normen en waarden, dan zijn ook impopulaire maatregelen een must.

 6. Een goede poging om spookambtenaren op te sporen en daarmee corruptie en vriendjespolitiek uit te bannen. Maar of het gaat helpen? Corruptie zit zo diep geworteld in de samenleving. Veel Surinamers vinden het gewoon normaal om te sjoemelen ten koste van het land. Om corruptie en vriendjespolitiek uit te bannen is meer nodig dan alleen maar registreren. Na registratie moet er ook goed gecontroleerd worden.

 7. Ik ken via via iemand die al meer dan 20 jaar in Nederland woont maar al jaren als ambtenaar normaal zijn salaris ontvangt. Elk jaar gaat hij even naar Suriname om zich zgn te melden maar daarna is niemand meer naar hem opzoek. Hij is zgn gestationeerd in een district. Kan gewoon in SU. En hij vertelt het zonder shame.

 8. Minister Bronto Somohardjo , u praat al meer dan twee jaren dat de duizenden mensen die net voor de verkiezingen van 2020 een baan kregen bij de overheid en dat u ook de spookambtenaren zou aanpakken en verwijderen , het zal ons en vele echte burgers van Suriname benieuwen of het nu dan werkelijk gebeurd dat al die ongeschoolde paarsen verwijderd worden en dat u twee jaar salaris terug eist van die paarse nietsnutters

 9. “Honderden ‘ambtenaren’ waren op zaterdag 1 oktober aanwezig bij het hoofdkantoor van Biza, om met begeleiding van muziek en veel vertoon van saamhorigheid onder de ‘ambtenaren’, de start van het Public Sector Reform programma van de regering Santokhi/Brunswijk ‘feestelijk’ te lanceren.”

  Na drie keer deze zin gelezen te hebben, begon het steeds meer te klinken als:

  “Slagers komen onder begeleiding van muziek samen om feestelijk hun eigen vlees te keuren.”

 10. Hè, heb ik iets gemist.
  Iedereen is toch ambtenaar in Suriname en taxi-chauffeur en klusjesman en kapper en lanterfanter!

  Iedere ambtenaar krijgt toch een salaris en moet toch belasting betalen, dus met 1 druk op knop…
  Ja dit is 2022, het is geen 1860 meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.