Tweede ronde van verkiezingen in Brazilië nodig

2
Tweede ronde van verkiezingen in Brazilië nodig

Bij de verkiezingen in Brazilië zondag is er geen sprake van een absolute meerderheid voor een van de kandidaten. Vandaar dat er een tweede ronde nodig is, die gepland staat op 30 oktober.

Met bijna alle stemmen geteld staat Lula da Silva voor met 48,4 procent, terwijl de zittende president Bolsonaro 43,3 procent van de stemmen kreeg. De andere negen kandidaten die meededen, speelden geen rol van betekenis.

Volgens Latijns-Amerika-correspondent Nina Jurna geeft deze uitslag aan hoe het buurland van Suriname tot op het bot verdeeld is. Dat zal de komende weken, in aan loop tot de tweede ronde, nog meer polarisatie en spanningen met zich mee kunnen brengen, schrijft de NOS.

Op 30 oktober volgt de beslissende ronde.

2 REACTIES

  1. Jammer dat het percentage vd andere kandidaten niet vermeld zijn en hoeveel procent vd stemmen nog geteld moeten worden.

    Ik zal niet vreemd van opkijken als puntjes op de i worden gezet, gelet op de huidige stand van zaken/ percentages, Luna bij deze eerste rond al tot de winnaar van deze verkiezingen wordt uitgeroepen.

    Ik ben voor Lula da Silva, de beste van de twee Daltons e/o Neven Daltons.
    gemodereerd

  2. hoe de einduitslag wordt , Suriname zal niet vooruitkomen met een van die twee corrupten
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.