Jeugd Tibiti ontvangt schooltassen; voelt zich in de steek gelaten

5
Jeugd Tibiti ontvangt schooltassen; voelt zich in de steek gelaten

De bewoners van het inheems dorp Tibiti in Suriname, hebben onlangs hun misnoegen geuit bij de voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale. De stichting bevond zich afgelopen woensdag in het dorp in het kader van haar landelijke schooltassen project. De kapitein en basja’s van het dorp hebben een waslijst van problemen voorgehouden aan Vismale.

De dorpsleiding voelt zich in de steek gelaten door de regering. Sinds haar aantreden is noch de Surinaamse president, noch de vicepresident en noch de districtscommissaris geweest naar het dorp. Dit ondanks er brieven zijn geschreven over de problemen van het dorp. Vismale heeft de noden aangehoord en heeft beloofd de boodschap over te brengen aan de president en de vicepresident.

Dit heeft hij inmiddels ook al gedaan. Hij heeft de mensen gerustgesteld dat zij niet vergeten zijn door de regering, maar dat de regering door drukte nog niet aan toe zijn gekomen het dorp te bezoeken. Van 1 voor 12 krijgt het dorp alvast een brush cutter. Stichting gaat zich de komende periode inzetten om de noden van het dorp te helpen verlichten.

De jeugd van het dorp zijn allemaal voorzien van een schooltas met schoolspullen. De stichting heeft het dorp flink in de bloemetjes gezet. Naast schoolspullen zijn er voedingsmiddelenpakketten en kleding gebracht. De stichting heeft ter plekke bami gedraaid en kip klaargemaakt voor kinderen en hun ouders. Tussen de 60-80 kinderen zijn voorzien van een schooltas voor het nieuwe schooljaar.

Landelijk heeft de stichting meer dan 850 kinderen geholpen aan een schooltas. Vismale blikt tevreden terug op het schooltassenproject. “Wij hadden graag heel Suriname willen helpen, maar jammer genoeg zijn we hiertoe niet in staat”. De 1 voor 12-voorzitter is de donateurs erkentelijk voor de steun aan de stichting om zoveel als mogelijk de mens in nood te helpen.

Om nog meer mensen in nood te helpen kan er overgemaakt worden op de volgende rekeningen van de stichting:

 • ING-bank Nederland: NL88 INGB 0006 9834 06
 • De Surinaamsche Bank (DSB SRD): 9857923/ USD 2635208/ Euro 2538989 of
 • Persoonlijk op het kantoor van de stichting aan de Van Sprangweg #8- Paramaribo

5 REACTIES

 1. Bami gedraaid ? Wat is dit nu weer voor een rare handeling. Volgens bak je bami en wordt er niks gedraaid. Kip wordt toch ook niet gedraaid?
  Desondanks mijn waardering voor al het werk wat de heer Vismale en zijn team doen.
  gemodereerd

 2. Wat een schatjes!
  Die zou je zo willen helpen zonder tussenkomst van. Die alie-baba giftige tassen kosten 0.50€.

  Waar is vids of een dc of iets. Zijn jullie alleen met een stuk grond bezig. De kinderen zijn belangrijker.
  gemodereerd

 3. Suriname is een pakketten en school tassen land geworden. De schurken in de assemblee hebben al het geld van het volk gestolen en nu zie je dit gebeuren in de bananen republiek.
  gemodereerd

 4. Wordt het niet een keer tijd om de kinderen te leren zuinig te zijn op hun spullen? M.n. de schooltassen. Het wordt de ouders momenteel wel heel makkelijk gemaakt om over te gaan op de bedeltoer.
  gemodereerd

 5. Na Ingidorp toch, bouta de Rat was ook daarginds gegaan en heel veel belofte gedaan!! Uiteindelijk geen fuk gedaan voor hen!! Tibiti kom ik vaak en is prachtig met de vrienden, samen echt lol hebben en maken!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.