Delegatie Stichting HOOB spreekt met president Santokhi

8
Delegatie Stichting HOOB spreekt met president Santokhi

Afgelopen woensdag heeft een delegatie van HOOB, bestaande uit de stichtingsvoorzitter dhr. Dennis E. Belfor, en de heren Laurens Neede (voorzitter afdeling HOOB Suriname) mr. Robby Neslo (bestuurslid HOOB Suriname), een onderhoud gehad met de Surinaamse president Santokhi.

Het onderwerp betrof het AOW-gat debacle van de voormalige Surinaamse Koninkrijksgenoten van het Koninkrijk der Nederlanden, die in het voormalig Koninkrijksdeel Suriname tot 24 november 1975 rechtens hun wettelijke rechten hebben opgebouwd in het Koninkrijk der Nederlanden.

De president liet zich bijstaan door de presidentiële commissie, Werkgroep Wijken in Ontwikkeling bestaande uit voorzitter Harold Pultoo, Gilbert van Dijk en mevr. Judith Wijngaarde. De delegatie HOOB heeft het wettelijke recht van de Surinaamse doelgroep benadrukt aan de President en de presidentiële commissie. HOOB heeft nadrukkelijk geadviseerd om bij de regering van het Koninkrijk der Nederlanden via de regeringsleider Mark Rutte op aan te dringen het advies van de commissie Sylvester niet over te nemen, omdat zowel de opdracht aan de commissie Sylvester en het daaruit voort gekomen advies onvolledig en niet in het belang is van de doelgroep Surinaamse (ex)Koninkrijksgenoten.

Ook tegen het licht dat de Koningin van het Koninkrijk der Nederlanden in de preambule van de AOW van 31 mei 1956, met “DE GEHELE BEVOLKING OMVATTENDE”, bedoelde de totale bevolking van het Koninkrijk der Nederlanden. De bevolking van Suriname behoorde tot 25 november 1975 evenals die in het Koninkrijksdeel Nederland en die van de overige (voormalig Antilliaanse) Koninkrijksdelen, tot DE GEHELE BEVOLKING van het Koninkrijk der Nederlanden.

De President heeft het AOW dossier met prioriteit voor nadere uitwerking aan de presidentiële commissie en met HOOB opgedragen. Dit onderwerp komt hoog op de bilaterale agenda tussen de regering van het Koninkrijk der Nederlanden in deze met minister-president Mark Rutte en de regering van Suriname.

De afdeling HOOB Suriname onder voorzitterschap van dhr. Laurence Neede, voert de vervolggesprekken (vanaf oktober 2022) met het Kabinet van de President van Suriname. De commissie van het Kabinet werkt i.s.m. HOOB Suriname aan deze voorbereidende gesprekken.

8 REACTIES

 1. Een onverplichte tegemoetkoming zit er misschien in maar niet meer dan dat.Hebben de mensen in Su ooit premie voor de AOW afgedragen? Waarom zeuren de mensen van de voormalige Nederlandse Antillen hier nooit over? En de mensen van voormalig Nederlands Nieuw Guinea? En er zijn meer autochtone Nederlanders die een AOW gat hebben dan Surinamers.Wat is dit toch een dwingelandij.Wil de stichting HOOB gaan zitten op de stoel van de Eerste en Tweede Kamer en de Raad van State? Een commissie van Wijzen heeft zich hierover gebogen en dat waren echt mensen van kaliber en men heeft bewust een vrouw van Surinaamse afkomst benoemd tot hoofd van die commissie om elke zweem van racisme te vermijden.
  gemodereerd

 2. Daarom snap ik die slijmerige en onderdanige houding van Chan richting Nederland niet…!

  Suriname en de Surinamers worden al eeuwen genaaid door Nederland. We hebben iemand nodig die desnoods met de vuist op tafel slaat om duidelijk te maken, dat we niet op ons achterhoofd zijn gevallen en we onze rechten opeisen.
  gemodereerd

 3. Wie betaalt die bepaalt!
  Dat is niet de president v suri, en ook niet de president v Nederland. Beide landen zijn democratische landen.
  De volksvertegenwoordigers in de tweede en eerste kamer bepalen dit.
  Vooralsnog is het Nee!

  Ze zijn nu bezig met een vernieuwing vh pensioenstelsel, wat een gedram dit!

  Tot Fucking 70 plus moeten we werken en anderen willen verhoging, zomaar….
  gemodereerd

 4. Welke legitimatie hebben deze luilakken om namens ons te praten. Het koninkrijk Nederland had een eigen oudedagsvoorziening voor personen die woonachtig waren op het grondgebied in Europa. Laat Chan zich bemoeien met de problemen daar. Hij hoeft niet de belangenbehartiger te zijn van de Surinamers in Nederland. In Suriname heeft hij genoeg te repareren
  gemodereerd

 5. Het gaat niets worden. Als men goed geïnformeerd is/was dan zal men zien dat Suriname vond dat vanaf het Statuut, gekozen was voor zelfstandige deel vh Koninkrijk Der Nederlanden en dat Suriname en “Antillen” met het jaarlijkse geld bedrag van Nederland haar eigen zaken/intern voor haar bevolking moest regelen. Dus ook de AOW.

  Dat punt van Koninkrijk/Rijk kan men op vinden dat het zo is, als men goed leest zien met dat Nederland verzuimd had dit t.a.v. het AOW te schrappen voor Suriname en Nederland. Nederland had Surinamers en Antillen al bij het statuut duidelijk gemaakt haar eigen broek omhoog te houden met het jaarlijkse bedrag dat ze van Nederland kregen.

  Alleen buitenlandse zaken en het leger kon men een beroep doen op Nederland/Rijk.

  Suriname, ook die in Suriname leven voor 25 November 1975, rekenen jullie op niets en als het iets wordt zal het alleen van toepassing zijn voor Surinamers die voor 25 November 1975 in Nederland woonachtig waren. Nog beter gezegd voor Surinamers en Antillianen die voor het Statuut in Nederland woonden. Allemaal zullen al dood zijn.
  gemodereerd

 6. Er is wel een verschil tussen Surinamers met die groepen die jij roept dat die niet zeuren. Die groepen hebben niets te zeuren.

  De Surinamers en Antillianen mogen wel zeuren, alleen zal het niets worden.
  gemodereerd

 7. Deze soorten Surinamers houden van bedelen!1 Het moeten zeker de luiaards zijn!! Na deze zullen er meerderen volgen!! Hou toch op met begi begi! daar zijn ze voor geboren en geknipt voor, maar werken?? deze woord is uit hun van dalen!! Niks geven NL!!!!
  gemodereerd

 8. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Delegatie Stichting HOOB spreekt met president Santokhi in Suriname.

  Kijk ze zitten aan tafel met president Chandrika Santokhi.
  HOOB doet leven met HOOP!

  Dat die Dennis E. Belfor, een beetje met vakantie gaat naar Suriname en op straat een paar Surinamers even blij maakt met een “dooie mus” middels een gesprek, dat ze ook recht hebben op een AOW uit Nederland.

  En dan heeft HOOB ook zo’n vertegenwoordiger in Suriname, waarvan Laurence Neede de voorzitterschap bekleed.
  De heer Laurence Neede heeft zich reeds vanaf 25-2-1980 verrijkt met het Geld en bezittingen van Suriname.

  Ik vraag mij in deze af, of BAAS BOUTA ook een klein beetje AOW van de SVB in Nederland ontvangt?
  Want hij heeft enkele jaren ook hier in Nederland gewoond.
  Misschien dat hij een brief van de SVB heeft ontvangen, om in persoon bij het SVB kantoor in Nederland te verschijnen voor de uitkering van zijn AOW.

  Dus meneer Dennis E. Belfor van “HOOB”, geniet lekker van uw vakantie in het warme Suriname en maak de mensen niet meer blij met een ‘dooie mus”.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.