Vanaf vandaag niet meer mogelijk entry fee voucher te kopen op luchthaven Suriname

15
Aankomst-luchthaven-suriname

Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk de entry fee voucher van US$ 25 of € 25 te kopen bij aankomst op de Johan Adolf Pengelluchthaven in Suriname. Dit betekent dat elke reiziger (niet-ingezetene) voorafgaand aan het vertrek naar Suriname in het bezit dient te zijn van de voucher c.q. het online verkregen toegangsbewijs. UPDATE: Op 4 oktober 2022 is bekend gemaakt dat de entry fee voucher toch nog steeds op de luchthaven bij aankomst aangeschaft kan worden. Bij aankomst in Suriname kun je naar de balie lopen, je betaalt en je krijgt een voucher.

De online aanvraag kan bij VFS Global worden ingediend zodra de vertrekdatum vaststaat. Bereikbaarheid VFS Global klantenservice in Paramaribo: Maandag t/m vrijdag van 06:00 – 14:00 uur (Surinaamse tijd). Tel: +1 929 214 1755 (VS) of +31 203 690 855 (Nederland) of +597 473822 (Suriname). E-mail: info.suriname@vfshelpline.com of via live support chat.

Let wel: VFS Global is niet bereikbaar in het weekend en op feestdagen of buiten de lokale kantoortijden. Een aanvraag kan niet door een andere dienst worden afgehandeld.

Uitgezonderd van de betaling van de Entree Fee zijn:
◦ Houders van een PSA-document of PSA-kaart
◦ Houders van paspoorten uit CARICOM-landen
◦ Houders van een diplomatiek en dienstpaspoort
◦ Houders van UN Laissez passer
◦ Houders van een paspoort uit het Vaticaanstad
◦ Degenen met een nog geldig visum
◦ Ingezetenen van Suriname

Slechts op de volgende locaties kan de entry fee voucher nog bij aankomst worden gekocht:

 • Het Canawaima Management N.V. te South Drain, Nickerie.
 • De Dependance van het Consulaat Generaal te Saint Laurent du Maroni. Adres: 26a Rue Justin Catayee Angle Rue Tourtet-et-J.Catayee parcelle – AE – 154 St. Laurent du Maroni – Tel/fax : 00594 594 34 49 68.

Sinds begin juli is het visumbeleid van Suriname versoepeld. Vreemdelingen die voor toeristische doeleinden en familiebezoek het land binnenkomen, hebben geen visum meer nodig, ongeacht hun nationaliteit. In oktober 2021 heeft de regering de visumplicht afgeschaft voor de Surinaamse diaspora en wel voor personen geboren in Suriname, maar sinds begin juli voor personen die over een andere nationaliteit beschikken. Alle personen die visumvrij afreizen naar Suriname moeten een entry fee voucher van US$ 25 of € 25 aanschaffen.

President Chandrikapersad Santokhi merkte op dat het voornaamste doel van deze unilaterale visumafschaffing voor alle nationaliteiten, is om meer toeristen te interesseren Suriname te kiezen als vakantiebestemming. “De logistieke barrières worden geminimaliseerd, dit zal positieve effecten hebben voor in het bijzonder de toerisme-industrie”. De introductie van de entry fee is om de inkomsten die Suriname uit visa en toeristenkaarten zal derven, op te vangen.

15 REACTIES

 1. Een overgangsperiode en goede voorlichting is wel noodzakelijk van het ministerie van BIBIS, waardoor toeristen en niet ingezetenen hierdoor goed geinformeerd zijn.

  Als mensen in het weekend Suriname binnen komen, zal dit ook ook goed geregeld moeten zijn dat ze over dit bewijs op de internationale luchthaven JAPI – Airport en bij de grensrivieren dit kunnen aanschaffen. Deze mogelijkheid moet blijven bestaan op die plaatsen.
  gemodereerd

 2. Dit lijkt mij geen goed idee.Om voor de VFS te kiezen die zovele aanvragen visa naar Ned. saboteert.
  gemodereerd

 3. En dit is een land dat toerisme wil stimuleren!!
  Schaf dat gedoe met entry fee en visum af en wees blij als toeristen naar je land komen want ze pompen veel geld in de lokale economie.
  Ik ben een aantal keer in Suriname geweest maar kom niet meer terug zolang dit visum/entry fee van kracht is.
  gemodereerd

 4. Deze regerinh mkt van alles een rotsooi. Als je maamdag moet vertrekken nr Su??? Wanneer moet je dan betalen??
  De visumplicht mag je versoepelen maar laat de mensen €100 betalen. Ze kopen toch ook de dure tickets.
  Om jullie vrienden te helpen. Nu blijkt het een zootje.
  gemodereerd

 5. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Vanaf vandaag niet meer mogelijk entry fee voucher te kopen op luchthaven Suriname.
  Dus vanaf 1 oktober 2022 is het ingegaan.

  M.a.w. als je vandaag vertrokken bent vanuit Nederland en VS naar Suriname, hoe gaan ze dat op de JAP-Luchthaven afhandelen.
  Want zo iets moest minimaal een maand van te voren bekend zijn gemaakt door de Surinaamse autoriteiten.
  Dus alweer een ad hoc beslissing genomen door het kabinet van president Chandrika S.

  Maar hoe staat het nu met de mensen die reeds in het bezit zijn van een PSA document?

  Ik heb het idee dat er meer hier achter dit besluit zit van de Surinaamse regering.

  Want blijkens informatie, hebben vele illegalen en criminelen gebruikt gemaakt om snel naar Suriname af te reizen en slechts de entry fee voucher van US$ 25 of € 25 te kopen bij aankomst op de Johan Adolf Pengelluchthaven in Suriname.

  De KMAR op Schiphol vond het ook vreemd, dat er plotseling veel Somaliërs en andere nationaliteiten veel naar Suriname vertrokken.
  Was of is het ze nu ook in Suriname opgevallen en erover zwegen?
  gemodereerd

 6. De opgeslagen data is mooi door te spelen aan de geboefte die huiselijke overvallen plegen. The 25 dollar of euro transaktie was vooral makkelijk voor bejaarden die geen online presence hebben. Dus Chanwa we gaan met ons allen naar Sri Lanka, veiliger, goedkoper en vriendelijker.
  gemodereerd

 7. Bij VFS Global wordt er nog is € 8 in rekening gebracht , en het systeem van hun werkt ook niet goed , blokkeert bij het laatste gedeelte van DISCLAIMER en je heb nog niks !!!!!!!!
  gemodereerd

 8. This is clearly a corruption fee. Verdwijnt direct in iemands corrupte zakken.
  Toeristen, bezoekers, zakenmensen moet je met rust laten. Geld wordt heus wel uitgegeven.

  Wie wil nog zo naar Suriname. Wat een bende.
  gemodereerd

 9. Weer een onbezonnen maatregel
  Wil je toeristen aanmoedigen moet je ze niet ontmoedigen met zo een maatregel.
  De meesten zijn lui om te werken dus het wordt een lijdensweg om dit te regelen voor hen
  gemodereerd

 10. Kijk hoe onbetrouwbaar jullie zijn,laat dit gewoon op ’t Luchthaven gebeuren.En mijn vraag is …En in wienszak🧐 gaat dit Geld…?….
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.