VIDEO: Chinese winkeliers ernstig mishandeld bij brute roofoverval

22
VIDEO: Chinese winkelier ernstig mishandeld bij brute roofoverval
Screenshot uit video, die onderaan te zien is.

Een winkeliers echtpaar is woensdagavond iets na 23.00u tijdens sluiting slachtoffer geworden van een gewapende roofoverval. Dit gebeurde aan de Magentaweg in Suriname.

De winkelierster zegt in gesprek met Waterkant.Net dat haar man bezig was het rolluik te sluiten, toen vier mannen gezeten in een zwart gelakt voertuig de winkel binnenstapten en de slachtoffers terstond onder schot hielden.

De winkelier werd daarbij ernstig mishandeld. Als gevolg daarvan liep hij een barstwond op aan zijn hoofd en verwondingen in zijn gelaat. Hij bloedde hevig.

Ook zijn vrouw bleef niet bespaard. Zij liep eveneens een barstwond op aan haar hoofd. Verder klaagde zij van pijn over haar heel lichaam.

Na de daad stapten de verdachten wederom in het voertuig en reden ze richting Magentakanaalweg.

Nadien schakelde de vrouw de politie in. Na aankomst van de politie werd haar man per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp, waar hij ter observatie is opgenomen.

Volgens de winkelierster is een mobiele telefoon van een van de rovers in de winkel gevallen, die intussen aan de politie is afgestaan.

Van de daders ontbreekt nog elk spoor. De overval is met een beveiligingscamera vastgelegd:

22 REACTIES

 1. En de minister van Justitie ligt nog steeds in zijn hangmat, terwijl de misdadigers harde werkers mishandelen. Amoksie maakt zich op dit moment hard voor meer dagloon voor de misdadigers in de gevangenissen. Ik hoop dat wanneer de president wat meer tijd heeft tussen het gebed, hij deze minister op staande voet ontslaat. Totaal nutteloos.
  gemodereerd

 2. Ik zou ze graag met alle liefde, een voor een neerknallen. Er is nog nooit zo’n grote rattenplaag geweest in Suriname en de verdelgers zijn schaars.
  Ze zullen mij nooit meer zien in dat roversland, voor mij is het voorgoed afgeschreven!
  gemodereerd

 3. Op den duur zullen alle chinezen wegtrekken uit het roversland. Dang wo ka foe tek eng drape….
  gemodereerd

 4. Aan de loop en gehuppel kun je zien daders mogelijk van herkomst kunnen zijn.
  Amoksie je moet harder je best doen om je landgenoten in bedwang te houden en hen leren dat werken loont
  gemodereerd

 5. En wanneer de chinese winkeliers een wapen op hen richten en ze een kogel door hun stomme hersens jagen dan wordt het breed uitgemeten in de media.Het is gewoon tuig van de richel.
  gemodereerd

 6. Deze smeerlappen mogen ze van mij gelijk liquideren. No Mercy voor deze smerige honden.
  Wanneer gaan de winkeliers zich beter beveiligen. 1 of 2 goede werkhonden. Maar ik denk dat ik soms tegen domme mensen aan het prediken ben.
  Maar door schade en schande worden mensen wijs.
  gemodereerd

 7. Verschrikkelijk.
  Als ik dit zie voor mij nooit meer naar Suriname.
  De politie doet niks. Het is erger geworden dan Brazilië en Haïti. Het zijn altijd weer die kroeskoppen.
  Ik zou zeggen oppakken en voor het publiek ophangen of doodschieten.
  gemodereerd

 8. Ze hebben ook geen enkele respect voor vrouwen. Afschuwelijk hoe ze die vrouw over de vloer slepen en slaan.
  gemodereerd

 9. Na het zien van deze afschuwelijke beelden is het begrijpelijk waarom Chinese ondernemers overvallers zwaar mishandelen tot de dood erop volgt. Geef de hardwerkende Chinees eens ongelijk.
  gemodereerd

 10. Het wordt nu echt tijd dat er lijfstraffen in Suriname ingevoerd wordt. Eerste keer 1 vinger, tweede keer 2 vingers en derde keer een hand eraf. Landen die dit nog toepassen kennen geen of nauwelijks criminaliteit. ( Er is een gezegde” zachte heelmeesters maken stinkende wonden “)
  gemodereerd

 11. Als de overheid de ondernemers niet kan beschermen zouden ze een wapenvergunning moeten krijgen zodat ze zich zelf kunnen beschermen. Het valt mij op dat de ABOP politici bij dergelijke gruwelijke roofovervallen altijd zwijgen, terwijl het overgrote deel van de daders uit hun gelederen komen.
  gemodereerd

 12. De groep rovers friends and family is zo groot dat ik echt twijfel of men echt ontwikkeling wil. Als dit groep echt vooruitgang wil zullen ze echt moeten veranderen. Elke keer zelfde CD maar het moet blijven gezegd worden. Of het land in tweeën verdelen. Na 50 jaar mislukte onafhankelijkheid is dit naar mijns inziens ook de beste oplossing.
  gemodereerd

 13. Jeetje man…deze ka rovers….maar goed….mobiele telefoon laten vallen dus is een kwestie van tijd.
  Misschien moeten de winkels nu maar on 18:00u de deuren sluiten en niet meet tot zo laat open blijven
  gemodereerd

 14. echt amoksi dit loopt de spuigaten uit , als u een goede daad wilt doen , dan is dat als ze opgepakt worden u ze direct dood schiet , of bent echt een zwakkeling
  gemodereerd

 15. De situatie in Suriname wordt net als in Haiti. Hoe slechter de economie van het land wordt, hoe meer bende vorming er gaat zijn.
  gemodereerd

 16. Rasta 30 september 2022 Bij 02:07
  “De situatie in Suriname wordt net als in Haiti. Hoe slechter de economie…”

  Het is toch niet zo verwonderlijk met een regering, dat meer bezig is hun familie en vrienden te bevoordelen, dan beleid te maken waar de hele bevolking bij gebaat is.

  Tan bun
  gemodereerd

 17. Rasta, iedereen in Suriname heeft het nu moeilijk, een gevolg van de chaos en ellende waarmee de vorige regering het land heeft achtergelaten helaas.
  Maar je ziet toch niet elke burger van Suriname gaan stelen? En al helemaal niet hun medeburgers op zo’n manier behandelen?
  Wat denk je, in geval deze honden worden doodgeschoten door de hardwerkende burger, zal dit vallen onder het risico van het uitoefenen van het vak?
  gemodereerd

 18. Sabaku , het is jammer dat die chinees geen wapen had , als hij een wapen had dan alle vier aan flarden schieten
  gemodereerd

 19. Binnenkort heb ik mijn onderneming en mijn wapens bij de hand, dan wil ik zien wie mij wat komt zeggen als ik dit zelf moet mee maken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.