Verdachten in 4.000 kilo cocaïnezaak Rotterdamse haven blijven aangehouden

3
4.022 kilo cocaïne in container uit Suriname onderschept in Rotterdam
4.022 kilo cocaïne in container uit Suriname onderschept in Rotterdam - Foto: Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam.

De twee onlangs in Suriname aangehouden verdachten, in de geruchtmakende zaak waarbij vorig jaar meer dan 4.000 kg cocaïne in de Rotterdamse haven werd onderschept, hebben dinsdag wederom een verlenging van 30 dagen gekregen van de rechter-commissaris.

Advocaat Maureen Nibte die de verdachten Rudi B. en Rohied J. bijstaat, bevestigt de verlenging. De raadsvrouwe geeft aan dat zij intussen inzage heeft gehad in het zeer lijvig strafdossier. Vanaf de vondst van de drugs heeft de politie talloze onderzoeken gedaan en vele getuigen gehoord. Ook zijn er mastgegevens van telecom masten, telefoon uitdraaien en zij er vele getuigen gehoord.

Nibte geeft aan dat haar cliënten de strafbare feiten ten stelligste ontkennen. De verdachten zijn vanaf december gehoord als persoon en pas in augustus hebben zij de status van verdachte gehad, waarna zij in verzekering zijn gesteld. De drugs zijn vervoerd in een lading hout welke vervoerd werd door Rohied J.

De verdachte Rudi B. was belast met het wegen van de lading. De advocaat wilt in dit stadium niks kwijt, omdat het onderzoek nog steeds in volle gang is. Haar cliënten verlenen hierbij alle medewerking omdat zij overtuigd zijn van hun onschuld.

Nibte hoopt dat zij haar cliënten in een vroeg stadium vrij kan pleiten. De eerlijkheid gebied haar wel aan te geven dat vanwege de complexiteit van de zaak, het Surinaamse Openbaar Ministerie deze zaak waarschijnlijk aan de strafrechter zal voorleggen om ter terechtzitting te worden onderzocht.

3 REACTIES

 1. Ondernemers?
  (vorig artikel).

  Welke ondernemer laad zelf houtblokken en welke ondernemer vervoert zelfstandig houtblokken?
  Oké zijn onschuldig, “wil de échte ondernemer opstaan” 🤭.

  Artikel 54a, gaat je niet helpen.
  Mooie testcase voor Justitie.
  Ik zou hulp vragen, kan online!
  gemodereerd

 2. zo eindelijk een zaak waar nibte geen kijk op heeft , dit proces gaat over de grenzen en dan kan die nibte niets he , zo zie je maar dat die tante een nietsnutter is , een boutist
  gemodereerd

 3. Hopelijk krijgen ze zware straffen en nog mooier zou zijn als ze hun opdracht gevers noemen. Voor 4000 Kg moet je over veel geld en heel hoge connecties in die wereld beschikken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.