President Santokhi verwelkomt Franse ambassadeur Nicolas de Bouillane de Lacoste

9

Ambassadeur Nicolas de Bouillane de Lacoste is woensdag als buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Frankrijk, verwelkomt door president Chandrikapersad Santokhi in Suriname. Dit ter gelegenheid van de uitreiking van de geloofsbrieven van de ambassadeur aan het staatshoofd.

De president wenste de ambassadeur een succesvolle ambtstermijn toe en gaf aan de gezamenlijke initiatieven van Suriname en Frankrijk op verschillende gebieden toe te juichen om duurzame ontwikkeling te bevorderen, met name in het grensgebied.

Suriname en Frankrijk hebben een fundamenteel en constructief partnerschap met een speciale dimensie, aangezien beide landen een grens delen. “Ik kijk uit naar de officiële start van het onderhandelingsproces over de afwikkeling van deel 4 van de grens zoals bepaald in artikel 5 van het Protocol betreffende de grens, ondertekend in maart 2021”, aldus het staatshoofd.

Wat betreft de geherstructureerde River Council verwacht regeringsleider dat de discussies tijdens deze bijeenkomsten meer actiegericht zullen zijn, resulterende in concrete samenwerkingsprogramma’s. Daarbij verwees hij naar de recente ondertekening van de technische overeenkomst, op 13 september 2022, voor de bouw van de nieuwe aanlegplaats in Albina.

Santokhi sprak daarnaast zijn waardering uit voor de Franse vertegenwoordigen in de raad van bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tijdens de besprekingen. “Ik kijk uit naar de Franse steun, aangezien we opnieuw zullen samenwerken met het IMF”, aldus de president.

9 REACTIES

 1. Dit is de belangrijkste buur en niet die blaaskaak met zijn criminele inwoners.

  Een stukje eu naast je deur en jullie doen er niets mee. Ik lees niets over afspraken op justitieel niveau!

  Mocht het OM nog bezig zijn met hun onderzoek, graag een update vd de slm en ebs-case.
  gemodereerd

 2. Een uitleveringsverdrag afsluiten met Frankrijk verlost ons van een probleem die we zelf niet kunnen oplossen. Hij,.. en iedereen weet wie hier bedoelt wordt,.. is door Frankrijk veroordeeld tot 10 jaar cel wegens drugshandel.
  gemodereerd

 3. In het gebied van de Lawarivier en Marowinirivier werd veel goud gevonden en er ontstond onrust/ruzie tussen Nederland en Frankrijk over dit gebied.

  In 1891 was een internationale commissie onder leiding van de Nicolaas II Aleksandrovitsj (1868 -1918) van Rusland die het gebied in het zuidoosten van Suriname aan Nederland toewees.
  gemodereerd

 4. In 1891 was een internationale commissie onder leiding van de Csaar Nicolaas II Aleksandrovitsj (1868 -1918) van Rusland die het gebied in het zuidoosten van Suriname aan Nederland toewees.
  gemodereerd

 5. Frans-Guyana is een goeie buur en is fijn om goede banden met hun te onderhouden. Kourou is een hele leuke plek om met vakantie te gaan. Cayenne is ook een leuke stad om een keertje gezien te hebben. Naar Guyana zou ik nooit in mijn leven gaan. Deze grondrovers ga ik nooit vergeven dat ze het Tigri-gebied geannexeerd hebben. Ik vraag mij echt af wat de huidige regering, maar vooral de president bezield om een brug over de Corantijn te bouwen. Ik zie helemaal geen nut. Dan maar liefst over de Marowijne.
  gemodereerd

 6. Heeeelemaaaaal mee eens met @boesskowtoe, idd een uitleveringsverdrag sluiten met die Fransen en 2 kanker gezwellen uit Su halen.

  Kan het land eindelijk volwassen worden en vooruitgang boeken.

  Lang leve deze huidige regering en de VHP.
  gemodereerd

 7. Passant 29 september 2022 Bij 14:12
  In het gebied van de Lawarivier en Marowinirivier werd veel goud gevonden en er ontstond onrust/ruzie tussen Nederland en Frankrijk over dit gebied.
  ===================================

  Er schijnt daar ook heel veel diamant te liggen….
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.