Opnames in Suriname voor jeugdserie ‘Kofi’s Tori’ over Nederlands slavernijverleden

6
Daniël Kolf in jeugdserie 'Kofi's Tori' over Nederlandse slavernijverleden
Keisha Doest en Daniël Kolf - (c) EO/NPO

Vanaf 10 november is de jeugdserie ‘Kofi’s Tori’ over het Nederlandse slavernijverleden te zien bij de NPO. In de serie deelt Kofi, een 14-jarige tot slaaf gemaakte tiener, vloggend zijn verhaal.

Hij vertelt over het leven op de plantage, zijn broer, zijn baas, over verliefd zijn als tot slaaf gemaakte, zijn verleden en uiteindelijk zijn vluchtpoging. De opnames voor deze serie zijn deze week begonnen in Suriname.

De hoofdrol van Kofi wordt gespeeld Daniël Kolf. Hij groeide op in Suriname waar hij vanaf jonge leeftijd de jeugdtheaterschool deed. In 2015 verhuisde hij naar Nederland om zich te ontwikkelen op de toneelschool in Arnhem en Amsterdam.

Na enkele gastoptredens in series als Mocro Maffia, speelde hij de hoofdrol in de bioscoophit De Libi van Shady el Hamus. Ook speelde hij in 2022 in The Damned (regie Ivo van Hove). In seizoen 22|23 is hij bij ITA te zien in Bloedbruiloft (regie Wim Vandekeybus).

Een preview van de serie is half oktober te zien op het festival Cinekid in Amsterdam, maakte de omroep vandaag bekend.

6 REACTIES

 1. In de serie deelt Kofi, een 14-jarige tot slaaf gemaakte tiener, vloggend zijn verhaal.

  hoe belachelijk?
  waar haalt een slaaf de tijd en materiaal vandaan om te vloggen?
  contradictio in terminus
  te belachelijk voor woorden
  gemodereerd

 2. Leuk ik ga zeker op de met een borrel en snacks.
  SRANANG torie’s zijn altijd welkom en leerrijk, ook hersen gymnastiek om zaken beter op te pakken in Bakra kondre ( ik krijg gedeeltelijk terug wat mijn voor gewwerk t in het ( bloed zweet en tranen ) op een tactische en slim aanpakken dan komt het helemaal van zelf goed.
  Sommige wonen jaren hier maar weten hoe het moet . Ik pakt geen sSTONCHI / UITKERING ” NEE ”
  SLIM WERKEN ( uitkering heb geen zakgeld cq sparen is niet mogelijk. Mer STONCHI belaal je vaste lasten dan heb misschien €-20 over de maand te brengen en ook mag maar 3weken op vacantie en je AOV/ pensioen is niet gegarandeerd.
  WAKE UP CALL ☝️🇸🇷👁🦻
  gemodereerd

 3. Zo romantic Hadden de slaven het niet. Dat is een blank Nederlandse kijk wat de slaaf in werkelijkheid heeft mee gemaakt. Idiot
  gemodereerd

 4. wat willen ze daar mee bereiken , de jeugd zowel hier in Suriname als in Nederland heeft niets met slavernij , ze doen hun eigen dingen klaar
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.