OPINIE: ‘Achaibersing snoert Bouva de mond’

21
OPINIE: 'Achaibersing snoert Bouva de mond'

[INGEZONDEN] – De minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, moet inpakken en wegwezen, we kunnen hem niet vertrouwen met ons geld. Dit zei NDP’er Melvin Bouva, op een kadermeeting van de partij in Ocer in de maand juli. Het was duidelijk, Bouva was erop uit de integriteit en eerlijkheid van gewezen minister van financiën Achaibersing te schaden. Hij heeft keer op keer geprobeerd het imago van de gewezen minister en de VHP te schaden maar dat is hem niet gelukt, en het zal hem ook niet lukken.

Na de persconferentie van financiën op 27 september is het duidelijk geworden dat Melvin Bouva, niet alleen het imago van gewezen minister van financiën, probeerde te schaden maar er was meer aan de hand. Met zijn bewuste gesodemieter en de zogenaamde onthulling dat er geld gestolen was van financiën, heeft hij de hoofddaders de kans gegeven te vluchten net als ex-minister Hoefdraad.

Het geval van ex-minister Hoefdraad is nog vers in ons geheugen, exponenten van de NDP, hebben ervoor gezorgd dat hij kon vluchten. Als Hoefdraad niks gedaan heeft waarom vlucht hij weg, waarom duikt hij onder? Laat hij zijn onschuld bewijzen. Minister Armand Achaibersing, heeft in het openbaar een ieder uitgedaagd, vooral de parlementariërs van de NDP om zijn betrokkenheid bij de diefstal aan te tonen. Als ze kunnen aantonen zal hij aanmelden bij het Openbaar Ministerie.

Met de persconferentie van dinsdag 27 september heeft gewezen minister Achaibersing, vooral de schreeuwer, Melvin Bouva en andere critici de mond gesnoerd. Een betere manier om de mond van deze oproerkraaiers te snoeren was er niet. Met behulp van het Openbaar Ministerie heeft de ex-minister ervoor gezorgd dat al het gestolen geld teruggehaald is. De ex-minister: ”I kept my promise”.

Gewezen minister Achaibersing, had een tijdje terug aangekondigd dat hij zou aftreden als minister en dat heeft hij op woensdag 28 september gedaan. Wij respecteren zijn besluit. Twee jaar lang heeft hij onbezoldigd gewerkt als minister. Petje af voor ex- minister Achaibersing. De afgelopen jaren heeft hij bewezen dat integriteit, eerlijkheid, normen en waarden niet te koop zijn.

Ex- minister Armand Achaibersing is met geheven hoofd vertrokken. Hij was zonder meer een rots in de branding voor Suriname en daarom zijn wij heel trots op hem. Wij bedanken de minister voor zijn grote bijdrage aan land en volk en wensen hem heel veel succes toe in zijn verdere leven.

Idris Naipal

21 REACTIES

 1. Dus, ik besefte te elfder ure liever niet te reageren op het zinloze artikel van I.N. m.b.t. het vertrek van dhr. Achaibersing.
  Heel laat schoot het mij te binnen dat dit schrijven van I.N. te kinderlijk is bedacht en op papier is gezet, en dus een te lang schriiven, in reactie daarop wasting time zal zijn.
  Iedereen, en nogmaals iedereen, maar misschien m.u.v. I.N. en gelijkgezinden, is nu bezig de eindjes aan mekaar te knopen want het water reikt nu tot aan de lippen in Suriname.
  Dit verhaal van I.N. laat me denken aan een jongen van 8 of 9 jaar, die het ten koste van alles opneemt voor zijn bestie, een leefdtijdsgenoot, en ook maar niet weet hoe de vork in de steel zit. Maar dat zijn dus kinderen.
  Wijlen mijn moeder zou hebben gezegd na zoveel aantijgingen……..waar er rook is, is er vuur. (New surfin, HPSG, Blauwmeer, en het laatste schandaal op Financien, waarbij velen de wenkbrauwen fronzen over de hoofddaders die op mystieke wijze zijn ondergedoken.
  Deze affaire, en de voorgaanden zullen worden gelaten aan het “geweten”
  gemodereerd

 2. 2 jaar lang onbezoldig werken.En met geheven hoofd weggaan.Hij heeft geschiedenis geschreven in de Surinaamse politieke geschiedenis. Bouva en de andere schreeuwers waren en zijn iets anders gewendt. Bouva wat about de school jang patoe.
  Minister Armand bedankt.
  gemodereerd

 3. Wat een onzin, van waar is dat geld terug gehaald? Alle VHP ers hierbij betrokken zijn op vrije voeten, wat voor een soort OM hebben wij in dit land? Hoofd verdachten voortvluchtig maar geld terug gehaald verklaar? Minister u weet zich beschermd door het OM en de rechterlijke macht dus vreest u geen kwaad, niet u alleen, geen van uw mede VHPers.
  gemodereerd

 4. Grantangi voor het vele werk, dat u verzet heeft voor land en volk. Die vieze vuile smerige paarse criminele boevenbende olv de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D kan er een puntje aan zuigen.
  Want ze kennen idd geen normen en waarden en geen integriteit en eerlijkheid.
  Nogmaals Grantangi. Namens de gehele surinaamse samenleving.
  gemodereerd

 5. Niets meer aan toe te voegen. Een uitstekende analyse ban het grooste gevaar dat in Suriname rond doolt. Niet alleen de zwarte populist Bouva maar ook de bruine Kakkerlakka Hikmet Mahawetkhan is een ophitser met zijn adoratie voor de fascist Bouterse.
  gemodereerd

 6. Idris douwt elke Vhp’er pluimen in de rest..! Achaibersingh heeft nog veel meer op zijn geweten, waar maar geen antwoord op komt..!

  Deze hele show rondom de verdwenen gelden van de centrale bank, heeft slechts 2 medewerkers de kop gekost. Alle andere grote jongens waarop gelden zijn gestort op hun rekening, blijven buiten schot!

  Bouva is nu de gebeten hond. De klokkenluider
  gemodereerd

 7. Armand Achaibersing gaat de geschiedenis in als de eerste minister van Financien die zich zonder bezoldiging heeft ingezet voor ontwikkeling en welvaart van het land.
  Hij heeft ervoor gezorgd dat de schuldenlast bij het IMF welke destijds door de ndp was aangegaan, is herzien tegen veel betere betalingsvoorwaarden, in het voordeel van land- en volk. Alleen al daarvoor, verdient hij een dikke pluim.
  Daarnaast is er is binnen de ndp-boevenpartij niemand te vinden die qua integriteit- en kennis in zijn schaduw kan staan.
  gemodereerd

 8. Laat Bouva of n andere paars ding t zelfde zeggen. Ik graaf n kuil en spring r zelf in als ik schuldig ben aan corruptie en kom er nooit meer uit. Doe t dan Bouva. Lafaard.
  gemodereerd

 9. Blauwe meer zaken van deze oplichter vergeten??
  Hij moet opstappen want er zijn stinkende zaken. Het zg tetugdraaien van de verkoop en geld terug is BS. Ook gestolen gelden van centrale bank. Bewijs willen we wie het terug hft gestort.
  Deze minister moet de bak in. Nu gaan ze niets kunnen doen tegen hem omdat hij anders Chan, ramdhin, mathoera en nog paar gasten mee trekt boevenbende.
  Naipal schrijf je onzin en steel door. Hoefdraad zn zask is zo duidelijk dat interpol jullie op de vingers getikt hft.
  gemodereerd

 10. Dat is onbelangrijk het is geen teken-wedstrijd op een kleuterschool.

  Heeft boefa al doorgegeven wie hem heeft ingefluisterd?
  Boefa heeft de hoofddaders de gelegenheid gegeven om te vluchten, door publiek zijn gore bek open te trekken. Hij kon justitie rechtstreeks benaderen. Echt een wijf.
  Hij is geen klokkenluider, maar een crimineel die namens de ndp in het dna zit. Toen was roven normaal.

  De gestolen gelden zijn terug gestort, ik lees zelfs meer. Wat zijn de represailles tegen de ontvangers cq ‘terugstorters’.

  Die hele ndp-kliek op financiën moet met ontslag, want dit is het resultaat als je ze laat zitten. Geen enkele ndp’er mag iets met geld doen of iets cruciaals.
  Advies aan de nieuwe minister en alsjeblief geen tjong, want hij heeft geen fuck uitgevoerd in de afgelopen 2 jr, terwijl zijn ministerie wereldwijd trendy is.
  gemodereerd

 11. In alle overeenkomsten voor hulp aan Suriname moet worden opgenomen, dat als de NDP weer aan het bewind kont de overeenkomst vervalt. Dan weet het Surinaamse volk waar het aan toe is en kunnen ze kiezen tussen de alternatieven.
  gemodereerd

 12. Idris is weer bezig met die onzin van hem om de al die misstappen van de oranje partij goed te praten. Het liefst doet hij dat om steeds terug te kijken naar het verleden. Armand is een goeie kerel, maar de adviseurs om hem heen, voornamelijk mensen van de VHP hebben heel wat steken laten laten. Armand heeft teveel vertrouwen gehad in deze voornamelijk VHP adviseurs, vandaar die misstappen. Als minister moest hij steeds erboven staan. Dankzij Boeva is het volk te weten gekomen dat er gefraudeerd was op het ministerie van Financiën. Anders was dit ook in de doofpot gestopt. De huidige regering is een kampioen in doofpotaffaires.

  Beste Idris succes verder met je nutteloze ingezonden stukken.
  gemodereerd

 13. @Mul(e); Ga wat meer krantenberichten lezen, dan kun je ons elke keer al die onzin besparen.
  Soso, blaballaaaa….lek wan boerikie…
  Jij en Debbie zijn van hetzelfde niveau (0.0000) en passen goed bij elkaar.
  Trouwens, ze is toe aan een oh beurt, kun je haar die niet geven???
  gemodereerd

 14. Ach, De Surinamer blijft stemmen op deze narcistische en corrupte figuren die totaal geen toegevoegde waarde hebben voor de opbouw van het land. Dit hebben ze aan zichzelf te danken.De weg naar de politieke top is bezaaid met goede voornemens, maar eerzucht is een brandstof waarvan de as vaak corruptie is.
  gemodereerd

 15. Als Bouva die torie niet had geopend was er niets teruggestort.
  het werd ze warm onder de voeten
  ding furu Bakru.
  gemodereerd

 16. al die paarse volgelingen van ddb zijn stil , alleen die boutisten hier op WTK zoals remco , jk , konsensi , die m(lul) en die debby(robg) , hans oh , willen een van de paarse rovers beschermen , ja jullie holmaatje bouva he , nou paarse kontenlikkers jullie holmaatje bouva is een ritssluiting aangebracht en zal zo stikken in zijn woorden en als hij probeert te schreeuwen is het zijn einde , maar je hoort hem al zeker 4 weken niet , is hij ook ondergedoken of is hij al bezweken
  gemodereerd

 17. Sommigen willen ten koste van alles deze integere man beschadigen en laten opsluiten.

  Ik vraag mij wat hun mening is t.o.v. de bij verstek veroordeelde lands crimineel die het land samen met zijn mati’s heeft leeggeroofd, daarna gevlucht is en het land met 4 miljard schuld in chaos en ellende heeft achtergelaten.
  gemodereerd

 18. Sommigen willen ten koste van alles deze integere man beschadigen en laten opsluiten.

  Ik vraag mij af wat hun mening is t.o.v. de bij verstek veroordeelde lands crimineel die het land samen met zijn mati’s heeft leeggeroofd, daarna gevlucht is en het land met 4 miljard schuld in chaos en ellende heeft achtergelaten.
  gemodereerd

 19. Als alle mensen die leugens verkondigen door de
  bliksem getroffen wordt, dan zou er weinig NDP,er
  overblijven! Als eerste de Hindoestaanse leden
  zoals, Arme stink zaad Abdoel, Adhin Kries van de Combe
  markt etc etc etc. Volgens mij zijn het gewoon spionnen
  van de VHP. Sinds wanneer houdt een Hindoestaan, van een Neger?? Alléén als hij wijzer van wordt in financiele opzicht!
  Anders niet, en dat was volop aanwezig, tijdens het bewind
  van DDB. Geld van de armen gestolen, voor eigen baten!
  Uien en aardappelen importeren voor Miljoenen $, fuck
  you man.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 20. Bouva is een bedenkelijk personage, en hij zou zijn Masters in bestuurskunde moeten hebben😏 Als hij roept dat Bouta makkelijk weer president kan worden omdat ook Nelson Mandela president is geworden, dat zijn twee totaal verschillende personages, en het is een belediging om Mandela met Bouta in 1 woord te benoemen. Bouta is een moordenaar en een drugscrimineel die op de internationale lijst staat, en Suriname voor 300miljard in de ellende heeft gestort met zijn vriendejes en schoonzoon. Allemaal graaiers en die VP moeten ze ook opsluiten, die hoorde ook bij die bende, en die zit nu zogenaamd onschuldig te zijn.
  gemodereerd

 21. Esmerald heeft dit punt heel even aangestipt, maar niet verder uitgewerkt.
  De vraag rijst: hoe komt die Bouva aan al die gevoelige informatie? Zelfs de mails van de minister van LVV (Sewdien geloof ik) waren niet veilig.
  Volgens mij heeft de NDP nog steeds ambtenaren zitten op cruciale plaatsen, die voor de NDP spioneren. Nader onderzoek dus gewenst.
  Kijk, ik ben geen voorstander dat alle ambtenaren van de vorige regering door de nieuwe regering worden vervangen – iets wat te doen gebruikelijk is in Suriname-, maar als er spionage wordt gepleegd dan verander ik van mening.
  Mijn mening: geen enkele regering moet dus vriendelijk zijn tegen de NDP. Dat heeft Venetiaan aan de lijve ondervonden en nu wordt de VHP het slachtoffer. Onderzoek deze tori en als er spionnen zijn: vervangen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.