woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDirecteur en manager securitybedrijf aangehouden met illegale wapens

Directeur en manager securitybedrijf aangehouden met illegale wapens

-

Does Travel - naar Suriname

Akshay R., directeur van een securitybedrijf in Suriname, is dinsdag samen met zijn manager Soeniel R. door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor illegaal vuurwapenbezit. De redactie van Waterkant.Net heeft vernomen, dat de directeur de stiefzoon is van een districtscommissaris.

Het bedrijf heeft bijkans 30 tot 35 man in dienst, die met illegale vuurwapens op verschillende locaties voor bewakingswerkzaamheden worden ingezet. Het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) kreeg informatie dat er bewaakt wordt met verschillende illegale wapens en stelde een onderzoek in. De directeur werd daarover aangesproken en aangemaand om de wapens in te leveren. Hij had toen een vuistvuurwapen en een jachtgeweer afgestaan.

Onlangs werd bij een restaurant aan de Lalla Rookhweg twee van de security medewerkers van hetzelfde bewakingsbedrijf betrapt met twee illegale vuistvuurwapens. Deze werden toen in beslag genomen.

Akshay werd vervolgens wederom opgeroepen door de politie om alle illegale wapens in te leveren. Hij heeft toen twee vuistvuurwapens afgestaan, die thuis bij zijn schoonfamilie waren bewaard.

De politie deed een inval en stuitte op een aantal illegale wapens. Er zijn in totaal vijf vuistvuurwapens, een jachtgeweer en twee alarmpistolen aangetroffen en in beslag genomen. Akshay en zijn manager werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De verdachten zijn na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Ze hebben de advocaten Benito Pick en Chandra Algoe in de arm genomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Gaan jullie ook de rovers met illegale wapens aanhouden.
    Ik wil mn handen in vuur zetten dat het een oude vete tussen deze gasten is. Die van DNV die hebben nu macht en verkopen wapenvergunningen voor $$$$. Hoop dat jullie advocaten dat ook gelijk onderzoeken.


    gemodereerd
  2. Wie is daar nou verbaasd over, ik in ieder geval niet. Hebben ze in Suriname daar een vergunningsstelsel voor? Zo ja hoe komt die aan een vergunning, zeker via stiefpapa.


    gemodereerd
  3. Mooie buit!
    Heeft deze man een vergunning voor het security-bedrijf, en draagt hij belasting af.
    Zodra een ondernemer een strafbaar feit pleegt, simultaan alles onderzoeken ook VOG verklaringen v elke medewerker en opleiding.

    Belangrijk, wie is de wapenhandelaar.
    Enne, niks geen inkomstenderving advocaten, anders kan morgen elke gek een security bedrijf starten met bijvoorbeeld illegalen.
    Zo begint gangvorming.


    gemodereerd
  4. Als het securitybedrijf een legaal opererend bedrijf is, is het wel heeeeeel erg vreemd dat het bedrijf geen wapenvergunningen kan krijgen. Zelfs schietverenigingen, die voor de lol vuurwapens nodig hebben, krijgen voor meerdere vuurwapens vergunningen. Of denken de vergunningverschaffers dat bewakers, in dienst bij een securitybedrijf krijt en bordenwissers of tandenborstels als gereedschap kunnen gebruiken om hun werk te kunnen doen?


    gemodereerd
  5. Er worden dagelijks personen in Suriname op een zeer brute manier aangevallen en beroofd, waarbij ze vaak voor de rest van hun leven getraumatiseerd zijn en dan gaat het DNV op een organisatie focussen die juist preventie werk verricht om de criminaliteit terug te dringen. Ik mag aannemen dat in het DNV geen personen zitten met banden in het criminele circuit. Hoe moet een security bedrijf werken als bij de meeste berovingen vuurwapens worden gebruikt? Ze kunnen onmogelijk met lege handen de straat opgaan.


    gemodereerd
  6. Heel vreemd dat een security bedrijf die met wapens opereren niet zo makkelijk aan wapen vergunning kunnen komen, maar wel bepaalde die het juist soms niet nodig hebben. Elke security bedrijf moet bekwaam personeel in dienst hebben met een schietdiploma van ern sportschool of schietvereniging.
    License to kill is een must voor elke security bedrijf elke rover bezit een illegaal wapen in Su.


    gemodereerd
  7. Nee, het is niet vreemd.
    Want als hedwig, alonso of jagdew illegaal in het land zijn, dan hebben ze geen werk- en verblijfsvergunning. Ze staan nergens geregistreerd. Das dus mensenhandel.


    gemodereerd
  8. mensen dit zijn toch paarse klojo’s en die wapens hebben ze gekregen van ddb , zo genaamd gestolen uit zijn illegale wapenkamer


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES