Kosteloze medische en tandheelkundige diensten voor personen te Apoera

4
Kosteloze medische en tandheelkundige diensten voor personen te Apoera

Bewoners te Apoera kunnen deze week gratis gebruik maken van medische en tandheelkundige diensten. Deze diensten zijn onderdeel van de Operatie ‘Gran Mati’, een civiel-militaire operatie van het Nationaal Leger van Suriname (NL), die maandag officieel van start is gegaan op O.S Apoera.

“Men kan hier terecht voor basisgezondheidszorg, oogmetingen en tandheelkundige zorg”, benadrukt kapitein Guno Welzijn.

De medische operatie heeft dit jaar ook een internationaal karakter. Naast medische specialisten van het Nationaal Leger en andere gezondheidsinstellingen, zijn er ook drie Surinaamse tandartsen, één Nederlandse tandarts en drie tandartsassistenten aanwezig.

De Amerikanen participeren ook in deze missie, maar hun participatie komt in de vorm van het doneren van medicatie ten behoeve van deze operatie. Ook zullen zij in totaal 470 schoolpakketten doneren aan schoolgaanden in Apoera (foto onder).

‘Gran Mati’ is een welkome aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Er vindt hierdoor ook informatie-uitwisseling plaats tussen specialisten van de verschillende landen. De operatie zou aanvankelijk een tweedelig karakter hebben, maar het technisch gedeelte wordt op een later tijdstip uitgevoerd. Dan zal een school in het district Coronie worden gerenoveerd.

Met ‘Gran Mati’, de grote vriend, komt het leger dichter bij het volk om te steunen en aan te  pakken waar nodig. Hiermee wordt getracht een stukje ontwikkeling te brengen in het gebied.

4 REACTIES

 1. @@Dit is ook de schuld of beter gezegd door toedoen van Santokhi!!
  Debby, Hongkong en eigen- mening kom op nu!! Hopelijk zijn je dierbaren daar of de klachten niet!! En wat niet is, kan komen!!
  gemodereerd

 2. Ze staan met hun mond zonder tanden, want die zijn eruit gevallen tijdens het wanbewind van didbrie
  gemodereerd

 3. ach die paarsen zijn al bang als ze een militair van het buitenland op een foto zien die hier kosteloos het volk in het binnenland helpt met zorg en steun , ja galbakken jullie ddb heeft nooit is gedaan voor het binnen land , o ja toch tijdens de binnenlandse oorlog heeft hij vele onschuldige vrouwen , kinderen en anderen gewoon vermoord
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.