VIDEO: Gezin op klaarlichte dag met veel geweld beroofd door gewapende mannen

29
VIDEO: Gezin op klaarlichte dag met veel geweld beroofd door gewapende mannen

Een gezin in Suriname is vrijdag op klaarlichte dag slachtoffer geworden van twee gewapende straatrovers. De man en vrouw stapten rond 16.00u met hun kind in de auto aan de Kankantriestraat en werden met veel geweld beroofd zoals in onderstaand filmpje te zien is.

Ter hoogte van Global Muziek Centre, liep een rover op de 49-jarig man af en eiste dat hij zijn bezittingen moest afstaan. De andere rover liep naar de vrouw bij de auto en trok haar tas weg.

De man weigerde zijn spullen af te staan en probeerde weg te komen, terwijl hij zich verzette. Hij werd daarna meteen gevloerd door een van de verdachten waarna ze zijn bezittingen wegtrokken.

De vrouw die bij hem was wilde hem helpen maar ook zij kreeg een karatetrap en viel op de grond.

De verdachten losten daarbij drie schoten en zijn vervolgens met de buit ingestapt in een gereedstaande blauwe Toyota Vitz blauw. Ze reden volgens de Surinaamse politie weg in de richting van de Theodorusstraat.

De man heeft een schotwond opgelopen aan zijn been en is per eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp gegaan.

De roofoverval is vastgelegd met een beveiligingscamera en hieronder te zien:

29 REACTIES

 1. Suriname is naar de kl#te !

  Sterkte aan slim – Suriname.

  Gado de wi fesiman.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 2. deze twee als ze gepakt worden gelijk doodschieten , verdomd en die man boven in beeld staat gewoon te kijken , hij had toch op zijn minst kabaal kunnen maken zodat die lamzakken afgeleid werden , en op klaarlichte dag , wanneer wordt er opgetreden amoksi
  gemodereerd

 3. Dit soort beesten moeten direct een kogel door hun kop krijgen. werk allergische abanies.
  gemodereerd

 4. Deze parasieten moet je zonder excuus aan het flarden schieten!! Suteng mars panja!!! Wan fru wran!! Eerst mishandelen tot en met!! Totdat zij gaan smeken voor een genadeschot!!
  gemodereerd

 5. Heb de beelden gezien en is verschrikkelijk echt schokkend!!!! Deze daders opsporen en voordat zij naar de politiebureau vervoerd wordt, onderweg hen neerknallen!!! Maar eesrt met een howru in stukken levend hakken. te beginnen bij de handen en daarna de poten!!
  gemodereerd

 6. De dood straf invoeren …of we moeten het verdelen ….creolen appaart .hindustanen..javaenen aprt..onbescoft volk……dit de zonde vab god …en vloek voor de aarde
  gemodereerd

 7. Als je de beelden goed bekijkt zijn er zeker 2 of 3 getuigen in de buurt. Die ene blauwe trui rechts boven en achter als je goed kijkt staan 1 of 2 mannen in een soort van houten bouwsel. De getuigen zijn verrassend rustig, vooral als je weet dat er ook nog is geschoten.

  Heel vreselijk voor het meisje dat ze zoiets mee heeft moeten maken, ze is nu waarschijnlijk voor het leven getraumatiseerd. Gelukkig heeft die man een lichte verwonding, het had ook een fatale schot kunnen zijn.

  Het is makkelijk om te zeggen dat iedereen zich moet bewapenen. Maar om met een legaal wapen rond te lopen en professioneel schietles volgen kost ook geld. Niet iedereen kan het zich permitteren.
  gemodereerd

 8. Vreselijk. Door de armoede in Su krijg je hoop criminelen.
  Toch komt de politie van juspol zeggen dat hij zich vreilig voelt
  gemodereerd

 9. Elke dag roofovervallen..en het word van kwaad tot erger!!! En het gaat maar door. Dit is Suriname op dit moment. Een paradijs voor rovers. Justitie doet geen ene moer!!!!!!
  gemodereerd

 10. Als eerste valt op dat er een dikke man op de achtergrond staat te kijken en niks doet. Bijzonder schokkend, omdat je niet meer op hulp kan rekenen. Mijns inziens tijd dat de minister van Justitie en Politie een andere baan zoekt.
  gemodereerd

 11. Ik schaam mij diep om steeds te kunnen zien wat mijn volk aanricht. Ik vind dat het tijd wordt dat de justitie lok dingen plaats om de rovers te lokken zodat ze in beeld zijn met zijn naam en woon adressen en vingerafdrukken, En zo makkelijk te pakken zijn als ze in de fout gaan. Maar zal wel geen geld of dienstauto zijn. Wat perioteit heeft moet men financiële in investeren.
  gemodereerd

 12. Het is ook wat hoor in Suriname.
  Dit is de vloek wat “stem slim” Suriname heeft gebracht.

  Als je met leugens, misleiding, valse beloftes wil winnen moet je op de blaren zitten. En nogsteeds gaan ze door met liegen en misleiden.

  Vhp Nooit Meer, zoveel is nu wel duidelijk. Verbreken jullie die vloek die nu heerst, in draai anu pari a boto bun snel.
  gemodereerd

 13. Mevrouw Debby,
  Ik lees altijd uw commentaar en steevast is uw grimmige reactie gericht aan deze regering. Misschien is het beter om in het vervolg in uw reacties ook aandacht aan een specifieke bevolkingsgroep te richten; de Indiaan, de Creool, Hindoestaan, Javaan, Chinees roven en moorden onschuldige burgers niet.
  gemodereerd

 14. Dat geld dat verspilt is met snoepreisje Dubai, dat van Rutte en al de zinloze reisjes van Bibis, konden gebruikt worden vr politie attributen en voor meer camera’s.
  Op je terras zitten is nu een luxe.
  Wat zegt Gayadien nu??
  Su zou veilig worden. Nooit zo erg geweest.
  gemodereerd

 15. in mijn straat slaapt er een agressieve zwerver in een portiek. iedere dag meer en meer junks in de smerige straten van paramaribo
  gemodereerd

 16. De slachtoffers zijn gevolgd.
  De criminelen hebben hun auto een stuk verderop geparkeerd (camera’s) en zijn toen op hun dooie gemak naar de slachtoffers gelopen.
  Zal wel meer aan de hand zijn, lijkt op een gerichte aanval. Chinezen?
  Jammer dat er geen geluid is, de getuige weet waarom hij niets deed.
  gemodereerd

 17. ”99,9 % zijn de daders helaas kroesharigen”
  Lijden de andere rassen, dan geen armoede?????
  Ik denk het niet, deze werken gewoon voor hun eten!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 18. En Suriname wil toerisme promoten. Haha….. Lekker dromen Su.
  Zelfs de Afghanen heeft het goed gezien.
  gemodereerd

 19. Debby 25 september 2022 Bij 00:42
  Vreselijk. Door de armoede in Su krijg je hoop criminelen.
  Toch komt de politie van juspol zeggen dat hij zich vreilig voelt!
  Debby wil jij aub ophouden met je cut opmerkingen!! Hoezoe heeft het armoede te maken?? Hebben de andere volkeren geen armoede?? Waarom doen zij dat dan niet zoals JACKO heeft het aangegeven?? Jij moet beter oprotten van deze site! of zoek jij ook aandacht? Vindt jij niet dat het een kwestie is van luiheid. Soso lese mang ai fufuru en misschien ben je eensgezind met de fufuru!! Ben je soms blind? zie je niet wie dit allemaal doen?? Wat een Rat ben je zeg!! Ga wat beters doen onbenul!!
  gemodereerd

 20. Ik doe niet mee met massa-hysterie!

  Verder ben ik benieuwd waarom de Surinamers massaal naar Nederland willen verkassen? I don’t get it.

  Sowieso start je niet in een veilig verklaarde buurt maar in een ‘internationale’ buurt, met vluchtelingen die met z’n tienen in een kamer wonen en die je vermoorden voor 1 shot wodka.
  Dagelijks wordt er ergens in een stad een pinautomaat opgeblazen, is er een feti in een centrum tussen zwervers, zigeuners en junks, om een ‘artiestenplek’.
  Tientallen drugsdelicten die zijn geschrapt vanwege personeelstekorten.
  Hollanders die dreigen een minister v België te ontvoeren, link drugs, meneer moet onderduiken.
  “Verwarde” mensen die je auto flink beschadigen of in brand steken.
  Feti en een fikkie als hun vaderland gelijk speelt met voetbal, lijkt net een warzone.
  Feti vanwege de sluitingstijd ve strandtent, is nog te vroeg om te slapen. Ik ben de tel kwijt v die 11 en 12 jarigen die al fietsend je tas roven.

  Dit was 10% vd crime in Holland in het afgelopen weekend.
  Dus ik snap die aanstelleritis v die surineds helemaal niet. En nee, is niet mijn buurt, maar ik ben niet doof of blind, plus bagatelliseer ik ook niets.

  Ooh ja, de Nederlandse minister zit er nog, omdat het hier geen dictatuur is net als in russia waar je op dit moment verplicht wordt afgevoerd, om te dienen als kanonnenvoer.
  Ondanks alles, jaarlijks twéé miljoen toeristen in Amsterdam alleen.

  Relativeren is een kunst!
  gemodereerd

 21. @Lobiwang! Jij bent gewoonweg een kontkrabber!! Weet jij niet wat jou baasje toen heeft gedaan en nog steeds met een en ander bezig is!! Of wil je dat niet onder je ogen zien!! Dan hoop ik dat je wel blind wordt in werkelijkheid!! Ik heb nog steeds de luchtbruggen, treinen, diep zeehavens. 18000 woningen, de computers op de scholen etc. etc niet gezien! Jij zeker wel!! Ach ja!! het is toch een dromendag!! Ga lekker dromen jij dromedaris!!

  Mensen ga lekker naar SU met vakantie!! Volgens de blindelingse Jubithana!
  gemodereerd

 22. @ Rand
  Aub, vergelijk Surinamers niet met Afghanen. De trots die Afghanen hebben omdat ze altijd voor hun vrijheid hebben gevochten, tref je nergens! Vergeleken met Afghanen zijn Surinamers kakkerlakken!
  gemodereerd

 23. Ik ben het spuugzat wat mijn soortgenoten dagelijks doen in Suriname.
  Ik schaam me diep, andere volkeren werken hard, ze hebben een gezin. Ze kijken vooruit.
  Ze gaan niet roven. Elke dag vindt er een beroving plaats in Suriname en wie zijn de rovers????
  Blakamang schande schande schande. Jullie zijn stelletje beesten, jullie zijn niet geciviliseerd.
  Als je een bepaalde eigenschap niet van nature hebt, leer van andere volkeren, hoe zij leven en denken.
  gemodereerd

 24. Deze saka saka’s zorgen ervoor dat alle afro Surinamers over één kam worden gescheerd.
  Nu snap ik waarom in sommige landen, handen en voeten worden afgehakt.
  Je steelt al, en kijk naar het geweld.
  Dat meisje wordt een trauma voor het leven bezorgd.

  Tav de man op de achtergrond,
  Nooit van Fight, Flight, Freeze gehoord.

  Ik heb jammergenoeg ook last van het laatste, dus het kan dat zijn. Maar zeker weten doe ik het natuurlijk niet.
  gemodereerd

 25. Gelukkig dat er camerabeelden zijn vd daders zijn opgenomen. Bekend is dat ze gevlucht zijn in een blauwe Toyata Vitz die koers zette Theodorusstraat Van Dijk.

  Ook van welke afkomst ze zijn en gewapende criminelen zijn.

  Aan de hand van de camerabeelden zal een opsporings geldbedag zeker helpen ze snel te vinden en dat de politie ze oppakt.

  Sterkte en beterschap toegewenst de man, vrouw, en het kind.

  Dat kind voelde al aan dat er gevaar dreigde toen de marrons haar richting op kwam. Vreselijk dat ze dit moet mee maken.

  De politie moet meer zichtbaar zijn in de straten van Paramaribo bij winkels, markten en er moet een voerbod komen dat hangmensen voor winkels in Paramaribo zijn. Deze gasten zijn daar om
  hun kansen af te wachten om
  iemand die haar/ zijn boodschappen te doen te beroven. Waarom zouden zij anders daar hangen bij de supermarkten, markten, winkels in Paramaribo?

  Het crimineel gedrag druipt ervan af en zijn eenvoudig te herkennen. Ook de afkomst.

  En men wil nog meer van zulke gasten uit het buitenland naar Suriname halen. Vind je het gek dat deze overvallen op hard werkende burgers gebeurt?

  Het zou goed zijn als het leger de politie de ondersteunt en ze gericht schieten op criminelen om ze voor goed uit te schakelen.

  Ook moeten burgers schietoefeningen nemen en een vergunning aanvragen om een wapen te mogen dragen. Bij het beroven ze de buit laten meenemen en als ze enkele meters verwijderd zijn zd gewoon neer knallen.

  Wat uit dit geveuren kan worden geleerd is, wees overal waakzaam. Vrouwen en kids kunnen in dd auto blijven zitten, ramen en deuren op slot en echtgenoot de boidschappen doen.

  De criminaliteit in Suriname is heel
  erg groot en de politie kan de burgers niet beschermen en zijn niet aanwezig op straat.

  Hopelijk dat aan dd hand van camerabeelden men de route vd daders in de blauwe Toyota Vitz kan volgen en dit naar de daders leidt en of de politie de kenteken vd auto kan vinden en dit de daders kan leiden.

  Deze gasten zijn veels te lui om te werken en gaan op uit om onschuldige en hard werkende mensen te beroven. Het oerwoud vinden ze maar niets meer om in te leven, nu ze met het stadsleven bekend zijn geworden.

  In de koloniale tijd zouden ze dit niet durven uit te halen, ze zouden direct worden opgepakt en hun hoofd op een paal zijn geplaatst. Een ieder die het in zijn hoofd halen na te doen, zou weten wat net hem/ haar zou gebeuren.

  Die tijd moet terug komen tegen beesten.
  gemodereerd

 26. Jammer dat mijn eerdere mening niet geplaatst is. WTK ik weet dat het zeer kwetsend is maar het is ook de realiteit en de waarheid. Suriname zal dankzij 1 bepaald factor nooit een ontwikkeld land worden en de goede welwillende hardwerker worden hier ook in meegesleurd helaas.

  Het gaat nu zo slecht dat zelfs mensen die ik ken en die het nu heel goed hebben in SU graag willen vluchten en naar mogelijkheden zoeken nu.
  gemodereerd

 27. Wat de film laat zien is de harde realiteit hoe het nu eraan toe gaat in Surbabwe. Het volk is het mikpunt van roofpraktijken door marrons. Minister van JustPol doet niks en kijkt toe.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.