Leerkracht die zichzelf in brand stak overleden

1
vrouw huilt

Een 41-jarige leerkracht in Suriname heeft onlangs haar lichaam met terpentine overgoten en zichzelf vervolgens in brand gestoken. De volgende ochtend is zij door de opgelopen brandwonden in het ziekenhuis overleden.

Uit onderzoek is gebleken dat de vrouw in kwestie depressief was. Haar huisarts zou haar een jaar geleden hebben verwezen naar de psycholoog, maar ze weigerde alle hulp.

Op 8 september jongstleden heeft ze zichzelf uiteindelijk in brand gestoken. Ze liep daarbij 2e en 3e graads brandwonden op en haar lichaam was voor 70% verbrand.

De volgende dag overleed zij in het ziekenhuis. Het lichaam van de vrouw werd na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

1 REACTIE

  1. Voor mensen met (zware) depressie een tip: blijf in bed liggen, 1 dag , 2 dagen, 3 dagen tot je weer zin hebt om op te staan. Ga dan douchen en kook dingen die je heeel lekker vindt. Kook er veel van en geniet er flink van. Je zult zien, de depressie zal behoorlijk afnemen.
    Soms wil de ziel het lichaam en de geest gewoon rust gunnen. Rust, die de persoon zelf niet heeft genomen. Dat doet ze d.m.v. depressies. Als je dat weet, dan ben je minder bang voor depressies, omdat je weet dat het een functie heeft: tijd om flink te rusten en om ook te gaan genieten van dingen die je leuk vindt.
    Natuurlijk is dit niet de oplossing van depressies, maar mijn ervaring is dat het heel veel helpt.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.