Grondbeschikkingen aan bewoners Goede Verwachting uitgereikt

10
Grondbeschikkingen aan bewoners Goede Verwachting uitgereikt
Vp Brunswijk was ook aanwezig hierbij.

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer in Suriname (GBB), heeft grondbeschikkingen uitgereikt aan bewoners van de Goede Verwachting. De bewoners van dit gebied, meer bekend als Witboiti hebben eindelijk na lang wachten hun bereidsverklaringen en toewijzingsbeschikkingen in ontvangst mogen genomen. Het betreft 60 toewijzingsbeschikkingen en 406 bereidsverklaringen. De uitreiking heeft plaatsgevonden op woensdag 21 september 2022.

Districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West, Fulgence Javinde geeft aan content te zijn met het feit dat burgers die langer dan 30 jaren hebben gewacht, eindelijk hun grondpapieren in handen hebben. De burgervader merkt verder op dat belanghebbenden hun verplichtingen moeten nakomen om de titel op grondhuur te krijgen. De nodige zaken moeten in orde gemaakt worden, zodat de documenten niet vervallen.

Parlementslid Edgar Sampi is blij dat er hiermee invulling is gegeven aan de verkiezingsbelofte van regering Santokhi-Brunswijk. Ook drukte hij de burgers op het hart hun zaken in orde te maken. Het is de bedoeling om het occupatie probleem op te lossen en de bewoners zekerheid te bieden.

Volgens minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer is het de bedoeling dat de overige occupatie gebieden afgehandeld worden, terwijl er onderhandeld wordt met de rechtmatige eigenaren. Echter geeft de bewindsvrouw aan dat burgers het occuperen van gronden achterwege moeten laten, omdat ze vervolgd zullen worden door de autoriteiten.

“Occupatie is bij wet strafbaar en zal niet getolereerd worden, daarom heeft iedere burger de mogelijkheid om zich online te registreren. Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer werkt hard om de achterstand van het aantal grondaanvragen in te lopen,” benadrukt minister Vorswijk.

Vicepresident Ronnie Brunswijk geeft aan iedere burger recht heeft op een stuk grond, maar dat het niet de bedoeling is dat burgers blijven occuperen. De waarnemend president voegt eraan toe dat burgers die nog niet in aanmerking zijn gekomen voor grondpapieren, de moed niet moeten opgeven want, er komt een vervolgd traject voor Goede Verwachting. De ontbossingen van de uitgegeven projecten zullen vanaf januari 2023 starten, zodat belanghebbenden toegang krijgen tot hun percelen om een woning op te zetten.

10 REACTIES

 1. Ik had al geschreven dat iedereen in Suriname een stuk grond
  moet krijgen want het land is groot genoeg.Du houden jullie
  op met al die komedie met de afgifte van grond.
  gemodereerd

 2. Allemaal Comedi en vekiezing stunt van de ABOP.
  Bij zulke gelegenheden, was de district Commissaris
  toch al voldoende ???? Wat een ”APEN SHOW” man.
  En altijd met een Pangi, wat een lachwekkende vertoning.
  Proberen jullie als ”Politicus het land, naar een betere toe-
  komst te brengen is beter”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Het is mij opgevallen dat afro’s die gronden krijgen het vrij snel weer verkopen. Eigenlijk zou er een anti speculatie beding moeten worden opgenomen, waarbij verkregen gronden binnen de eerste 7 jaar niet mag worden verkocht. Als dat toch het geval is moet de helft van de verkoopsom terug gestort worden. Daarnaast zou iemand die grond heeft gekregen binnen 10 jaar niet opnieuw in aanmerking moet komen voor een gratis perceel.
  gemodereerd

 4. Denise 23 september 2022 Bij 10:07
  ============================

  Houdt toch op, Surinamers hebben geen flauw idee waar ze mee bezig zijn. Niets wijst erop dat men met de toekomst van het land bezig is. Het is allemaal krijgen, krijgen en nog eens krijgen. En dan ook nog het liefst gratis. Wat ze allemaal mee gaan doen met wat ze gratis hebben gekregen mag Joost weten.
  gemodereerd

 5. @@ Denise!1 Ik wil wel met jou mening meegaan, alleen 7 jaren en verkopen zit mij heel erg dwars. Ik zou als volgt willen voorstellen: Heb je dat grondstuk nodig en als je recht op hebt, dan stel ik voor deze in gebruik te nemen, gaan bouwen binnen 5 jaren en nooit mag verkopen. Doe je dat dan is het strafbaar!! Ook de geïnteresseerde kopers moeten dit weten, want dan is hij ook fors strafbaar!! Dit alles moet opgenomen zijn in de stafboeken en de genen wier de stukje grond hebben verkregen, moeten deze clausule ondertekenen voor akkoord. Doe je dat niet, dan krijg je niets!! Ik wens hen allemaal heel veel succes.
  gemodereerd

 6. Iemand, of beter gezegd iets, probeert zieltjes te winnen. Deze mensen hebben een zee van tijd. Waarom moet je jouw post verlaten om een apenshow te geven. Grote bombarie en het domme volk stinkt erin. Ik ben het helemaal eens met Denise, maar waarom de helft van de verkoopsom. Doe maar de complete som.
  gemodereerd

 7. @JZwratmans zielige mislukkeling die geen kans mist om zijn racistische gif uit te spugen.
  Poor idiot!
  gemodereerd

 8. Is goed van Ronnie dat hij grond geeft aan het eigen volk. Als het van de reislustige Chan zou afhangen, dan geeft hij alles weg aan de Guyanese boeven. Ik vraag mij echt af wanneer Chan wat minder gaat praten en meer doen. Al die buitenlandse bedelreizen hebben tot nu toe niets opgeleverd dan een hoop gebakken lucht.
  gemodereerd

 9. Is het misschien een idee, om mensen die een kavel toegewezen krijgen, daarbij ook deskundig begeleidt worden, m.b.t., het bewerken van het land en milieutechnisch gezien er verantwoordelijk mee omgaan. En verder zou ik zeggen: “Gelijke monikken, gelijke kappen.”
  gemodereerd

 10. Ik vraag mij af!! waarom moet deze drol de papieren gaan uitdelen!! De district commissaris kon dat ook toch of niet!! Wilde hij naam daarginds gaan maken om stemmen binnen te halen?? Hopelijk zijn de mensen niet dom en blind!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.