Weer overtredingen geconstateerd bij winkels tijdens controle

3
prijs-controle-winkel-suriname
Archieffoto controle

Onderzoeksambtenaren van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in Suriname hebben tijdens hun reguliere controlewerkzaamheden wederom overtredingen geconstateerd bij winkels.

Aan de Helena Christinaweg zijn er verschillende winkels gecontroleerd in de periode 9 tot en met 15 september 2022. Bij de ondernemingen zijn er niet-geijkte weegschalen aangetroffen die alsnog in orde gemaakt moeten worden. Ook zijn er geen inkoopbonnen aangetroffen bij de winkeliers en zijn prijzen terstond teruggedraaid volgens de prijslijst.

De klachten unit van het ministerie van EZ had een klacht ontvangen waarbij er is aangegeven dat een winkelier water in voorverpakte suiker had gezet. Uit onderzoek van de ECD  is gebleken dat deze klacht niet op waarheid berust.

Op verschillende goederen zoals gasbom, kippenbout en gascylinders was er geen prijsaanduiding. Ook op diverse dranken in de koelkasten waren er geen prijzen vermeld. De goederen moesten terstond onder toezicht van de ECD worden voorzien van een prijsaanduiding.

In het ressort Latour zijn er ook verschillende winkels gecontroleerd. Er is prijsopdrijving geconstateerd op Nutrilon 2 en thee van het merk breakfast thee. De prijzen zijn terstond teruggedraaid volgens prijslijst.

Het ministerie doet een oproep op de Surinaamse winkeliers om zich te houden aan de regels.

3 REACTIES

 1. Het is logisch!! Deze winkel was een tijdje terug overvallen en beroofd!! Dus da Snesie ai suku fu pura moni toch!! Boi mi ai taygi yu!! Te ef yu e du yu boskopu na wan snesi!! tjek yu bon aub!! Tap ala klant deng e naki 2 of 3 srd moro en op maand basis deng e pura moni fu a yuruoso/ yurwinkri!!! Dus luku bung!! en tjek ook tu a verval datum!! snesi a ne trowe noti!!!
  gemodereerd

 2. wat heeft de ECD van nut , waardeloze gasten , als jullie overtredingen constateren en bij sommige winkels voor de tweede keer , dan toch direct de winkel voorgoed sluiten , de consument is weer de dupe
  gemodereerd

 3. Tjek yu bon???

  De meeste winkels geven GEEN bon. Als je wel een bon krijgt staat er alleen chinees of diversen…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.