Rijbewijs veroorzaker aanrijding al 19 jaren vervallen

7
bestuurder in auto

De 58-jarige autobestuurder E.H. heeft op donderdag 15 september een bromfietser aangereden aan de Martin Luther Kingweg ter hoogte van een supermarkt. Bij die aanrijding was er sprake van materiële schade en persoonlijke ongelukken. Het rijbewijs van de automobilist bleek reeds 19 jaren vervallen te zijn, meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

De politie van het bureau Livorno kreeg een melding van desbetreffende aanrijding en ging ter plaatse voor onderzoek. Bij aankomst is gebleken dat het slachtoffer R.H. met zijn bromfiets over het rijwielpad over de Martin Luther Kingweg reed, gaande in de richting van de Latourweg.

De autobestuurder E.H. die voor een supermarkt stond geparkeerd en weer wilde deelnemen aan het verkeer, heeft daarbij verzuimd voorrang te verlenen aan het recht doorgaand verkeer in deze de bromfietser met als gevolg de aanrijding. De bromfietser heeft schaafwonden opgelopen en verkeert buiten levensgevaar. Hij werd voor medische behandeling verwezen naar een arts.

Bij navraag naar de bescheiden van het voertuig alsook het rijbewijs, overhandigde de automobilist E.H. een Surinaams rijbewijs aan de politie, dat reeds 19 jaren vervallen blijkt te zijn. Op grond van de gewijzigde Rijwet 1971, artikel 7 lid1 onder 3, is de bestuurder terstond aangehouden en overgebracht naar het politie bureau.

Zowel de auto en de bromfiets zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen aldus de Surinaamse politie.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de autobestuurder E.H. die als veroorzaker is aangemerkt, na te zijn verhoord heengezonden. Het vervallen Surinaams rijbewijs is hangende het onderzoek in beslag genomen en ter beschikking gesteld van de Procureur-Generaal.

7 REACTIES

 1. waarom wordt de veroorzaker ook niet meegenomen en gestuurd voor herkeuring van zijn hersenen?? en waarom wordt hij heengezonden?? hij neemt al 19jaren bewust zonder rijbewijs deel aan het verkeer!! moet dit deze sakka sakka beest niet opgesloten worden??? ze komen er wel makkelijk vanaf in mijn mooie land. NU zit hij dus lekker thuis met een djogo te genieten en het slachtoffer moet lijden???? hoe krom is dat?? dit gaat echt mijn verstand te boven.
  gemodereerd

 2. Deze ”Dagu beest” 190.000 Srd boete laten betalen, en tevens
  Matriele en inmatriele schade betalen, tevens 19 jaar Boma”.
  Afzonderlijk in het gevang zonder het daglicht kunnen
  aanschouwen, en uiteraard op water en brood alléén. Geen
  bezoek, en geen telefoon, in het zijn hok!(cel)”. Sorry ik
  een hond beledigt, zelfs een hond is beter dan deze Koe –
  doentoe. Elke dag 19 stokslagen met een stevige Djamoe hout.
  Maar het allerbeste is gelijk een kogel dwars door zijn kop jagen. Deze ”hond” heeft een zware strafbare feit gepleegd,
  en toch nog heengezonden. Wat vo K@ recht is dit ??????

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Het rijden zonder een rijbewijs e/o geldig rijbewijs is nog steeds een overtreding,geen misdijf.Veroordeelde(n) voor ergere vormen van misdrijf lopen met bodygards rond.
  Dus niet zo dramatisch. Gelukkig dat het bij schaafwonden is gebleven.
  gemodereerd

 4. Mijn veroordeling!!!! Eenzaam opsluiten en voor elk jaar 1 jaar zitten met droge brood met Batjaw en warmwater 19 jaren lang!!
  gemodereerd

 5. 19 jaar blijven rond rijden met een vervallen rijbewijs , en dus nooit gepakt in die 19 jaar , en nu dat hij een veroorzaker is van een ongeluk en ze zien dat zijn rijbewijs al 19 jaar vervallen is , dan wordt deze klojo heengezonden , echt hier in Suriname wordt iedere crimineel heengezonden dus ook zonder dat nibte erbij is gebeurt het ook , ddb is nog steeds de baas hier
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.