Spoedoverleg politie over aanpak illegale bromfietsen race na dood 16-jarige

9
Spoedoverleg politie over aanpak illegale bromfietsen race na dood 16-jarige

Vanmorgen is er in Suriname spoedoverleg geweest over de harde aanpak van illegale racewedstrijden met bromfietsen, die voornamelijk op Lelydorp worden gehouden. Dit naar aanleiding van de tragische dood van de 16-jarige bromfietser Kevin Martowidjojo.

Kevin was op zijn bromfiets samen met anderen aan het racen op de weg, toen hij bij het inhalen tegen een andere bromfietser aankwam en de controle over het stuur verloor. Hij kwam daarbij hard op de grond terecht en was niet aanspreekbaar (foto). Een paar dagen later is hij in ziekenhuis overleden.

Aan de orde kwam de voorbereidingen die worden getroffen om de illegale bromfietsen race aan te pakken, zegt Milton Bisschop woordvoerder van de Surinaamse politie. De politie zal de surveillance op die locaties in de regio verhogen en tegen elk vorm van orde verstoring optreden.

Aanwezig bij dit spoedoverleg met de waarnemend gewestelijke Politie Commandant van Wanica de inspecteur van politie 1e klasse Dennis Kariokromo, waren de ressort commandanten van regio midden, afdeling verkeer en de buurtmanager.

9 REACTIES

 1. Mooi voorbeeld van het spreekwoord: als het kalf verdronken is, dempt men de put.
  Wat ik me afvraag is het volgende:
  1. Weet de politie nu pas dat er illegale straatraces worden gehouden of
  2. Mogen ze protocollair pas optreden als er iets ernstigs is gebeurd.
  Naast repressieve taak heeft de politie toch ook een preventieve.
  Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.
  In ieder geval RIP mijn jongen en aan alle familieleden, vrienden, kennissen en mede racers: sterkte met dit verlies.
  Hieruit mag je wel afleiden dat vele jongeren in Suriname behoefte hebben aan veilige racebanen en een goede begeleiding om aan deze sport te kunnen doen.
  gemodereerd

 2. Deze jongelui weten alles beter. De politie is geen geuniformeerde babysitters orga. Als de ouders niet op hun kinderen kunnen oppassen dan moet je gewoon de wet van Darwin zijn loop laten nemen.
  gemodereerd

 3. Laat de politie rustig door gaan slapen.
  Moest er eerst iemand doodgaan??? Mensen klagen al jaren. Politie net op Lelydorp.
  Zelfde met Bosjebrug en zware trucks. Niemand let meer op.
  gemodereerd

 4. Ach man!! deng sabi pe a gevaar de!! toch deng ei du!! Mek deng kir deng srefi!! geen medelijden!!
  gemodereerd

 5. Ik heb zelfs bijna mijn leven op een bromfiets verloren in Palisade weg, die ongeveer 3KM van Lelydorp is. Ik moest mijn plaats op de AMS opgeven en naar Europa komen voor verdere medische hulp. Mijn advies voor al die jonge racers is dat dood is soms beter than ernstig gewond raken. Mi miti wang hoop patienten die een twee wielige voertuig ongeval hadden. Sommigen konden niet eens plasje doen.
  gemodereerd

 6. Erg wat er gebeurt is .
  Maar ligt het niet bij de opvoeding van de ouders.
  Je moet je kind de gevaren leren.
  Leer ze ook wat de consequenties zijn.
  Je kunt niet 1×24 uur met ze lopen.
  Dit is een dure les ook voor zijn vrienden.
  Rest in peace
  gemodereerd

 7. Die oude zakken die zeggen dat jeugdigen maar dood moeten gaan als ze domme dingen doen, vergeten dat ze eens ook jong waren en toen ook stommiteiten uitgehaald hebben. Jonge mensen zien nu eenmaal minder gevaar, het is de taak van de ouderen ervoor te zorgen dat de jeugd zoveel mogelijk kan opgroeien in een veilige omgeving. In dit specifieke geval hebben de ouderen , waaronder de ouders en de politie verzaakt de jongeren te beschermen. Waarom komt de politie b.v. pas in aktie wanneer er een dode valt te betreuren?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.