Komende dagen geen Fernandes brood- en banketproducten vanwege tekort aan meel

19

Fernandes Bakkerij heeft nog steeds te kampen met een tekort aan bakkersmeel. De extra meelimporten vanuit de leverancier zijn door een samenloop van omstandigheden enigszins vertraagd.

Het gevolg van de vertraging is dat de bakkerij de komende dagen niet in staat zal zijn de markt in Suriname te voorzien van brood- en banketproducten.

Op 14 september maakte Fernandes reeds bekend dat de komende twee weken bollen en tarwebroden beperkt beschikbaar zouden zijn, vanwege een onderbreking in de voorziening van bakkersmeel vanuit de leverancier. De rek is nu blijkbaar helemaal uit.

“Wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoording naar de gemeenschap toe. Samen met de meelleverancier werken wij aan de normalisatie van de meelvoorziening teneinde u op korte termijn weer to kunnen voorzien van ons volledig assortiment”, aldus het bedrijf.

19 REACTIES

 1. Suriname en overheid, Fernándes cq alle bakkerijen moeten nu gaan beseffen dat zij zelf kraan te verbouwen om in de toekomst niet te afhankelijk is van Oekraïne of ander leverancier .
  Gewoon landbouw gronden te reserveren cq ARBEIDERS, geen afwachtende houding anders komt nooit goed ( Suriname heeft vruchtbare gronden “” moet lukken als de minister van LANDBOUW & het bedrijfsleven cq alle bedrijven die afhankelijk zijn van meel producten.
  TOELICHTING aan mensen die reageren op verschillende thema’s ” willen jullie aub met NEGATIEVE aan en opmerkingen HET NIET OPBOUWEND & MOTIVEREND , ook discriminerende uitlatingen ook steeds onzin die geen waarde heeft om SRANANG KONDRE economische stabiliteit te creëren ( wij moeten elkaar ondersteunen net de Europese landen) daarom staan ze vooraan in de RIJ .
  DUS GEEN DOMME en ACHTERLIJKE COMMENTS neer zetten is ONGEZOND.
  IK WENS IEDEREEN EEN PRODUCTIEVE WERK DAG UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL ⚡️☝️🇸🇷🖐🦻👀🗣
  gemodereerd

 2. Mag ik jullie aandacht op vestigen dat tijdens de slavernij mais een exportproduct van Suriname was en dat we uit mais o.a. maisbrood kunnen bereiden. Ook is in de tropen 3 maisoogsten per jaar mogelijk. Elders in de wereld slechts 1 maisoogst per jaar. Waarom mais in de vergetelheid is geraakt in Suriname is mij onduidelijk. Ook het waarom Surinamers naar goud gaan zoeken terwijl ze omgeven zijn door diamant. Dit doet mij denken aan het verhaal van Rahimal, een bedelaar, die van de honger is omgekomen terwijl hij een kapitaal(1 ton) in zijn BABA bewaarde. Dit hebben ze in het lijkenhuis ontdekt.
  Ga dus potverdorrie mais planten man. Dit ter voorkoming dat jullie honderden mogelijkheden hebben en ook voorbij laten gaan en toch nog ten onrechte verkiezen van de honger om te komen.
  Raar en onbegrijpelijk volkje, die Surinamers.
  gemodereerd

 3. Nu snap ik jullie ( die negatieve demotiverend reacties zijn jullie DOL op en jullie genieten tr van ook hebben jullie een politieke KLEUR ik niet het is kort en als iemand partijdig is met mensen of organisaties die onrechtmatig bezig zijn dat is ONDEMOCRATISCH & CORUPT.
  Als de Direcrtie en medewerkers een positieve verschil wil dan moeten jullie positieve maatregels nemen om land en bevolking te helpen ook jullie politieke partij en organisatie.
  ☝️⚡️🇸🇷👀🦻🗣💯🤷‍♂️
  gemodereerd

 4. Fernandes hft zoveel jaren zoveel verdiend in Su. Waarom laat fernandes niet met hun eigen € of $$ meel halen??
  Iedereen denkt aan eigen zaken. Ik moet miljonair zijn en blijven.
  Deze gasn hun prijzen weer opschroeven. Ze zitten al tijdje in Guyana, Su ksn ze geen hol schelen. Na de brand van botling hebben ze hun verzekeringsgeld genomen .
  gemodereerd

 5. Zeg maar gerust dat het weer de schuld van Chan is!! Dat zullen de onberekende Idioten wel doen!!
  gemodereerd

 6. Casave, Broodboom, rijst, napi, zoete patat met vis, soep kunnen goede vervangende middelen zijn en zelf gezonder zijn.

  Op een harde manier worden Surinamers duidelijk gemaakt dat ze het Surinaamse product meer moeten gaan waarderen en hierdoor meer valuta kunnen overhouden.
  gemodereerd

 7. Ik was 3 maanden in Su ben 2 dagen geleden terug, heb alles gezien en meegemaakt en kan zeggen aan de reageerders op deze artikelen dat het 1 grote eten, drinken ,en feesten is ,en pinarie alleen iets is voor de echte luilak want er is werk zat maar men wil gewoon niet ,of gelijk de hoofdprijs willen verdienen ,en omdat klagen aantrekkelijk is voor het verkrijgen van hulp van familie uit het buitenland. Ik heb ook getracht iemand te vinden voor wat kleine klusjes maar dat is een hell of a Job want dan is een ieder bezet of heeft andere afspraken en dat geldt ook voor de bedrijven die zoeken naar arbeiders . De Surinamers willen geen eigen productie consumeren, het moet alleen buitenlandse en luxe producten hebben ,dus geen mais of cassave brood en met de situatie van nu over de hele wereld kunnen er tekorten onstaan en dat was bekend en medegedeeld aan de bakkerijen en ook dat de boot met meel heel binnenkort binnen vaart. Dus aan al de negatieve schrijvers, ken de situatie en kom dan met commentaar .
  gemodereerd

 8. Miss Fiona gaat tekeer zoals verwacht!
  Het gevolg is dat het schip met lading meel vrijdag arriveert.

  Een weekje zonder brood, en het lijkt wel op het einde vd wereld.

  Als ik daar woonde had ik geld geleend bij de HKB, 2of 3 vrachtwagens gehuurd en meel ingekocht aan de Franse kant.
  Verkoop tegen een dubbele prijs, want de vraag is enorm en alleen aan de chinese bakker, dan heb je geen vergunning nodig.
  Daarna kan ik, effe tjek, één half jr hangmatteren. 🏖. Brazilië is nog goedkoper!

  Makkelijker kan ik het niet maken.
  gemodereerd

 9. @Kwakoe van Helena Christina; Hij heette Rahmal en woonde destijds aan de pad van wanica, in de bocht naar de witboi fabriek en roadmaster 🙂
  We zijn zo te horen van dezelfde generatie. Toen was alles beter…..
  gemodereerd

 10. Bouta en zijn zijnen samen met Brunsie weten zij exact hoe zij aan die benodigde witte spullen kan komen!! Waar zijn ze nu?? a bigi mofo go ini a g.. olo!! saka saka Awarie!!
  gemodereerd

 11. @@Kwakoe van Helena Christina! Ik ken het verhaal ook van Rahimal!! na soso uduloso beng jama moni!! Hij was zo zuinig als ik weet niet wat!! Eens was een kwartje op het grasveld van zijn sabana gevallen, hij was 7 maanden lang daarginds op dat plek om het geld te zoeken. Ik weet niet of hij het gevonden had!! En a man dati no beng tang tumusi fara fu yu Helena christina. Na Welgedacht C a beng tang!!!
  gemodereerd

 12. debby , nogmaals wat interesseert jou dat , jij nietsnutter daar in de bijlmer , jij zal je brood wel gratis krijgen he , en jij bent zo dom echt oerdom , ja robg er zit meel in jou kop , met dat meel moet je een broodje mee te bakken , want een leeghoofd ben jij al , pas op dat het niet aanbrand
  gemodereerd

 13. Wordt het geen tijd dat Suriname zelf graan gaat verbouwen !

  Btw, er zijn veel meer landen waar graan / meel vandaan gehaald kan worden. Graan / meel uit Amerika is trouwens ook nog van een betere kwaliteit !

  Suriname is door een bekrompen en een eenkennige import gedrag afhankelijk van beperkte leveranciers !

  Er zijn zoveel internationale banden aangehaald maar er wordt niks meegedaan.

  Suriname en onafhankelijk is nog heel ver weg.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 14. Hallo jongens, bedankt voor de reacties en aanvullingen van Rahimal.
  Ik ben op zoek naar de echte berichtgevingen hierover in de oude Surinaamse kranten. Tot dusverre zonder succes. Ik zoek verder.
  En al al die reageerders die het over negatieve en demotiverende reacties hebben. Je hebt 2 vormen van kritiek te weten: Negatieve en positieve kritiek. Ik bedrijf positieve kritiek door Surinamers aan de hand van voorbeelden uit de praktijk op hun zwakke plekken te wijzen in de hoop dat ze van hun luie kont opstaan om te gaan produceren. Iemand stelde mij ooit de vraag wat ik zou doen als ik de kans niet gekregen zou hebben verder te studeren. Ik antwoordde: kijk naar mij; ik ben van boitie. Ik zou dus de grootste kippenboer van Suriname worden want kippen zijn mijn lievelingsdieren. Ik zou van mijn hobby mijn beroep maken. Noem mij Chicken Crazy.
  Daarnaast zou ik alles wat los en vastzit op mijn terrein planten.
  Hopelijk zou ik wel in het bezit zijn gekomen voor een stuk terrein om dat te doen. Ik zou in ieder geval niet pinaren. Dus regering: geef elke Surinamer een stukje grond en pak al die gronden af van politieke vrienden, die niets daarmede doen.
  Dus, wie het kind liefheeft, kastijdt het.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.